Wednesday, April 24, 2013

WW: My Home-made Sate Ayam










Alhamdulillah I made it last week. Finally!

Resepi? i belasah je..hehe..

18 comments:

~Mami Little Hero~ said...

Satay kalo buat kat umah ni mmg laku. Awisy saje dah 4 cucuk! Believe it or not dia suka sgt mkn. Buat sndr puas hati. Cucuk byk2 pastu potong gemok2. 3 cucuk dah tersadai. Hihihi

lady lavender said...

Wah! Sgt tempting...caya lah izu.
pernah jugak buat sebelum ni tp bakar dlm oven rasanya tak sama dgn guna arang mcm selalu tu. Buat lepas teringin Bolehlah :D

Ninie Hanis said...

aishh..feeling2 raya ni kak izu.siap berhimpit nasik lagi. :)

zafri...sedap eh ummi masak sampai tomot!kak izu bakar dlm bbq ke dlm oven?

Uncle Lee said...

Hi Ishamizu, Wow! Ini la sedap best! Masuk mulut satu boleh lupa nama mak, ha ha.
Agak2 saya boleh habiskan at least 15, ha ha.

Love the pics of your kids....Why the last pic she crying or dia nak lagi?
You sure can take great pics! Outstanding!
Have a nice day, and keep a song in your heart.
Lee.

Norizan J said...

alaa.... tetiba nak makan satay kajang haji samuri hehe

rostina76 said...

salam izu....wah!!!terasa cam beraya @oversea gitu. cayalaaaa!!!!mesti xcukup bdk 3org tu makan kan?

ishamizu said...

Mami little hero

Betul tu Farah! 3 cucuk akk dah kenyang, glad that ank2 akk suka mkn. Ok, boleh ummi buat lg later2..hehe

ishamizu said...

LL

Samalah sbb teringin jgk ni..dpd last year nak buat ni naru dpt buat..tu pon lepas hubby kata dia mimpi makan sate hehe

ishamizu said...

Ninie

Akk goreng je ..igt nak bbq kt luar skali arang dah habis rupanya huhu tgu La nti igt nak bbq jgk kt backyard n feeling2 raya hehe

ishamizu said...

Uncle Lee

Hehe wah smpi lupe nama mak..kesian mak! ;D

Nway, dia tak nangis tu, dia ckp 'cheese' sambil mkn and at the same time posing for me..heheh..

ishamizu said...

Norizan J

Hehe apalagi, bolehlah gi makan..kt sini tade sate kajang hj samuri so kenelah belajat buat seniri :)

ishamizu said...

Kak Ros

Hehe bolehlah buat mkn anak-beranak..tp betul ank2 suka mkn smpi tak cukup to apakn daya umi buat 1/2kg isi peha ayam je hikhik nak try dulu kan..later leh up lg hehe

Nastyna said...

HAhhaa I pun made satay lastweek, tapi takder la cucuk2 semua tu sebab I goreng jer. Melepas rindu kan.

nurbijen said...

tergoda tgk model2 tu tengah makan satay.... kalau anak2 tgk gambar ni, mesti mereka pun request nak jugak... hihihi

Yong Is My Name said...

ermmm..
sedap banget
buat sendiri makan sendiri memang kenikmatan yang terhingga

ishamizu said...

Nastyna

Samalah i pon grg je you..hee janji tlepas rindu kan ;D

ishamizu said...

Kak Nur

Tu la terliur tgk org lain makan sate..kt sini kenelah ummi bsilat kt dapur buat seniri . Klu kt Msia tunjuk aje ;D hehe

ishamizu said...

Yong

Hehe betul2 tp org tak pandai msk macam izu ni lmbt la nk dpt mkn apa yg diidamkan tu..;D