Tuesday, April 10, 2012

Return from Europe Vacation

~ Photo of us in the Dutch costume taken at FotoGraaf studio at Volendam, Holland. ;) ~
Salam.
The 'cuti-cuti Europe' had officially over last sunday. too bad, how we wish we can have vacation like everyday! Hehe. Nway We had safely arrived at home sweet home around 1am last monday. Fuh, what a long journey we had!
We left Lokman's house at Leuven, Belgium around 6pm on last sunday then we had 3hrs driving before arriving at Calais port in France. We arrived on the dot at 9.15pm the last check in time. Huhu fortunately and our cars were among the last that docking into the ferry. Fuh! I cant imagine if we missed the ferry..hoho! An award shud be given to our drivers la haha. Pity both of them who were anxious to get there on time but anyhow they made it! ;) seriously i felt like we were in the Europe Amazing Race that day!
Actually There are many things i would like to share from our vacation. I hope i can find a free time to update about each place that we went and the story behind it as soon as possible and as best as i can. Tau je la kan i have too much in my plates but nak update jgk and it always ends up with caca merba. my writing is always nightmare lebih2 lg klu done rushingly. So pls excuse me k *blush* But i do appreciate any of you who reads my ramblings here. Hehe.
Ok till next post..;)



21 comments:

roSebud said...

sweeeetnya gambar tuu...suka sgt!

ummi_ziz said...

Rosebud

Thank you dear! Hehe

Fadhilah Rozley said...

Salam kak Izu,

Your rambling is the BEST! Hehe tak sabar nak dgr crita pasal trip kali nih. Mesti best! Heee ;)

ummi_ziz said...

Wsalam Dhila ku cyg hehe

Tq sbb layankn je rambling akk kt blog ni. :D Nti akk update bler free k. risau jgk ni sbb tlalu byk nk share tp too lil time..hehe.

Nway awk bz ke? dh lama tk update blog tu..;)

Nadiah Sidek said...

pergi makan angin memang tak pernah puas..ehe..

ummi_ziz said...

NadIah

Kwang2 mmg betul. Rasa mcm tk nk blk pon ada. Sabat je lah kan. :D

Frau Azmir said...

cantik la gambar tu izu.. klu ade rezeki i'll make a trip to holland lagi la insyaAllah.. sronok dpt jumpa izu haritu and sronok tengok u all jalan2 and insyaAllah my huge percutian akan mula summer ni hehe, harap2 it goes well :)

izu, akak nak tangok gambar kat keukenhof bole?? hehe

ummi_ziz said...

Kak Nana!

Thank you to u n family as well! mmg seronok sgt dpt jmp akk satu family haritu. ^_^ nti ada rezeki kita jmp lg k..;)

Oo gmbr kt keukenhof boleh..nti izu upload kt sini n fb insyaAllah..byk sgt gmbr nk kene pilih2 jgk..aritu main snap je, mntg2 la tak pki filem..ketidak 10 gulung filem pon tak cukup. hehe

wow, tak sbr plak nk tgu pcutian akk summer nti..enjoy k! insyaAllah izu doakan sumenya kn bjln dgn lancar. ;)

Yus said...

seronok tengok gambar2 kat fb.... nanti citer eh cuti2 korang ni kat blog :)

ummi_ziz said...

Yus

Hehe insyaAllah dear ..tgu k ;D

dyana "his other half" said...

A very memorable family photo. Cantik sgt! X silap cd dulu pernah snap pics kat tmpt yg sama with zahin kan?

Anyway, i cant wait to hear ur stories pasal vacation ni :). Mesti cd angan2 lagi tinggi. Hehe.

ummi_ziz said...

Cd

Thank you! Mmg tpt yg sama masa pg dgn zahin bby dulu hehe..mmg bniat klu gi UK lg nk amik gmbr blima plak hehe alhamdulillah tcapai jgk. :)

Ok nti izu update k..tgh pk mcm mana nk update haha! Issokay izu dulu pon mcm tu psg angan2 pastu byk2 doa mudah2an ada peluang pg oversea. Alhamdulillah rezeki anak kan..kita tatau ;)

faisyura said...

wowowow cantik nyeeee gmbr tu... cantik je sume org boleh posing camtu... how i wish to have family photo camni.. hahah... tulaa tak sbr nk tunggu update izu pasal holiday tu.. mesti best!

btw, carca marba ke? hahah tapi ai suke je bace ;P

AHAR said...

awesome costume and persons who wore it too! :)

ummi_ziz said...

Faisyura

Hehe thanks zura! Kebetulan sume org nk gi amik gmbr so dpt la peluang ni. Hehe mujur bdk2 ni tgh good mood, ketidak ssh nk suro posing esp Zahin. ;D

Aww thank you zura! Mmg caca merba but as long as u can bear n excuse me, okla..hee. Ok, nti izu update psl holiday tu k..hehe

ummi_ziz said...

AHAR

Aww, Thank you Rin! Hehe..

sitiezahim said...

hihihi sama tak serupa dengan i nye gamba hihihi :D

Ninie Hanis said...

cantik sgt gambar studio tu..alolo..zafri mukanya jambu habis.hehe..semua pun cute2 termasuk si emak.hihi.

best tak belgium?tak sabar nak baca..hihi

Fadhilah Rozley said...

Yelaa kak, mmg busy pun. Rasanya this year lagi busy dr masa nak pmr dulu. Pening2. Hehe insyaAllah nanti ada masa dila update k. Take care kak.

yusparisa said...

lalim....

wahh dulu gambar zahin sorg je, skrg anak tiga...bestnya...dlm gmbr tu iris kiut miut betul pegang bunge...huhu

yatispeed said...

comel gila gambar ni...bezanya anak dah bertambah lagi dua. dulu zahin sorang je..now ada iris n zafri. yang kelakarnya, ummi ngan babah di pose yang sama macam 5 tahun dulu. zahin ingat lagi tak gambar dia macam ni masa baby dulu?

bestkan dapat refresh n pergi holiday..right now kakak sangat2 busy, tak sempat buat apa2 selain dari tumpukan pada beberapa perkara penting. lepas ni holiday forever i guess...aminnnn!