Friday, September 20, 2013

The Best Kebab in London :-)

Assalamualaikum

I have been very occupied this month. Starting with my girls going back to school after summer break and then one by one fell sick after Zafri had viral fever (and still in recovering process though). It's Autumn now so it is getting cold day to day. Brrr!

Also, we have guests aka new student and his family who just came from Malaysia. We kindly let them stay with us temporarily while they find a house to rent. But Alhamdulillah they have already found one and they will be moving in to their house today, in shaa Allah. So we will have a new Malaysian neighbour, yay! :)

Anyway, I am still searching for my blogging mood to really come back hehe. As in now, I will share about the best Kebab in town. ;-)

There are so many Kebab kiosks in London. But if you are in Central London, and happen to be at Bayswater to buy the cheapest souvenirs, do try Taza Kebab! They are so delicious!!!

I'm not a fan of Kebab before but hubby is. But I have surrendered to Taza Kebab. Tell you, one kebab is just not enough for myself hehe..but if i have the second, I couldn't finish since the portion is quite big. But my hubby will always be there and happy to finish it for me...heheheh.

Taza Kebab. Halalan Toyyiban ;-)

Hmm, can you see the juicy lamb meat there? :D

Across the road, there is Costcutter (Zahin sebut Cost cuter hihihi) Oriental Supermarket where we buy Tempe, Kicap Kipas udang, some curry spice from Malaysia etc. ;D

Budak baik baru bangun Tido (tgn kiri-kanan pegang car ;)), waktu ni 'enjin' blom panas lg :P

The menu. We always opt for the first one because it's their best and it's absolutely the best! 

You can dine in or out..and also Taza Kebab ni satu deret dengan Whiteleys, Queensway station (nearest) and Bayswater station. Sepanjang jalan ni and across the road ada banyak kedai souvenir. Heaven! ;)
For us with kids, we prefer to enjoy our Kebabs here, Kensington Gardens during early gorgeous Spring time. Only 5 minutes walking distance from Taza's. ;)

Hmm bila kt park, bebas berlari la si kenit2 ai ni...hihihi aren't they cute and happy? 

Owh, ni la kebab lamb shawarma..tp sorry dah tinggal separuh baru teringat nak amik gmbr. Kes lapar sgt la ni...hehe

and this drink dah lama gila tak jumpa/minum..when we saw it at that Oriental Supermarket, we grabbed it! ;D 

en hubby bila makan kebab Taza, dah tak pandang kiri-kanan lg la hehehehe..and hubby kata dia makankan utk kawan2 dia yg suro makankan utk derg klu dpt gi UK lg. so he did for a favour ;D

cheeky boy in action, hehe rambut panjang lg masa ni because we went there in last May 

Lepas makan, minum plak...

Lepas dah makan minum, masa untuk 'terbang' and expore the park plak..;-)

In shaa Allah, i will try to update more about Kensington Gardens or other story...will see. hehe.

Ok, have a nice weekend ahead! :)

Ps. Actually, Today is the birthday of my other half. Happy birthday, Sayang! ;) and on last 17th Sept was my big girl's birthday. Happy birthday, Zahin! Mmuahhh. Love u both till Jannah. :) I am Still waiting for the right time to throw your birthday bash..hopefully, lepas ni dah tak busy and sume org dah sihat walafiat. amin!

14 comments:

nurbijen said...

Ala sian Zafri, get well soon dear...
betul la, nak masuk autumn ni... asyik sok sek sok sek jer hidung ni... Danish pun baru baik dari asthma...

senang tak nak cari kedai tu Izu? next week akan ke Bayswater lagi.. pergi sorang jer sbb ada meeting dgn NC umt.. nanti boleh la cuba kebab special tu :)

sitiezahim said...

hehehe stail kat UK ni main host2 (tumpang umah) kan.. pesen kat sini plak datang2 je terus masuk umah fully furnished then baru carik umah kosong unt duduk sementara 3 or 4 tahun.. tp UK mmg ramai betul Msian.. beza betul ngan sini.. orang takut nak datang jerman..sob sob sob

Masitah Abdullah said...

Lapo pulak tgk gambar kebab tu, terus laju2 gi buat kebab. Comelnye..3 beradik ni, bestkan anak ramai. :-)

ishamizu said...

Kak Nur

Thanks..harap Danish dah baik Athma. Dah sejuk ni kene lebih berjaga-jaga, kan. pakaian tebal and sapu minyak panas satu bdn lepas derg mandi. :)

Oh Taza Kebab ni senang je kak. klu keluar dr Bayswater stn, akk amik kanan..jalan smpi jmp kedai tu sebelah kanan kita..enjoy k! hehe

ishamizu said...

Hajar

Kt London ni je susah cari rumah. Kena tumpang dulu..sebab kawan2 tak bley carikan rumah..klu tpt2 lain dlm UK bley je..hihi Jemen org takut nk dtg sbb masalah bahasa dia tu la kan..;D

ishamizu said...

Masitah Abdullah

Wah pandai buat yg mcm Taza ni tak? Hehe

Nway thanks, alhamdulillah..:)

Mama Haraz said...

Your kids are so adorable! Rasa mcm nak tambah daughters pulak hahaha
Murahnye kebab dekat sana, relatively la kan, dekat sini around 10dollars satu kebab and tak de jual kicap cap kipas udang! Kena pos dari Malaysia hu hu hu London mmg kampung orang Malaysia kan hi hi

my name is ivana said...

hi,

sesungguhnya kebab UK dan malaysia amat berbeda.. hihi dulu pun member pernah share gambar kebab uk. with big portion, memang berbaloi katanya...siap ada balance tuk dinner lagi.. :)

hope one day dapat merasa juga..hihi

rostina76 said...

salam izu…..wah sedapnye kebab tu, nanti klau p london kena cari ni (berangan le lagi ni). btw TAZA sound familiar la….dulu2 @Msia ada kan fastfood ayam TAZA ni (if i'm not mistaken mmg origin fr middle east/turki etc). comey laaaaaaa 3 org ni nak2 bila terlepas kat taman tu. cam burung je, rasa mcm nak tangkap2 je. heheh!!!! oh last but not least happy birthday ye semua. mama dah buat BIG celebration dah ke?

εïзmummyHazaεïз said...

wahh best la senang cari brg2 kat situ ya. Kebab nampak sedap sgt2..

ololo sian zafri, get well soon ya. Hopefully uols dilindungi olehNYA...

Zulfadly said...

msia susah nak cr kebab, uk/ausie bersepah kan, big portion, rindu pulak kebab, makanan kalau saya malas nak masak, hehe

Ninie Hanis said...

Happy birthday to your husband Kak Izu. and happy belated birthday to beautiful Zahin. Tempat lepak mkn kebab Taza mmg terbaek di Hyde Park lah kan ;)

Ninie punya fav chicken shawarma. Haihh meleleh air liur dah ni. Kalau zaid outstation London mesti kirim dia bli. Sini xjumpa lagi :(

Yus Mohamed said...

hihi... memang kebab paling sedap kat sane. Wajib beli kalau pegi central....

Lisa Tjut Ali said...

kat eropa nie memang banyak yang suka kebab, saya dengar kebab kat UK memang enak ya, klo datang mesti cuba