Monday, June 27, 2011

Preloved Items

If we go to carboot usually we will look for toys and books first for the Eins. As most of items sold at carboot is preloved, the price is very cheap but yet the condition is still good. Sometimes there are just like a brand new. Omputih ni jenis pakai cermat dan sekejap je, patu jual kemudian beli lain yg lagi terbaru atau terkini. Kadang dia tanya anak dia nak jual berapa toys/books diorang tu. Lepas tu bayar je kt anak dia. Nak bargain pun sonang jo. hee.

our catch at carboot Boreham yesterday :D and we let the Eins chosed for themselves too! :)

Zahin was happy exploring her new leap pad (leap frog) learning system. Hihi she got all sunburn as yesterday has been the longest n hottest day so far.

Two leap pads learning system for two girls who still does not understand the concept of sharing. Fortunately, the seller had two which were similar. If not, i wont buy. ;P Btw, they came together wih 6 leap pad books, 6 catridges in a special bag.
If you were wondering of their price, it whole costs us only 4 pounds and 30 pence!! RM21.50 je, ok?? Macam tak percaya, kn? So why should we buy at the store while we could get the same one at carboot at very cheap price right? That's why we love carboot! hihi.

BTW my friend, Irra had long suggested me to sell online preloved items and it seems a pretty good idea but yet i'm just not ready. I have enough on my plate with 3 kids tapi kalau nak seribu daya ye tak..hee. Memang minat biz2 online ni tp tengoklah dulu macam mana...ramai je yg dah buat preloved sales ni kn. Persaingan yg sihat gitu..:P Apapun, i need to think deeply abt it. Bkn senang nak senang kn? :)

Wassalam.

12 comments:

dyana "his other half" said...

waaaa bestnya. murah sangat2 la leap pad tu. cd mmg tgh eyeing for that one to rasa cam mahal je. kalau izu jual pre loved item cd mesti beli selalu. buat la, buat la. hehe.

ishamizu said...

CDee

Serius? hihi ok nti izu pk2 kn lg..klu rasa bley buat, i'll let u know k..thnks for the support dear!;)

Nadiah Sidek said...

kat sini takde carboot sale. yg adanya garage sale. mmg murah, kan? elok2 je. mcm brg baru pun ada

ishamizu said...

Nadiah

Itulah, husband pon ckp kt US garage sales sbb masa kecik dlu dia dok Ithaca NY masa FIL smbg PhD. Tk pe jnj concept sama, mmg brg baik dn murah2 kn!:)

yatispeed said...

comelnya dorang dapat 2 mainan yang sama..napa la iris tak pakai baju? hahah..so, diam sekejap tak bila dah dapat benda yang sama tu?
mana zaffri? ummi bgtau la progress zafri pulak in the next entry..rindu kat si debop tu..

azimah fauzy said...

wah, preloved yang xmacam preloved. haha. nampak baru mcm kt kedai! memang berbaloi beli. tmbah plak books n toys zaman skrg mmg menarik, bukan takat budak, makbapak budak pun join sekaki hehe. buat la biz online tu~ mmg saya antara customernya nanti ;D

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

agak2 kan..yg jual preloved item kat mesia yg datang dari oversea tu sure murah giler depa dapat kan..tu leh untung byk tuu..hehehe

sib baik ada dua kan..if tak sure berebut2..:-)

ishamizu said...

Kakak

Haha panas..tu yg Iris tk nk pki bju..Hmm mmg syp la dpt mainan tu tp skjp je..lps tu lari2 mcm nk runtuh rumah ni..hihi..Oh insya Allah, gmbr Zafri byk je ambil tiap2 hr..nti izu update psl dia lak k! kene tgu turn psl byk n3 delay kn. ;)

ishamizu said...

Ima

Kan? mmg mcm baru..betul3, mak ayah yg seronok beli sbb leh join sekaki. maklumlah masa kecik dulu tak merasa mainan cangih2 gini..hihihi...

Ye ke? Hmm, insya Allah klu buat akk uar2kan..kene pk masak2. klu tade tu, maknanya tade la..hehehe..Thnks for ur support dear!:D

ishamizu said...

Rose

Mmg murah giler tp bila dh smpi Msia mmg up la price dia..tp tak dpt juga nk dpt untung byk rasanya sbb postage shipping mhl..tu yg klu nk buat kene pk masak2..sbb tkt mcm tk bbaloi...ekekee..tp tgk la mcm mn nti. ;)

Aah nasib baik 2-2 tu sama! klu tk sama colour pun bley bgdado, padahal bendanya sama je..huhu. :D

irradhil said...

makkkk aiiii....besnyer the eins dpt sorang 1 leappad tu.esya ader 1 jer...tu pn duk berebut ngn dina.huhu.aper kata auntie wan blanja 1.preloved pn xper....heheehhe

wan....leapfrog ader latest product.LeapPad sebijik mcm Ipad!!!for kids.huhu....naik juling dh mata aku ni duk usha2 web on9.huhu

wan....ko harusssssla jual preloved.aku n mc yus antara potential buyer ko.ngeee....ngeee.....

ishamizu said...

Irra

Hihi bley je belanja Dina klu jmp leap pad tu lg sbb carboot ni ada seminggu sekali je..tp patu mcm mn nk bg? kene dtg sini dulu la eh..hihihi..

eh sori aritu mu ckp kt msg Fb psl catridge leap pad ke..aku ni jahil lg masa tu wei..aku igt kn cartridge ink ke..hahaha :P dgn aku kene ckp trg2, lampi sket. :D

Aduss, nti aku pk kn ya buk..hihi. klu aku buat, korg la ant org terawal aku bgtau k. ;) Thnks for ur support lalim!=)