Wednesday, May 11, 2011

BEBAS ^_^

No, belum habis pantang lagi..;) Tapi semalam kami ke Central London buat passport bb Zafri kt High Comm. Malaysia. Ofis High Comm. ni di Belgrave Square dekat2 ngan Buckingham Palace (BP). (Ampun mak, tpaksa langgar pantang. huhu)

Since tak ramai orang, cepat je la urusan kami. Datang2 ambil gambar bb dulu, then hubby ambil nombor terus sampai giliran. Passport siap satu hari so kene datang ambil passport pukul 3 pm. Al masalahnya awal lagi, baru pukul 1 mcm tu..so kami pun pegi cafe High Comm. dulu beli nasi lemak. (Padahal dah bawa bekal pasta :D) Makan dalam kereta sebab hubby dah bayar parking lama, 2 jam. Kalau keluar awal, rugi lah. :D

Then singgah IC jap, hubby hantar kertas xm undergraduate yg dia tanda. Kemudian tatau nak kemana ktrg pegi Hyde Park. Hyde Park ni dkt aje dgn IC and Royal Albert Hall. 

Hyde Park, London. Cantikkan awan2 tuh. :)

Sangat luas sampai boleh nampak Eye of London nun di hujung sana. (sila klik for a betterview)

the Eins yg happy dan puas hati dpt berlari bebas kt sini. hehe.

Zahin galak sgt berlari sampai terlondeh seluar jeans nya..

Iris lepas kejar burung merpati..suka dia tgk burung tu terbang.

Bb Zafri sdp tidur atas riba babah. :) (TQ KNana for the jeans! ;))

Pantang adik tidur, asyik sibuk nak kiss.

Proud dad ;)

and proud mom, nursing bb in the middle of the park. heh

Tak lama pun lepak sbb kawan, Abg Manap (husband K.Ana, keje kt High Comm.) call kata passport dah boleh diambil. Abg Manap minta tlg kawan dia percepatkan proses sbb kesian kt saya yg dlm pantang ni. ;) TQ very much Abg Manap. Memang tak sabar nak blk, baring2. Duduk lama2 pun sakit tau kt perut ni. Kalau tak ikut pergi tak boleh plak, sbb pemohon passport ni kn breasfeeding..Sy lah sumbernya..hihi.

Alhamdulillah passport settle. Visa soon. :)

Wassalam.

23 comments:

hnyhar said...

hehe...kiut je statement last tu...pemohon passport..dan sumber BF..

ishamizu said...

KNani

hehe spontan, bila type itulah yg keluarnya..tk dan nk tapis2 n check grammar ke hape lg. :D

Nway Thnks! :)

~Yus~ said...

Alhamdulillah semua dah selesai... Mesti tak sabar nak jalan2 hujung mei ni kan :D

nak ikuttttt bole?

ishamizu said...

Yus

hehe alhamdulillah tp visa blom lg ..adey..hrp2 smpt buat.

hee tk sbr! jeles tgk u all jln2 aritu. :D

Boleh, jom la! ^_^

shuzana said...

haha..mesti kiut gambar zafri kat passport tu kan...mcm aqila..dah 2 tahun pun..tgk gambar kt passport still 3 bulan lagi...terkenang la blk mase buat passport aqila dulu...errmm nasi lemak kat cafe sedap kan..haha

Nadiah Sidek said...

cepatnya buat passport. shakir ni tak buat lagi. awal bln 6 ni kot baru buat

ishamizu said...

Shuzana

ehehe mst cute jgk Aqila, kn? ;) aih derg ni kecik2 lg dh ada passport...

Oh nasi lemak sgt blemak smlm. ;p tp boleh thn la. ;)

Ninie Hanis said...

Oo ada kawan ke keje situ?Sy pun pernah teman hubby renew passport dia.Makan jugak kat cafe dia,sedap benor nasi lauk ayam masak lemak,tgh lapar time tu.Tapi kitorang org last dapat passport tu. :(

ishamizu said...

Nadiah

Ada sebab tu, tu yg kene cpt buat. hehe.

ishamizu said...

Ninie

Aah alhamdulillah, lgpun haritu tk ramai org. ;) mmg klu lpr mkn apa pon sdp kn! semalam kuah ayam masak kurma tp tk beli sbb beli nasi lemak tuh. hehe..

blackcardomompods said...

Rindu awan kepul tuh,dulu sua suka tul tgk awan tu bila rindu org msia now nk tgk lngitpun mls psl panas sgt!hihi.look like 16-18c,seronoknya!!!

ishamizu said...

blackcardomompods

Sure rindu kn..:) Nti bila smpi turn sy, sy plak rindu suasana kt sini. Wah, tepat la teka temperature. hebat! ;)

mommaholicSURI said...

Izu dah kurus!! cepat betul!!

Happy breastfeeding, Izu. :)

dyana "his other half" said...

izu,
ur so strong dear. cd kagum betul ngan izu tau.

1. jauh dari family
2. pantang2 sendiri
3. u have another 3 person to take care off
4. 1st time ceaser lak tu!
5. boleh ke taman teman diaorg. padahal baru ceaser tu. u go girl!

but end up, u did real well. so proud of u. harap2 boleh la cd pun jadi cam izu.

yatispeed said...

lawak betul zahin sampai nampak spender...cantik sungguh cuaca kat london kan? sure clothing pun bih kurang cam kat malaysia time ni...sure riuh zahin n iris berlari2 kat park and nampak ada orang baru tengah breastfeeding..hehehe..nanti dia dah dapat berjalan nanti, sure tambah riuh ishamizu kejar2 ..hahaha...miss you all so much..

MOMMY NADIA said...

wah Zafri dah pakai sluar jean n hooded..cantek!
me too tak sabar nk bg Ryan pakai hooded..skrang kat M'sia panas,kalau pakaipun time kuar malam or g shopp complex..huhuhu ;)

cantek tul taman tu..

Nadine said...

Wah2, sudah dpt lihat langit dan awan yer Izu...hehehe.

A'ahla, Izu cptnya turun! Izu dh kurus balik! bestnya!! Nadia ni tak taula cemana nanti. Kali ni betul2 naik berat badan. mcm susah je nak kurus balik nnti. tak pernah naik bnyk cenggini. huwaaaaa!

awwww, so handsome sikecil pakai jeans...advance! abg Faaz dulu dh 6 baru dpt pakai :)

p.s: izu, mak izu datang bila eh?

Ummi Salsabila said...

Subhanallah! Cantiknya awan! Zafri so cute.hensem dah pki jeans..;)

Niza et Sofia said...

Alhamdulillah dah settle.. yeay Zafri dah ada passport !!!
How r u Izu ? I pun baru je nak aktif balik ber fb haha selalu jadi silent reader je kat fb tu lol.. Alhamdulillah kami pun makin btter, baru je buat registration Yohan, passport belum lagi....
tinggal berapa hari lagi pantang Izu ? I pntang biasa2 je, nxt wk dah kena kuar rumah hntr Sofia ke Nursery.. u take care k, catch u soon, kisses to baby Zafri & kakak Eins xox

Mama said...

memang hyde park lah tempat kami bertenggak masa buat visa si Aisyah tu...lama kan....3 jam baru siap..:P

izu...namapk sgt kuat walaupun post csect...baby zafri sgt2 adorable lah izu....memang macam izu sgt2....og kate sejuk..Amin..:)

btw...emak nak datang kan...mesti seronok...at least ada member kan...ct dulu..memang harap2 an sgt ada org nak atang...but...tak e rezeki...aisyah dah 4 blan baru MIL datang...my mom memenag tngkbila dah bli aje....lagi pun dulu dia dah jaga haris 6 months kat sana...tak mau dtang dah e....sejuk kte nye.:P

kiss for the kiddos..:)

ishamizu said...

Nieza

Setel, visa br nk bust lusa. :) NWay, I ok alhamdulillah. syp skjp sbb the eins krg sht, tp skrg dh mskin sht..alhamdulilla.

Oic, tk pe klu u dh kuat. i pon pntg ala kadar je, mak jauh kan? :p harini baru i masuk dapur. hihi tk sbr nk abis pntg sabtu ni. :D

U tk care too ..muaahh to Sofia n Yohan. :)

ishamizu said...

CT

Sori lmbt reeply..eins tk sht. umi pon ala2 nk tk sht jgkni..hehe..selsema.

Alhamdulillah. bolela Ct..tk hbs pntg lg tp dh masak hari ini..kesian tgk hisham mcm tk lrt dah asek kene buli je ngan ank2 dia. sabo je la..huhu..ye la, umi tk kuat lg nk layan karenah eins..hihi..so masak bolela kot tp ni lepak hbs la..hehe..

Haah mak smpi sabtu ni. insya Allah terubat sket rindu, kn/ tp tu la kejap je 2 mgu..bestnya mak Ct dok lama bbulan kt Coventry dulu kn..jelesnya. ni mak izu tk pencen lg..klu dah harus izu paksa dok sini bbulan, sbb abah dh pencen. tp dlm mimpi je la..::D

Kiss for ur kids as well k. :)

Frau Azmir said...

oh cantik nyer jeans zafri tuh hehehehe!!!