Tuesday, August 14, 2012

Busy dan Biskut Raya

What a very long weekend we had! Hubby and me were very busy with our study. My Master thesis is due next month and his MPhil/PhD transfer report and presentation due this thursday. huhu please pray for us ye.. Pity the kids had to stay home most of the time..tp sempat jg ummi buat aktivity camping dgn derg kt backyard..siap bwk meja n bangku keluar lg utk lunch..hari panas dan cuaca pon cantik mmg sesuai la buat activity tu..ada masa nti ummi update special entry k..

Dalam pada tue sempat jg ummi buat biskut raya kelmarin..choc chip jer! hehehe But unfortunately, smlm dh habis licin dahhhh..apa taknya keluar je dpd oven dh kene serbu! huahuahua tgk2 tak smpt nk amik gmbr...rasanya biasa je bg ummi tp kids suka banget. hehe. igt nak buat lagi..tp tak sempat2 dah nak buat...

Adoi tgl brp hr je lg kan nk raya. Sini mungkin sabtu dh raya. huhu. Masuk last week of Ramadhan ni, badan ummi ni plak dh fatigue semacam..:( waktu berbuka danh makin awal, waktu isyak pon dan makin cepat..lps hbs makan kdg tak larat dn tak sempat nak basuh pinggan terus..huhu tgu lps sahur atau pagi esok br cuci..(i hate this) 

i guess sbb lepas bersalin Zafri thn lepas smpi skrg tak pergi berurut badan ni..so painful all urat2 badan ni, bisa2 belakang hanya Allah sahaja yang mengetahui...ni sbb kes tak percaya kt confinment lady punye psl la..dont be like me k. my mom asked me not to force myself..tak yah buat kuih raya bagai klu dh tak larat..apa yg my mom dh kirim melalui my MIL tu dah memadai katanya..lega dengar! hehe..thank you mom! my SIL kata mmg banyak my mom kirim..huhu gitulah my mom, not only yg ktrg request je dia kirimkan, tp yg tk request pon dia kirim!!! i love you, mom, you're the best mom in my life! 

Okla the Eins ni tiba2 plak buat drama air mata. Iris tak nak main dgn Zahin, tp Zahin paksa jgk dia main. Tarik2 tgn, tarik2 rambut sdh derg ni. er emergency mode..

Ok till then, wassalam.

6 comments:

yatispeed said...

lama tak jenguk blog izu..sentiasa gak berupdate yer..hehehe..baru nak rasa kuih raya, dah abis pulak..wakakakaa...

ishamizu said...

Kakak

Lupe nak bgtau, izu tak da access ke blog kakak..izu pakai akaun baru..nti kakak add izu kt izuan_murat@yahoo.com k

ala cian chik, nti klu smpt ummi buat lg k..hehe

Asmara said...

Good luck Izu! ;D

Hanis MY said...

huhu rajinnyaa buat biskut betul la hanis sampai sekarang sakit badan dah la baby makin berat kadang sakit pinggang kalau penat lg la tak larat tapi nak buat mcm mana demi anak tersayang

Ninie Hanis said...

Lorr yeke?agaknya sy pub cmtu kot ada rasa lenguh2 sket esp tang lutut. Nsb baik mak sy boleh urut sikit2 hari tu klu mesti lg parah.

Betul tu kam jgn paksa diri.tp yelah xsampai ati kan klu takde biskut raya cm xfeel. Ummi punya air tgn mestilah plg sedap.

sitiezahim said...

wah u all raya sabtu ke? jeles2..huhu..sini dah kuar statement kata raya ahad..cam sedih la hahaha....btw selamat ari raya izu..maaf zahir batin