Thursday, October 17, 2013

Laduree Macarons at Harrods

Assalamualaikum

The first time i tried macarons when we were in Paris in 2011. (Trips With my parents :)) The mini macarons were bought at one of the cafe at Metro station.

Honestly, i like the packaging more than its taste. It's too sweet for me! Huhu.

But then i heard about Laduree. Their macarons are so hit and so famous! At first i still had no dire to try it eversince my first trial..but not until recently.

I had tagged hubby to his uni but i ended up go to Harrods instead. Kikiki.

Anyway, nothing much i could afford except for a coffee expresso at Harrods Food Hall. ;P then since i have ample time i went for macarons-hunting! ;)

Thankfully, I finally found the shop. At last..dah nak blk Msia baru jumpa Laduree..hehe so apalagi, i quickly went inside the famous shop in the world..tapau la 8-box of mix flavoured macs, include salted caramel, vanilla, mint, pistachio, and chocolates in mini size..saje nk try dulu mana yg best. For me, i love vanilla and salted caramel most! The sweetness was just nice. ;)

Afterwards i walked from Harrods to Hubby's campus at South Kensington within 15 minutes..when hubby finished his work we went home to fetch Eins at school. The Eins also love the macs so in shaa Allah we can buy again next time. :)

Overall, i've truly enjoyed the outing, hence i did it again the next two days..and will def do it again soon in shaa Allah. Zafri pon sgt well-behaved, baik je duduk dlm stroller dia. ;) once dah wean off from breastfeeding senang, Bila letih dia tido je, bila dia bangun ummi kasi dia mkn snack..hihihihi.

20 comments:

~Mami Little Hero~ said...

Akak, laduree ni area mana? Kiteorg aritu jln2 area bond street tu n smp jumpa small kiosk laduree. Mcm kat depan bazar tapi forgot the name.

Ayuni Ayatillah said...

Yum yum...i suka macarons. Bila la leh sampai London lagi ni..hehe..

Nak balik dah ke Izu?

sitiezahim said...

wah tak manis ek? saya tak penah makan sbb orang kata manis sangat.. lagipon tak jumpa macaron kat duisburg ni (ke saya yang tak carik hehehe)

Nastyna said...

Nice outing. Amboi tengok handsome boy tu, cool sangat dengan spek dia. Hahaha kan lagi senang nak berjalan2 bila anak tak der nak "tarik2" baju kita kan.

Ezwa Razali said...

Salam, i found your blog ni masa i browsing2 about LOndon.

Can u advise me whee to stay in London yang senang utk kami ke Manchester. DO you have email address?

Ninie Hanis said...

Yes..worth to buy byk2 sebab nak buat sgt leceh. Tapi Laduree mmg famous. Sedap plak tu. Kan tak boleh amik gamba dalam Laduree tu kan..tapi masa bawak parents gi Harrods I snap je,pastu one of the waitress ckp sorry takleh take photo.hihi! Tapi nice sgt dlm dia ,one day nak try minum situ jugaklah.

Oh Zafri dah weaned-off dah?Sng la jalan pasnih. P/s Kak Izu gi Durham bila?Nanti pm i kt fb kalau ada plan nak singgah Bradford ek.Nak balik Msia dah tu haruslah singgah rumah kita. :)

Masitah Abdullah said...

eta tak pernah makan macaron. masa pregnant dulu memgidam sangat tap tak makan jugak. heheh.

εïзmummyHazaεïз said...

Kite xleh telan macarons.. manis sungguh kan...

A Psychologist Journal said...

Salam, somehow I love macarons...

Nadine said...

Bestnya...entah bila la dpt rasa this famous macarons nie :D

ishamizu said...

Mami Little Hero

Laduree ni kt belakang bangunan Harrods. Klu Farah kt Knightsbridge stn yg between Harrods n Zara, Fara jgn masuk ikut entrance depan..Fara jln trus ke depan belok kanan ke blkg bgnn Harrods smpi jmp Laduree :)

ishamizu said...

Ayuni

Yes dear, will inform when once confirmed hehe.

Klu dtg sini roger2 la k ;)

ishamizu said...

Sitizahiem

Hajar dear, rasa macarons ada je kot kt tpt hajar cuma yg Laduree ni izu tak pasti :)

ishamizu said...

Nastyna

Hehe betul! Lancar dah outing mommy skrg ;D nway thankss aunty fr Zafri..kem slm Jelita eh ;)

ishamizu said...

Ezwa Razali

Tq :)

Nway do email me at izuan.murat@yahoo.com.

ishamizu said...

Ninie

Hehe akk pon tingin nk mkn kt situ. One day la in shaa Allah, before ballik ;)

Oh ok in shaa Allah nti dh confirm tentative akk pm kt fb awak k ;)

ishamizu said...

Eta

Takpe nti ada rezeki, bley rasa k ;)

ishamizu said...

Haza

Laduree ni tak manis, u shud try one day dear :)

ishamizu said...

Wsalam

Klu tak manis mcm Laduree's me too :)

ishamizu said...

Nadine

Izu baru dpt info yg Laduree baru dibuka kt Singapore..;D