Wednesday, June 29, 2011

UK Tour: Ann Hathaway's Cottage

So the next destination is Stratford Upon Avon, Warwickshire. This is a Shakespeare birthplace, and it is in the top ten must visit place in the UK. So we wanted to bring Tok Mak & Tok Bah visit Ann's Hathaway's cottage as it was a lovely cottage with a beautiful garden. Dah lama berhajat nak pegi sini lepas tgk fotopages Azrin Hani dulu. hihi. But unfortunately, it was already closed as we arrived there just few minutes after 5pm. sabo je la daku...terlupe plak closing time dia pukul 5pm. Dah la sblom tu sesat-sesat balau ktrg mencari cottage si Ann ni. Phew mmg agak terpencil sketla kawasan dia. ;) So remember, klu dtg UK ni make sure tahu postcode sesuatu tempat nak pegi tu k. :)

BTW dpt tgk dr luar je la also tumpang toilet. Hee. Mana tau ada rezeki, sampai la lg kan. Ngeh ngeh ngeh.

The cottage :)

Second entrance as the main entrance was already closed.

Cottage from rear view.

Ladies :D

dipaksa babah utk bgmbr dgn background. tmasuk plak tourist yg sama2 terlambat. keke..

kesian tk dpt masuk dah..huhu..

saayang adik smpi berebut2 nk kiss adik smpi lemas adik Zafri. so ubatnya BF. ;)

Tok Mak n Tok bah lps keluar dpd men n ladies. :)

baca info je lah ye..hihi

model babah, the Eins :)

seronok lari2 turun bukit dkt carpark. luv u two la our girls!
BTW Ann Hathaway ni wife Shakespeare. Bukan Ann Hathaway pelakon citer The Princess Diary tu ye. hihihi..Tp tatau la klu mereka sedara bau2 bacang ke. :P


Alang2, kami singgah Coventry, tempat tinggal kami masa hubby buat master. So dpt la tgk rumah sewa kt 82 Leicester Causeway dan tapau nasi biryani kt Zeenat restaurant. Rindu betul kt dua2 ni. Hihi..Masjid tpt hubby sll smyg jumaat kt Stoneystanton road pun dh diperbesarkan, besar sgt. Alhamdulillah. Lg satu restaurant Amala yg ktrg sll pegi kt corner road dh tade..huhu dh ganti restaurant lain. Adalah jgk perubahan kn..klu dulu tade Ikea, skrg dh ada. ;)

Okla tbc. Wassalam.

14 comments:

Nadiah Sidek said...

comelnya cottage tu

Ninie Hanis said...

akak,kita pun tiap tahun kalau ikot hubby football tournament kat uni belah2 sana mesti singgah Zeenat. Sedap sangat ayam dia,kan? dulu duduk sini ke?heavennya kalau makan ayam zeenat every week. Ha,dah dekat sikit lagi je leh sampai stafford tau.hihi

p/s mau pegi ann hathaways cottage juge one day :)

Anonymous said...

Izu, wah2 ada nama i kat sini kena write sumthin gakla..hehe..Patut macam kenal residential area dalam gamba tu, rupanya kat Leicester Causeway road. Tempat ku hantar surat khabar once a week & betepek ke rumah member2 Malaysian tercinta..Adeh..banyak kenangan weh..jgn cite pasal zeenat, nnt ada org teringin mango chutney dia (betul ke ejaan ni)..huhu sedap wei cicah ngan ayam.

~rin

yatispeed said...

alhamdulillah dapat gak datang coventry kali kedua, kali ni tambah lagi anak dua..hahahaa..
comel betul the eins ni tau..mama kata anak2 sham ngan izu mmg betul2 comel la..sapa yang tengok dorang mmg geram..syira misses them so much!
camana izu buat gambar extra large gini? cantik la..nak tiru gak....

ishamizu said...

Nadiah

Hmm comel, tp sayang tk dpt masuk. :(

ishamizu said...

Ninie

Ye ke? mmg mabeles kn Zeenat? Aah ktrg dok sana dulu 8 bln..blk Msia 3 thn trindu2 nasi biryani n ayam zeenat! hihihi..Yee ke..glamer btul Zeenat ni yer, Ninie pon tahu!;)Tu la sket lg nk smpi Stafford hihihi..sori tk roger, tamo menyusahkn Ninie..kami ramai.:)

PS: Nti pegila..dkt je kn?;)

ishamizu said...

Rin

hihi sorry tk bmaksud nk buat org tu rindu kt zeenat. oo mango chutney sdp ke? i tk pnh rasa..harus rasa ni nti. kekeke..Hmm mst ko rindu banget kn, ko lg lama dok situ dpd ktrg kn..tk pe klu dtg sini lg, bley la korg gi melawat.;)

ishamizu said...

Kakak

Mesti..hihi Hisham awl2 lg dh igt kn izu suro masukkn Coventry dlm trip plan..bkobar2 dia nk tjuk tpt dia belajar kt mak n abah. hihi..cuma tk cukup masa je, ketidak sure dh turun posing2 kt Coventry Uni.:D

Ye ke? Thnks. Syira, Ank kakak n abg Azuar pon comel gakk. ;) I'm sure the Eins miss their kakak Syira so much too.;)

Ooo tiru la..tk kisah..lps upload tu, klik kt pic then choose je X-tra large..!=)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

org2 tua kate..if sempat membuang di situ..isnyaallah akan pegi lagi eheheh

ishamizu said...

Rose

Aah sll dgr jgk mcm tu..hihi insya Allah klu ada rezeki.:)

Rafidah said...

izu, alang2 dh sampai conventry mengimbas kenangan lama .. tak pegi Stoke On Tren ke? borong pinggan mangkuk.. hihi.. akak nk po akhir bulan 7 ni..hehe

ishamizu said...

KFidah

Tu la artu tk pi pon, tk smpt..tk pe akk pegi dulu, nti review ehh..mcm biasa hihihi..slmt mborong!;D

mommaholicSURI said...

wahahahahhaa.. Nuurill ingatkan pelakon tuh!! heritage betul rumah dia. Sekali orang lain da!! :)

ishamizu said...

Nuurill

Mula2 izu pon igt pelakon tu taw, baca2 wife Shakespeare rupanya. hihihi.