Wednesday, May 22, 2013

WW: Ikea Bissa Shoe Cabinet

Assalamualaikum

I've been wanting this so much! And Alhamdulillah I have finally got to purchase it during our visit to Ikea Tottenham last Friday at 20 pounds only..:D

Bissa 2-departments shoe cabinet
We keep the everyday shoes in the bottom department while the rest in the top department..

The display cabinet has new friends now..hihihi
Anyway, we still keep the old rack at the end for now. But I now hide it behind the hat/coat stand..Oh, the stand is also new, bought together with Bissa..:)

Space savvy ;)
Now, the area in front of the door is not messy anymore with shoes as per previously. The most important thing,  if we have guests coming, at least  either the guess or us will not have hard time to pick our shoes anymore..hehe,

Another angle. ;)
I was regret not to buy two cabinets as hubby planned to..mula takut sempit ruang and takut membazir pon ye..but tengok2 there will be no harm if we bought two cabinets right..ada space lg apa..sigh..sorry Sayang, next visit perhaps? (wink)

Smart looking cabinet, i loike! ^^

Finally, so happy dan tak serabut dah tengok area ni. All the shoes were all well-hidden. :P Thank you Fizah..because you are the one who inspired me to share this..;D 


26 comments:

lady lavender said...

memang smart looking!

yg penting kasut tersorok hihi..
p/s; rugi tak beli lagi satu tu :-)

~Mami Little Hero~ said...

fewitttttt! Kabinet baru. Kak, farah dah emel tettt.. Nanti check ye. hehehhe :)

ishamizu said...

Lady Lavender

Ye betul! :D

Tu la..rugi, kan..igt ada rezeki nti nak beli la lg satu..hehe

ishamizu said...

Mami Little Hero

Peewitt..hehehe..;D

Ok tqvm Farah..tak sbr nk baca! tp kang la lps subuh akk cek emel..ni nk tido, selagi akk tak tido, selagi tu la sang kenit2 ni tak tido jgk..huhu

Fizah said...

wah..WAHHH...sungguh cantik menarik debom..hihih...betul neat pakai shoe cabinet ni kan...cuma kuantiti kasut dalam tu tak brp byk ye dop? mmg harus beli lagi satu ni..ahaha...kalu beli lagi satu, tindihkan ok tak? atau letak sebelah? apapun i very LIKE the off white colour...suci putih gituuu...;) *winkwink*

Nadine said...

clean n neat! cun! :)

btw, izu nuffnang dah ada cawangan london. register lah! :)

http://uk.nuffnang.com

rostina76 said...

salam izu….sebab tu kena 'taat' boss sentiasa. huhu!!!kan dah yesal. kik3x ….btw jgn sedih, dekat je kan ikea tu, pasni kena beli 2 lagi ;)

RuZaNNa said...

Mmg dah lama eyeing for this.. but kat mesia asek sold out aje.. hehehe..
Cantik paired with the flower on top.. hehe

Mama Haraz said...

Love the contrast between the wooden cabinet and white shoe cabinet.

Ada la excuse untuk pg Ikea lagi hi hi hi

εïзmummyHazaεïз said...

Wahhh smart jek nampak kan. Harus beli lagi 1 tu :)

nurbijen said...

yup, it's look so smart.... akak pun dah lama duk usha shoe rack, tapi belum jumpa yg berkenan... Teringin nak car yg tinggi lima tingkat tu, tapi mak ai... mahal!

Ninie Hanis said...

Nice kak Izu..me likey white cabinets.

Eh ada offer kah?rasanya slalu duk pi cam mahal jek.Kitorang punya apentah kaler hitam plastik 3 drawers tu.Bukan Bissa tapi bisa bonar kot.haha*ok tak lawak.

sitiezahim said...

kat obersea ni banyak kasut la kan...hehehe

Yong Is My Name said...

hensem si putih melepak..!

ishamizu said...

Fizah

Thanks dear! Klu beli lg satu letak sebelah2 kot sbb klu tindih tinggi sgt and ai is not that tall. Haha

ishamizu said...

Nadine

Thanks dear. Barula tak bsepah that area :D

Oh ye ke? Nti nk try register. Tq eh inform! ;)

ishamizu said...

Salam kak Ros

Tu la kan..menyesal sungguh huhu. Dekat jg la ikea tu tp bila tah nk pegi hihi

ishamizu said...

Anne

Hehe izu pon sama, ni baru ada rezeki nak mbelinya. Nway thanks dear, tatau nk ltk apa so ltk la bunga tu :)

ishamizu said...

Mama Haraz

Really? I suka klu sume off white hihi nway thanks dear! :)

Ps. Haah tp budget next month plak kot hihi

ishamizu said...

Mummyhaza

In shaa Allah hihi. Thanks! :)

ishamizu said...

Kak Nur

Hehe lbh tingkatnya mmg lbh mahal! Yg ni ada jg yg 3 tgkt tp jauh lbh mahal huhu. Lgpon tak cukup tinggi nak beli yg byk2 tingkat ;D

ishamizu said...

Ninie

Me too. Rasa mmg ramai suka white2 ni sbb nmpk bersih suci je kan hehe

Oh Ninie punye plastic mmg la mahal dear. Kak izu ni yg wooden so x mahal £20 je tu yg rasa rugi lak xrembat 2 aritu huhu.

ishamizu said...

Hajar

Aah kan, mcm coat jgk la. light jacket n winter coat, ikut musim! Hehe

ishamizu said...

Yong

Hihi tq hrp putih melepaknya tu leh maintain la ;D

Yus Mohamed said...

salam izu...
bestnye pegi ikea kan. aritu ada la pegi ikea kat kl, first time pegi... rasa geram je tengok barang2 kat situ... tapi naim tak reti diam, sudahnya takde satu pun yg yus beli. Nanti bila rumah dah siap, wajib pegi lagi ikea tu.

ishamizu said...

Salam Yus

Mmg best pg Ikea kan..tak beli pon takpe jnj dpt tgk interior ikea pon jadilah. Therapy org kata! Hehe.

Ha wajib yus pegi lg n borong kt ikea utk rumah baru tu taw! Kt sini mhl jg nk beli so xdela nk beli apa sgt pon..;D