Saturday, September 3, 2011

First Time Eid in London

Hi everyone, Eid Mubarak from us here! We hope all of you have enjoyed your Eid and i'm sure you are all still in the festive and holiday mood. So wherever you are.. have a blast one k ;)

As for us, i reckon that so far we have enjoyed ours too. even though we celebrated the first Syawal without our beloved family, We still lucky because we were surrounded by good friends to celebrate Eid together on that day. We went beraya and got to know new friend as well! More special when hubby's colleague and family came from Berlin, to celebrate Eid with us!:)

Cuma sy je rasa sedih sket sbb tak dapat solat sunat lg this year :( But hubby joined his friends (Hadzley & Azrul n their family solat at Kelab Melayu di Hackney. Me just stayed first at home preparing the kids and the juadah. :)

On the 1st Syawal 1432 H

The Eins posed with their Baju Kurung  before hubby's returned from solat sunat :)


Here Zafri got his first ever Duit Raya. Look at those stare ;D

Me, during forgiveness-seek session with hubby. =) 
Breakfast with Nasi Impit, Rendang Ayam, Kuah Kacang & Masak Lodeh. Fyi, all of them were cooked together at Yus's place on the eve of Eid. :D 

Then we took our family photo before off 'beraya' :)

The first house had Joined me were the lovely ladies Yus, Along & Hannan at K.Ibah's place. ;) We had Bihun Sup Utara, Sate, Carrot Cake & Samprit. Yummy!


Then the second house we went to K.Zaila's. Coincidently, her doter's birthday fell on that day! so ada birthday bash, and  dapat mkn kek lg! ;)



The third house and the last for that day was at K.Fauziah's place. We were served with Roti Jala, Mee Kuah & various delicacies. Aih masih teringat2 lg keenakan puding jagungnya. ;D

Nway,, what a finishing! ;D Balik mmg kekenyangan habis smpi tertidur2 dlm kereta otw balik ke rumah. Hahaha. apapun Alhamdulillah. Syukur.

Ok TBC. Eid Mubarak again and take care! :)

Wassalam.

8 comments:

blackcardomompods said...

How i miss raya in uk!peace n calm ;)

Jgn sedih ok sb raya sana kedai xtutup.Agak2 stress dgr raya kt msia tuh leh g pusing mall jap.hihi

Salam syawal.buat open house x?

ishamizu said...

Ct

Hihi okla seronok jg raya kt sini. Nway, mmg ktrg sgah shopping kjp sblom blk rumah lupe je nk update ngee. Btw hows ur raya kt kelantan? Jap lg i dtg 'umah' u ye ;)

Hmm igt nk buat jgk open house host bsama kwn tp tk konfem lg ;) u mst buat kan? U chef..resepi just di hjg jari je ;D

yatispeed said...

selamat hari raya izu...dimana bumi kita berpijak, alhamdulillah disitu ada islam dan melayu..syukur kan?

as for me, raya tak berapa menyeronokkan sebab kehilangan bapa mertua pada raya kedua..but trying my best to make it back to normal..

ishamizu said...

Kakak

Takziah. Kami tumpang bsedih dpt berita tu. Smg abg azuar sekeluarga tabah mhadapinya ye.

Kakak take care k. Slmt hari raya again jgn sedih lg k..ktrg kt sini alhamdulillah. Nmpk nya mcm tu la mmg rmi msian kt london ni rupanya. Seronok sgt.:)

Nadine said...

Eid Mubarak, Ishamizu & Co! :)

Dalam jauh diperantauan tu, meriah gak raya Izu. something new kan, kitaorg yg tak travel ni takde chance nak rasa ni semua...in a way, ur lucky tau :)

oh my! mantapnya badan Zafri!!

ishamizu said...

Nadine

Tq! Aah alhamdulillah meriah jgk rupanya kt sini, penat je nangis2 2 3 hari sblom raya tu. Hehe bila raya tak smpt nk bsedih pon..:D i guess so, alhamdulillah merasa beraya kt london mmg tak sama dgn raya di coventry..sini happening. Mmg pengalaman baru lg syukur. Dpt ramai kawan baru jg :)

Hee zafri makin naik brt dh 10kg lbh huhu tk larat nk dukung dia dah hehe nway tq!

blackcardomompods said...

Sorry,bru baca ur reply.fuuhhh mak buyung pancit raya thn ni.kelam kabut.ada plan for open house tp guest mesti limited sgt2,takut that day parah lak.buatlh openhouse kt sana,sonok.kitaorg dulu selalu book 2nd n 3rd of raya.

ishamizu said...

Ct

Rajin la mak buyung sorg ni, mmg supermommy!:) nway, tak jd buat open house bsama kawan tu, dua ajk tp kami segan sbb derg buat sekali farewell sempena nk back for good end of nov. Tak pe la ada rezeki buat thn dpn insyaAllah.:)