Tuesday, July 24, 2012

Puas Hati

Salam

Masuk je bulan puasa ni, hujan dah mulai reda dan suhu pon semakin hari semakin meningkat. Bahangnya sekarang dah terasa sampai ke dalam rumah sampai sakit kepala. Nak keluar pon takut tapi kene jugak keluar nak beli barang keperluan. Tapi susahnya nak melekat sunhat masing2 kt kepala! Geram ummi.

Hari ahad lepas kitorang pergi lah ke Asda Leyton. Leyton ni dkt dgn Stratford area rumah sewa lama. Rindu sbb Kt situ lah kitorang selalu shopping barang dapur tahun lepas. Kt Ilford ni kitorang selalu pergi Tesco je. Huhu tak samalah dgn Asda Leyton. Kt Asda tu macam-macam ada, dekat dgn Next, KFC Halal dan TK Maxx. So lepas shopping groceries, boleh pergi makan dan cuci mata lak..Hihi.

Nway, hari ahad lepas beli some groceries kt Asda tu, tiba-tiba Hubby kata nak bawak kids pegi swimming pool lak. Mula-mula Zahin dh ajak balik rumah tp lepas dengar swimming pool terus tak nak balik. Hihi excited nak mandi pool. Hmm padahal tak bawak swimming suit!

Kitorang pergi public swimming pool dekat dgn UEL. Sampai je sana tengok pool open dan ada few kids dalam pool. Without swimming attire. So Memang rezeki Zahin, Iris Zafri lah. Hihi. Masuk pool dgn tshirsts je!

The Eins were so happy! Iris pon dah tak takut..ikut je along ke mana along dia pergi. Keluar masuk pool. Zafri pon ummi bawak masuk pool. Aritu pegi beach tengok dia tak takut air laut. Ni kt pool lagilah! Bila terlepas tangan tu, dia siap berjalan selamba je dlm pool tu! Ummi plak yang berlari2 dlm pool tu kene kejar dia. Hehehe..

Alhamdulillah tercapai juga hajat the Eins nak mandi dlm pool. Mandi laut je belum lg. hmm..tak pe lah yang penting diorang puas hati mandi dlm pool. Cuaca mmg panas bahang mmg sesuailah diorang berendam haritu. Hehehe..lain kali ajak pergi lagi tu! Huhuhu insyaAllah klu ummi dan babah larat. :D

Seronok tengok diorang main dlm pool aritu. Siap berkawan lagi dgn other kids. Aih rasa mcm nak pergi lagi harini. Tengok weather forecast today's temperature will reach 30degrees celcius, paling tinggi so far in this year..hmm tengoklah dulu macam mana..

Ps: update blog mcm apa skrgni. Sori tak smpt nak reply komen kt last post as usual. :( ada jg blogwalking tp tak smpt nk tgl komen. Bila nk komen, hang plak ! Hmm..risaula mcm ada yg tak kene je dgn my phone ni..sobs

4 comments:

sitiezahim said...

samalah, kat sini pon dah start panas max 33 darjah..huhu..tp wiken ni isnyaAllah turun balik suhu. harapnya sejuk sket la..hehhee..slamat berpuasa izu :D

Ninie Hanis said...

kak izu..ini mmg betul2 summer kan..tp kita puasa pulak.takle larat nak jenjalan tengah puasa.duk dlm umah mmg membahang je kan.tp nengok budak2 tu mandi pool haish..seronoknye..hihi.

kitorg br start shopping Tesco click&collect.rasa lebih jimat masa & duet.penah try tak?sbb free yg syok tu.:)

azimah fauzy said...

Wah bestnya bleh swmg.. Time panas2 plak tu. Hehe nasib baik u all tak puasa kan. Ummi jgn jeles tau :)

kak ina kl said...

salam ziarah
wah seronoknya dapat stay kat luar negara muda-muda