Friday, November 4, 2011

Once Upon A Time

Salam all
I juz received this photo last week from kak Ana. Hihi old photo, but there's a story behind it. The sad one! It was taken at kak Ana's place when i went to deliver Zafri. We had to leave them, so Iris was real sad and crying and didnt want anyone else except her big sister. So zahin did the patting and comforting her all the time! It made me wanna cry everytime i look at this photo. So touching but yet so sweet. :)
Anyway, I always pray their relationship closer as they grow up year by year despite how they quarrel everyday now. Hihihi.

A quick update about their progress:

Zahin

Shes so into books, reading in progress as she learnt Phonic method at school. I was admiring her when she does the phonic reading like 'beh for B, ceh for C, deh for C and so on!! Hihi. Besides reading, she loves lego, puzzles and online games. She had solve several of 20pieces Disney puzzle by her own. Im gonna frame each of it iNsyaAllah. And nti nak cari lg kt carboot. Kt school plak cikgukata dia 'superstar' and seronok berkawan. Pegi mana2 ada je yg say hi kt dia. Yg best tu klu bdk lelaki tegur dia buat tatau je. Bila tny knp tak say hi blk, dia kata apatau 'dia bukan kawan Zahin' hahahahahaaaa sabar je lah..:D

Iris

Dah clash dgn DeLi. Hihi alhamdulillah. Gigi susu tgl 1 je lg nk tumbuh , tak nak kalah dgn Zafri kot. Heh. Iris punye selera dah good, smlm timbang dh dkt 13kg rupanya! Syukur!! Mcm zahin, iris is also fast learner but ummi je tade masa nk ajar dia mcm2. Tak sempat skrg. :( nak anta nursery, kene tgu 3tahun dulu. Sigh. Oh not diaper free yet. Im not worried, for me lg lmbt lg sng. May be tgu ummi cuti semester kot nk potty train dia. InsyaAllah.

Thats it for now.
To Zahin & Iris, be a good sister to each other and to Zafri k. Ummi and Babah love you so much and of course adik Zafri too! XoXo.

Ps. Tq for taking care them n the photo, k.Ana! :)

updated by Iphone

10 comments:

faisyura said...

izuuuu... miss you! wuwuwuw lama tak berblog and bace blog... winduuuu!!!
pastu bace plak tgk gambar sayu tu... tersentuh jugak hati...

huhu mcm tu la jugak zaim mase zura tade bersalin kan aariz.. lagi sedih dia tade sapa nak comfort except nenny dia... smpi kan majuk zaim tanak cakap bile video call.. siap paling muke lagi...

tapi kan mmg camtu kan diorg ni.. walopun asik gaduh, bile sorg sedih, pandai je sorg lagi pujuk kan... ;) sayang sebenarnye tu... hehe

ishamizu said...

Zura

Lamanya tak dgr khabar! Bila nak update blog? Rindu jgk tau kt uols! Hihihi.

Nway tu la sedih kan tgk gmbr tu..actually kak ana amik video jgk katanya, mst lg nangis kot izu klu tgk video tuh. Sorg nangis mdayu2, sorg lg memujuk katanya. Huhu sayang jgk kt adik dia tu..

InsyaAllah ank2 kita ni dh bsr rapat, kecik2 biar la salu gado manja nti dh bsr masing2 kamceng mcm best friend gitu. Amin! Hihi..

irradhil said...

wan.....
lmnyer aku xbc blog ko ni.huhu.
xtaula bz apekebendanyer.huhuhu

wan.....mata aku berair tau bc update ko ni.sedeyyyyyyyyyyyyy wei.huhu.esya pn camtu gk.terkejut die balik dr nursery tu tgk2 dh dpt adik.dhla mlm tu meraung nk bf aku.huhu.kul 2 pg br die lena tdo.huhu.

tp btul kla kan....nama pn budak2.sll jer gaduh derg ni.tp sayang sbnrnyer.hehe

ishamizu said...

Irra

Indeed long time not see u in here. Hihi issokay aku pon bz wei..at least tau jgk pkembangan masing2 kt fb kan ;)

Alahai siannya esya! Aku tgk gmbr ni serik nk bsalin kt oversea lg wei..hik2 klu kt msia adala tok mak jg derg ni kan tadela sedih n buat drama airmata mcm gmbr tu kam huhu tak pelah, pengalaman sgt bharga..alhamdulillah!;)

Hopefully, mudah2an derg bley jd besties la nti. Gado mcm mn pon ttp syg. Air yg dicincang takkan putus :) kisses to ur princesses k..taje care lalim!

Fadhilah Rozley said...

Salam Kak Izu,

Awwww so sweet pic tu ! Ishk2, jeles nyaaaa tengok Zahin and Iris. Amboi, Zahin pandai jual mahal tuh. Good2 ! Wahh Iris mesti lagi chubby kan. Lagi bulat laa mata dia. Geram geram. Hehe hugs and kisses for Zahin, Iris and Zafri. Take care kak. :D

Mama said...

awak,, kite pn sedih bile igt balik nk kena tinggal haris masa deliver aisyah...bila call....dia ckp...mama...come home please...i miss you....melalak aku nangis dlm ward tu....huaaaaaa....

btw...bagus nye zahin minat puzzle...malaysia mahal lah....main online aje lah haaaa... :-)

tak lama dah tu nanti pandai reading...phonics cepat utk toddlers yg dah besar.... kena stock buku banyak2 lah izu....nanti balik msia....mahal giler buku....haih!!

ishamizu said...

Dhila

Wsalam. Gmbr lama masa akk nk deliver zafri bln 4 aritu. Hihi time tu kan mmg iris n zahin chubby btol! Akk pon suka tgk dgn rambut pjg mengurai zahin tu isk rasa nyesal lak potong! Tp dia yg suro potong, lgpon nk sekolahkan potong je la. Klu tak sure lmbt nk siapkn dia pg2.:D

Nway tq! So sweet of u. Hugs n kisses from them to u k take care!;)

ishamizu said...

Ct

Alahai sedihnya dgr citer haris mcm tu. Aku tak tepon pin derg sbb aku tak sgup dgr tangisan dn rayuan derg wei. Tak tepon pon aku dh nangis sbb bley bygkan je how scared n sad derg kene dok kt rumah org. Wpon dh jmp byk kali tp still org luar bg derg kan..mana sama dgn mak pak seniri btol tak. Tu bila dikenang2 kn blk mmg aku rasa sedih sgt..kesian ank aku. Huhu

Hmm mmg dia suka main puzzle dear! Ko taula kan ktcarboot mmg melambak puzzles, aku borong aje padahal blom tau lg bila nk tbuat semua tu. Tgk2 zahin yg nk main, skali dh main tak nak benti plak wei huhuhu..rmh ni bsepah2 ngan puzzles ngan lego..sakit mata aku ni ha..haha tp let them be la..;)

Hihi amin! Aku pon tk sbt nk dia pndi baca sbb skrg ni aku ngantuk2 dia paksa bedtime story. Pergh klu satu buku cukup takpe wei ini tak lps satu buku, satu buku lg..hua3 bilanya aku nk tdo dh la nk bgn tgh mlm wat assignment. Mmg zombie aku la ni wei. Sobs!;P

Nway kagum dgn haris! Lancar dah baca buku bm n english, padahal baya zahin tu. Good job Ct!;)

yatispeed said...

izu..nak menitik air mata kakak tengok how cool n terpaksa jer zahin pujuk adik sebab ummi n babah tengah berjuang nak kuarkan baby boy for them. isk..

sangat tersentuh ngan gambar ni, izu. zahin cam nak tanak je kena ambik gambar, but deep inside..i guess i knew the feeling too..masa tu mama n abah pergi hospital masa kat US nak beranakkan apis. abe, kakak n sham terpaksala mama n abah tinggalkan kat rumah kawan dorang..exactly like this. tapi yang tak bestnya, kakak n hisham nangis sampai kena kurung dalam bilik. can't understand why mama n abah have to leave us to strangers.
till then izu..this is the most heart touching photo from you, ever. the meaning of sisterhood in zahin n iris..

yusparisa said...

wan....memang tersentuh hati, masa tu iris ada zahin je...nampak matang je zahin kat sini..