Wednesday, June 8, 2011

It Takes Time

I am very very busy! I'm totally back on duty since my mom and dad return to Malaysia. During they were here, mak helped hubby and me whenever she could. (Especially when Iris's still sleeping ;D) Abah helped us this and that too!  (TQ so much Mak, Abah.) But they had returned to Malaysia last saturday night so hubby and i have to take over back everything.

Boy, how I miss coping with house chores like cooking, house-keeping, doing laundry etc! (Walaupun penat but i like! TQ hubby for always helping me too even though the confinement period was already over. I love you so much la darling. Xoxo.) Also at the same time, i really enjoy attending my demanding princesses and lil prince, Zafri who smiles a lot now and wants to be cuddled most of the time. Wee. ^_^ (Best taw ada baby ni! Geram, weol asyik nk gomol2 je pp dia! hihihi. Iris pon geram jgk, sll geget pp zafri. huhuhu)

That's why it takes time for me to update back this blog. (Its been almost 3 weeks since the last post). Nway, we had a blast 2 weeks during my parents' visit. We were busy and happily touring the UK and went to Paris together. Sweet moment indeed. Alhamdulillah! (I'm gonna share it in the next post insya Allah.) Now our life is already back to normal since mom and dad's return. Iris were very sad and could not accept the fact that her Tok Mak and Tok Bah had to go back to Malaysia and just spent only 2 weeks with her. She cried out of her lungs after sent both of them at Heathrow airport that day. Poor my lil girl. Tok Mak also said she could not even eat while on the flight. Poor my mom too.

Nway, below is the video of Iris crying for her Tok Mak..So sad!! (mana tak nya, she slept with Tok Mak for that 2 precious weeks without fail). And Tok Mak also cried watching it at my FB. i cried too. T_T

video
 It takes time for Iris to stop crying and looking for her Tok Mak too..:(


Till then. Wassalam.

21 comments:

Ninie Hanis said...

kesiannya..sedu sedan dia.mestilah manja dia dgn tok mak dia sbb 2 weeks tido skali kan.

ishamizu said...

Ninie

Iyer Ninie, without fail even a single day. tdo tgh2 btw tok mak n tok bah. :)

Saharuddin & Rafidah said...

sedihnya tengok iris nangis. mesti hati dia sedih sangat tu. akak tengok pon sebak.
dah agak dah lama tak update mesti bizi ngan parents datang ni.. keep writting pasal cuti eh.. :)

ishamizu said...

KFidah

Hmm dia sedih sgt kak. kesian..tk thn tgk dia nanges smpi cm tu sekali. huhu.

Aah bz. Ok, insya Allah nti free izu update psl cuti2 ktrg tu eh. Thnks! :)

yatispeed said...

siannya adik iris nangis sedu sedan..dia ingat tok mak n tok bah datang for good utk dia kan? sian dia terpaksa berpisah lagi kali ni..kalau macam ni tok mak kena datang lagi la..nak get back to normal routine life pun for sure take some time, kan izu? takpe..slowly it will get back as usual..

dyana "his other half" said...

ya allah iris. sedih betul aunty dengar iris cam gtu tau. aunty pun rasa cam nak nangis. get strong girl. nanti tok mak senang, tok mak dtg lagi k.

sedih la izu video tu. tak sampai hati cd bila dengar "iris nak tok mak". huhu.

Nadine said...

Izu,

meleleh air mata ni, especially part last2 yg dia panggil, "tok maaak, tok maak". aduh luluh betul hati. mak Izu dgr lagi la kan *sob*

Iris, aunty feel u. sabar eh..aunty ni pun bakal menangis mcm Iris tau (tp dlm hatila). uncle nak pegi obersea sabtu ni tinggalkan aunty yg tgh sarat ni sampai July. Huwaaaa! :((

faisyura said...

alaa ciannye iris... rindu tokmak dia... =( begging2 gitu... sayu hati... mmg manje tokmak ni ye... nnt ajak tokmak dtg lagi ye syg...

izu, kitorg ni pun pindah blk melawati sbb sng nk bwk kids blk umah nenek2 ngn atuk2 diorg... zaim tu pun mcmtu, bukan boleh skip sminggu tak jumpe.. pengsan nk pujuk..

mommyNadia said...

alamak mesti syahdu kan..
I vant view the video from ofc..;(

dah agak,Izu diam mesti nak fully utilized time with ur parents kan..

pergi paris??bestnye..
cant wait for all the entries to come!

n the cute Zafri too ;)
NAdia pun suk cubit pipi Ryan..;)

ishamizu said...

Kakak

Aah kesian sgt Iris. Insya Allah mn tau klu ada rezeki kn, bolehla Tok Mak dtg lg. :) Hihi betul, take some time to get back to normal life..lg plak nk manage family needs yg makin mbesar ni mmg kelam-kabut. :D

ishamizu said...

CDee

Sedih kan. Izu pon klu tgk video tu konfem nangis skali. huhu. Nway, thnks Cdee, Iris dh makin ok..tp tok leh la kita nk bgerak sket, dia nangis. dia fobia kena tgl. sian dia..

ishamizu said...

Nadine

:) Part yg tu mmg menyayat hati kn..huhu.

Ye ke dear? alahai siannya..tk pe la mujur ada rmi 'teman' kn? kalini twins lg. don't be too sad k..pejam celik pejam celik, Fadzil dh blk semula..tk care tau! :)

ishamizu said...

Zura

Tu la psl, tk sangka Iris mcm tu skali bond dia dgn Tok Mak..igt kn tk phm lg erti perpisahan rupanya dah, cpt matangla ank2 skrg ni dr segi emosi..hhuuhu..

Ic, better mcm tu la..duk dkt2. sng hati atuk n nenek..ank2 pon happy kn? ni jauhh..hihi..kt Msia pon sll blk umah mak izu, klu mgu yg tk blk (sbb blk umah mertua) mst mak abh izu plak dtg Melaka. br bbrp hr tk jmp dh rindu kt cucu2nya. hihihi..

ishamizu said...

Nad

Hihi syahdu btol that day, ni dh ok alhamdulillah. apa tak nya tiap2 hr suro webcam ngn tok mak. :D

Oic, tk pe..video penuh air mata je tu. hihihi.

Aah 2 mgu hr tu bz spent time ngn my parents. maklumlah dh lama tk jmp, dh tu skjp je plak for 2 weeks kn..Hehe ok, insya Allah free2 nti izu update cuti2 ktrg kt Paris tu k. ;)

Thnks dear!

Frau Azmir said...

sedih nye... I'm reminded of how close Fatini used to be with her Tok (mak akak).. huhu..

ishamizu said...

KNana

Sedih kak. huhu. Nway Fatini pon rapat ngn mak akk ehh..mst rindu kan bila bjauhan. nk wat camna dh nasib perantau..sabar je la..hiihi.

Fadhilah Rozley said...

Assalamualaikum kak,

alaa, kesiannya dgr Iris nanges. Can hear she said ' Iris nak tokmak '. Sentap kejap kat sini, rasa nak nanges sama2. Hehe flying kiss untk Iris erhh. Take care <3

ishamizu said...

Wsalam dik.

Aah mmg kesian sgt Iris aritu. now ni dh bley cenyum n ketawa, lega akk..awal2 aritu, monyok je muka bgn tdo, patu senyap je mogok tk nk ckp sbb bgn2 pg tgk tok mak tade, kn?? akk mcm nk nangis tgk dia camtu, selera mkn pon kurang..ye la 2 mgu tok mak suapkn dia kn..huhu..

Fadhilah Rozley said...

manja betul dia dgn tokmak erh kak! agknya betulla kot mama pernah ckp, ank no2 nih lain skit kalau dgn atok&nenek. manja dia lain sket.

ishamizu said...

hehe ye kot. adik akk no 2 pon manja ngn tok. siap dok kt kg lg ngn tok..lama..nk sekolah tadika br abh akk bw blk umh..tu pon ssh nk pujuk tok..hihi..Dhila pon mnja ngn tok mak jgk ehh..?;)

Anonymous said...

Aah, rpt sgt. Lg2 arwah atuk abah. Yelah, Dila pun dulu cucu perempuan sorang. Arwah atuk abah yg slalu lyn main msk2. Bila atuk abah takde, baru rpt dgn tokmak. Selalu jgk tggl dgn tokmak lama. Hehe..