Friday, July 22, 2011

Our Precious

OK, Siapa lagi 'Our Precious' kalau bukan anak-anak, kan? Since Zahin is already on summer school break, as yesterday was her last day at the nursery (will update this soon) so for the first time after Zafri's born, hubby is able to go to university this morning around 10a.m. Zahin was still deeply in the slumber with Iris..Sian dia, sebelum ni around 8a.m dah bangun utk siap2 ke sekolah dgn babahnya. Since Zafri was born, hubby who's the one manage her from taking bath until tying her hair..then send her off to nursery, even ushered her into her classroom. (kinda nursery rules too :P) Sometimes i feel bad and pity towards them but i can't do anything as Zafri needs me most of the time(clings to my B)..and whenever i bring on the subject to hubby, he always comfort me. He's very understanding and responsible husband and father. I know i'm very lucky. Alhamdulillah! Everday i pray, wish i can be a better wife and mother for him and our precious.

But it's hard, i'm not perfect. Sometimes my patience is tested. I got angry too. Especially if the Eins refused to listen to me. For example, ummi ni dah banyak kali cakap elok, lembut-lembut, sabar sampai sakit dada menahan marah tapi masih lagi buat perangai, ha mulalah naik darah ummi. So apalagi startla suara naik pitching dan tangan pun sama cepat..huhuhu. My bad, ummi suka cubittt. TAPI tu masa belum ada Zafri, dah ada Zafri ini i noticed i've been slow down...MAY BE...after my latest delivery which was a life-threatening one and almost loosing Zafri, i really realized that anak-anak ni AMANAH, ANUGERAH dan HARTA yang tidak ternilai daripada-NYA. Sebelum ni sedar akan sume tu tapi macam ala2 je lah. Even skrg ni pun, kerapkali teralpa juga..tapi bila teringat je pengalaman bersalin haritu terus INSAF. Sejak tu ummi kurang marah, bila babah marah ummi plak tegur babah spy jgn marah derg. hihi.

Hopefully, at this age of 30 years old, i will become a better person from i was during 20th years old. :P (Aihh, entry my 30th birthday lastmonth pun tak sempat update lg :D) Instead of trying to be a better khalifah, i want to be a better (sebelum ni dah good :P) wife to en Hisham and a better ummi to our precious. Amin...!

So after lunch this afternoon ummi snap2 gambar. Bila perut dah kenyang tu maka hati masing2 pon senang..Apatah lagi, babah janji nak bawak derg pegi cycling bila babah balik. So happy faces, lepas derg tolong tidy-up everthing on the floor, i dressed them siap2. Mood tengah happy, bolehla ummi dress up kan ketidak ikut pilihan dia je nak pakai baju apa. Huh. Tapi sebab ummi pakaikan derg skirt derg sukalah, skrg ni tgh mode pakai skirt je 24/7. Hui, skirt baru basuh dok dlm washing machine tak sempat sidai lg, iris dh amik pakai basah2. Adoiiilaa. Mana tak pening kpl ummi..huhuhu...

OK jom layan gambar2 derg!



bergaya dgn skirt masing2 :)

so sisterly, alg dlm gmbr ni looked so matured..padahal? hihi. angah spt biasa cheeky pose!:)

bergambar dgn adik plak. sayang sgt adik sampai sll berebut adik. Aihh..sampai lemas zafri dibuatnya.

pose ini jarang2 berlaku. but bila zahin seniri hug iris i feel so touched watching it.

my big baby!


my lil baby

Zahin kata geli Iris baring ats perut dia. tu yg gelak sakan tuh. hihihi.

my baby boy

Penghibur lara hati

By just looking at three of them, smiling, laughing and even quarelling really made my day. And i cant imagine life without them. To Zahin, Iris & Zafri, ummi and babah always love you. You are our precious wealth in this world and you have completed us. Kalau ummi dan babah marah, tu tandanya kami sayang sangat pada kalian bertiga. And lastly, our best prayers and wishes are always be with you wherever you are...we will tr our best to give you the best. Insya Allah.

Love.

14 comments:

Nadiah Sidek said...

suka gambar zahin & iris tgh gelak tu! :D

ishamizu said...

Nadia

Tu la susah nak dapat gambar macam tu hihi. Anyway, thanks dear!:)

Fadhilah Rozley said...

Salam Kak Izu,

haa satu lagi entri yang buat Dila nanges. Serius sentap baca.. wahh you're so lucky.. btw, comelnya gmbr Zahin dan Iris. Nmpk mcm da besar sgt, pandai Zahin pose.. Suka mata Zafri yang bulat mcm Iris tuh.. hehe Dila doakan hidup akak sentiasa bahagia dan diberkati Allah hendaknya :)

ishamizu said...

Dhila

Oh akk sguh terharu. Terima kasih krn mendoakan akk, amin! Tu la kan..Allah dah beri akk macam2 esp Anak2 ni jadi kene selalu bersyukur kan..tp bcoz i'm not perfect sometimes i simply forget..huhu. Mudah2an pjg umo akk n husben utk mdidik ank2 kami ni sebaik2nya ke jln yg Dia redhai. Insya Allah

u take care ok, hihi sori buat awk menangis lg. :D

yusparisa said...

lalim....comel betulla iris& zahin,aa zahin betul2 nampak matured, cam dh umur 6 tahun, tinggi lampai dah, ikut babahnya kan...hihi..

gigi diorg putih je, mesti rajin gosok gigi...hihi, gg ammar dah xdpt diselamatkan dah, dah coklat 4 batang gg atas...haha..

zafri pun comel&bam bam...suka tgk..hihi..take care ya...

ishamizu said...

Yus

Haha padahal Zahin klu diukur dgn rakan sebaya, dia plg ketot. hihihi..tp hrp2 derg ni nti tadela seketot ummi. :D

Ala dear, bdk2 ni pon skrg klu tak suro gosok gg wat tatau aje..ummi sibukk dgn adik tak leh nk cara derg dah, dgn babah plak, babah lembut sgt..hihi..klu aku smpt, mmg abisla derg aku kejekn gigi memasing :D Tak pe..nti sng gg baru Ammar nk tumbuh..;)

Thnks lalim, u take care too ok. kisses to the ur lil bos..:)

irradhil said...

comeyyyyyyyyyyyyner zahin n iris.zafri mkn lm mkn encem....

btw...aku pn mcm ko gk..time insaf tu xmrh la ank tp time naik hantu...alamak mmg haru biru la jdnyer.tp kn...sllnyer kn...aku nk mrhkn hubby aku sbnrnyer tp sll tempias kne kt ank.huhuhu.camner la nk buat ni yer?kesian lak kt ank2.huhu.last2 aku yg nanges.haha.then hubby lak yg pujuk aku.

btw....sllnyer time ank tdo la br aku discuss ngn hubby...aku suh die igtkn aku bile aku mrh2 ank tp sllnyer time die mrh ank aku yg sound die.hehe...

mmg berat tanggungjawab kite as a parents...smoga kite mnjadi yg terbaik utk ank2 kite.Aminnnnn

ishamizu said...

Irra

Hihi tq lalim

Hmm betul tu kdg mmg ank2 jd mangsa huhu kesian kan tp lps mrh tu mmg trus menyesal n pujuk derg cpt2. Hihi. Aku lagutu gak bila hisham naik angin aku plak sound dia Kiki tu yg dia kdg mls nak mrh tu sbb dia kata nti aku mrh dia lak hihihihi

Gitu la irra, ktrg pun time ank2 dh tdo amik peluang diskus spy igt mengingati ant ktrg klu sorg mrh sorg lg kene calm Kan. Hopefully, tak smpi melampau. Syg kn ank tgn2 Kan ye tak? Tp jgn smpi memudaratkan ekk tp tu la tgn ummi derg ni mmg Cpt aje my bad tp sjk zafri lahir serous kurg mulut je la bunyi n high pitching potpet2 hihi

Susah Kan nk didik ank2 ni..makin besar derg makin besar tanggungjawab Kita ni huhu. Tp insyaAllah we can do it right. Amin!

Nway

yatispeed said...

alahai..terharunya! zahin senyum tutup mulut tu cam gaya syira senyum la..hahaha..so sweet of them ..3 of them..muahs..hugs n kisses from chik n syira kat sg buloh ni ya..!

ishamizu said...

Aah mcm syira senyum hihi susah dia nak senyum gitu sll sll wat pose pelik2 sabo je la ok will do that for you tq kem Salam semua kt sg buloh tu hihi

Nadine said...

Pandainye anak2 dara izu posing ala2 model, comelest!!

ni yg tak sabar nak tunggu my girls besar sket nieh. hehe

ishamizu said...

Nadine

Hihi time good mood bolela posing2 mcm model tp klu bad mood jgn la hrp hihi aah nti the twins mst pndi posing punyelah. Mst best bley boriakan derg!;)

blackcardomompods said...

Happy belated birthday!same age kita rupanya cuma bilngn ank lom sama lg.u got 3 kids at 30!sonok kan.moga Allah permudah segala keje2 u kt sana.miss roses;jgn lupa tngkp byk2.selmt mnymbut summer ramadhan

ishamizu said...

blackcardomompods

Sorry lmbt reply..overlooked. kinda bz nway tq for ur doa..hihi aritu je la smpt tgk roses..salam Ramadhan jgk utk u n family..tk pe take ur time to add a family member k..hihi..take care..