Monday, August 6, 2012

Baju Raya Pilihan Hati

Salam

Insya Allah tahun ni kami akan beraya kt sini lagi. Tak balik Malaysia..sobs. Tapi keluarga mertua nak datang beraya kt sini, jadi taklah sedih sgt sebenarnya. Sekali nak makan angin. Hihi Can't wait! :)

As for baju raya kami plak, family kedua-dua belah nak sponsor lagi. Hihi Ingat nak pakai aje baju2 raya tahun lepas aje tapi dah family murah hati nk sponsor apa salahnya..;) bersyukurlah kan! so Thank you so much! ^_^

So again, tak dapat pilih baju raya sendiri jadi hanya mampu tengok online je lah. Geram tengok koleksi baju-baju raya 2012. Cantik-cantik tapi harganya pun mesti cantik, kan? ;P

Tadi boring2 pegi google baju raya. Jom tgk few yg yours truly bkenan..(All pics Credit to google)


Sweet kan LS pakai baju kurung moden plain ni. Suka jg top nya yg kembang kt bawah...lain dpd yg lain ;)



Baju kurung lace ni pon cantik..but the combination colour is what i love most!


Hmm yg ni very the elegant! i loike..bcoz it's geometrical pattern then different pattern at the top and bottom ;)


yang ni plak baju kurung bersulam..sulam dah biasa tp sesetengah sulam yg banyak dan unik mcm ni nmpk classy dan kerlass gitu! :P



aaa look so lovely this kaftan chiffon. i love this kind of caftan. labuh kt tangan. tp still kene pakai inner kot sbb transparent kan..;D


Nway, since my family in law akan sampai pada hari raya kedua, jadinya raya pertama tu kami still kene pakai dulu baju raya tahun lepas. Itupon dipakai sekali dua je kt sini. Hihi. :P

So hubby will most probably wear his black baju melayu again. :D The Eins tatau lg nk pakaikan yg mana satu.. Zafri pakai casual sbb dia tade baju melayu huhu. for me, i think i shud wear my caftan which i bought at Bandung in 2010 and i'd just worn it once. Sbb klu tak pakai raya ni, bila lagi lah nak pakai kannn. Hee. Let's see if it's still can wear..sbb dh lama dok dlm kotak kt store tu. jangan dah mkn hari sudah! huhu..

Okla, happy shopping baju raya everyone! kt sini baru nak masak utk berbuka puasa plak ni, harini lambat sket masuk dapur =)

Wassalam

6 comments:

dyana "his other half" said...

bestnya baju raya sponsor :). best2. hehe. and lagi best la in laws nak raya sana. mesti tak sabar n dah start counting the days kan.

cantik2 la fashion baju. cd paling suka yg lisa surihani tu. menarik betul la. mcm nak tiru. hehe.

sitiezahim said...

lawa2 baju kat atas tu tp kalau saya pakai balik kampung mesti tak sesuai. terlebih vogue plak nanti..:P
kalau raya kat bandar ok la kot..hehehe...
tp baju kurung mmg tak berpakai di sini. raya je kuar, kalau tak masuk plastik letak dlm store huhuhu

Asmara said...

hihi.. sama la baju raya saya memang betul2 setaun sekali je pakai. duk oversea gitulah jadiknya, mmg pakai sehari je. lg2 tak ramai msia mcm tmpt saya. pakai pun utk mcm meriah2 je. :D

ishamizu said...

CDee

Alhamdulillah ada yg sudi nk sponsor..hehe..aah dh tak lama lg derg nk smpi sini..smg urusan dipermuadahkanNya..

Hehe tiru2..nti izu blk Msia ada rezeki nk tiru jgk. :D

ishamizu said...

Hajar

haha betul2..klu kt KL/Sel bolehla kot..kt kg boleh jgk..tp klu thn la pandangan mata org kg..hehehehehe

Aah samalah kt sini, dh slmt dlm store baju2 yg tk pakai..ni kene carigali blk sbb nk pki raya ni..mertuaku smpi raya kedua..baju raya baru kene pki raya ketiga la kot hehe

ishamizu said...

Asmara

Hehe nasib perantau kan..oo kt sana tk ramai org melayu eh..at least kt sini ramai..thn lps meriah jgk dan sakan jgk pegi open house..hehehe..
tak pe lah yg ptg raya ttp raya kn..dgn fammily kita ni je pon dh bersyukur sbnrnya..:)