Saturday, February 5, 2011

LET'S GO OUT AND HAVE FUN, BABEH!

Last wednesday, after hubby came back from meeting his supervisor, we took the Eins out to the playground nearby. The Eins had been super bored being at home for days. Hihi pity them..

See, how happy both of them got to play the swings. :) Zahin tak pakai winter jacket sebab jacket nya tak fully kering lagi ummi cuci.  Tapi ummi pakaikan dia dua lapis sweater yg biru dan yg purple-grey kat sebelah dalam. Alhamdulillah, so far Zahin sihat, Iris pun sihat..tak selsema walaupun waktu tu angin kuat dan sejuk sangat sampai ke tulang hitam!

Zahin's new fringe. Hee. I'd cut her fringes. Too bad it was too short. :( Nway, hubby kata Zahin nampak macam masa dia baby balik. So okla kan. hee.

Lil Iris bukan main suka lagi kene swing dengan ummi. hihi. Iris relax aje tak sejuk, ummi sampai ber'mafla', ber'glove' bagai. kekeke.

Lepas puas main swing, naik spinner ni plak. Ummi pon tumpang sekaki..padahal ummi dah tak larat berdiri lama-lama. ;D Siapa Tukang spin? sape lagi, babah la. ;)

Iris tengok babah spin, dia pun sibuk nak spin jugak. hihi. tapi kuat tau lil girl ni, berpusing jugak lah kami. hee.

Then they tried out those spring horses. Tapi Zahin tak minat sangat so sekejap je naik...tak mencabar. Dia prefer....

Ini ha. Memang feveret dia! Suka sangat sebab dapat panjat-panjat tangga..:D

Iris pun apalagi, berlari-lari anak nak join along dia. :D

Muka fokus and concentrate habis! hihihihi..

Yang ni plak Zahin beriya-iya nak bergayut ala-ala monkey tapi tak terer lagi. hihi.

As usual Iris pun nak try jugak tapi babah kata Iris kecik lagi..Kecian dia, muka kecewa je. :(

Then happy semula. Iris macam ummi, sekejap je mood berubah-ubah..;p

Tak macam Zahin, tak makan dipujuk. Haritu bila dah makin gelap, ajaklah dia balik rumah. Lgpun angin makin kuat, makin sejuk. Brr..tapi Zahin TAK NAK BALIK! Grr..sabo je la. Dah bagi extra time, pun tak puas lagi. So apalagi sepanjang jalan balik ke rumah menangis smpi rumah terkucil2. Grr...ada hati lagi nk stay main kt playground tu..! Isk3.

 Ok till then wassalam. :)

25 comments:

~Yus~ said...

salam Izu...

tahannya zahin dan iris sejuk2 ni. lg pulak sekarang ni angin tengah kuat. nasib baik diorang ok, tak demam or selsema.

suka tengok muka iris masa panjat tu, bersungguh-sungguh betul dia.

ishamizu said...

Wsalam Yus..

Aah, tak paham betullah. Izu tak tahan, diorang ni selamba je. Hihi. Alhamdulillah tak demam, dah la diorang ni aru je baik dpd selsema. :)

Hee aah seribu daya memanjat. :D TQ dear.

Nadine said...

Your gugurls mmg born utk duk obersea lah izu! tahan sejuk. untung tul :)

Izu, jelesnya tgk Izu, 30 weeks preggy still maintain kecik n comel je. Nadia br 4 bulan dh lebaq selebaqnya. Uwaaaaaaa :((

ishamizu said...

Nadine

Hehe TQ dear. Tp Izu risau betul kalau diorang refuse pakai tebal2,takut demam selsema. kt sini kalau sakit pening kan susah sket..huhu.

Ha kecik, comey? cuba klik gmbo2 tu..urghh dah lebar selebarnya ni fr head to toe. huhu. Ala Nadia tk pe..preggie twins kan? ;) Nway, skjp je Nadia dah 4 bulan ek! Time really flies..

mommaholicSURI said...

ahahahaha. cemacam ragam budak berdua ni ek!! Kiut miut sangat!! Iris yang xlama lagi nak dua tahun tu pun kemain lagi nak ikut along dia ek. Hahaha.

Tgk diff character between Zahin and Iris teringat anak-anak Zura, Zaim dengan Aariz. Eh eh, sebutan pun mcm dah nak dekat-dekat dah. hihihi.

Kira ligat jugak ek girls Izu ni, patutla mommynyer x naik-naik badan! ahaks :) xpe xpe, xalam lagi ade hero pulak. Amboi, makin meriahla padang permainan kat UK tu nanti. hehhe :)

kuizikel said...

wah semangatnya si zahin main sampai tamo balik.. hehehe... tade kawan omputih ke kat sana?

ishamizu said...

Nuurill

Memang mcm2 ragam, aih lain2 plak tu masing2 ragamnya. pening kepala taw! hihi. Tp aah Iris apa je along dia buat, dia pun nk buat jgk..time Zahin ok, ok la dpt join..tp klu time dia moody dia tk kasi adik dia join! huhuhu..

Ahahahah, izu pun klu tgk Zaim n Aariz tu mcm jelmaan Zahin n Iris..gender jer lain! (Zura, jgn mrh aa..hihihi) Tu la nm dh la dkt2..cian Nuurill, izu perasan smpi Nuurill konpius tulis nm Zaim, zahin..hee.

Yep dear sgt sgt ligat, sometimes tgk klh boys! kdg2 ktrg salu tertanya2 depa ni girls ke boys? hihihi..Itulah tak sabar ni nk tgu geng en Hisham keluar ni..mcm mn la nti yer...klu makin kurus dn sihat umi dia dan babah tk pe, jgn makin kurus tp tua sblom watunya sdh! ahahahaa..

ishamizu said...

Kui

Adey semangatnya tu sama je dr awal smpi playground tu tak luntur2 smpi la nk blk..tk phm sguh.

Hmm kawan omputih tade lg la aunty Kui, lom sekolah kan. jiran bwh pun kulit hitam wpun British, jiran sebelah lak Asian jgk tp yg mata kecik..hihihi...

Fadhilah Rozley said...

comelnya zahin n iris! sejuk sana erhh? iris daa makin besar tgok..
makin cheeky.. hehe mata buntang, geramnyer.. kejap jek kan iris dah besar, akak pon daa nk dpt baby baru. Rasanyer baru jek baca entri masa akak lahirkan iris. hehe :)

ishamizu said...

Dhila

Hi dear..hihi igt lg eh entry akk bsalin kn Iris..hee. Tu la Iris dh nk 2 thn dh tk lama lg..bkn dkt dgn bday kak Dhila dia ni ke? :)

Nway, doakan akk sekeluarga sihat kt sini k..dhila bila nk update blog vacation kt NZ tu? tk sbr akk! :)

Azrin Hani Abdul Rashid (AHAR) said...

Besh nye main kat play ground. Aunty join bleh?? Comell n cheeky betul dak2 2 org tu. Geyam tengok! Jenuhla umi nak mengejar. Zahin manja lagi tak izu, nk dpt adik no 2 nih?

ishamizu said...

Rin

Hihi boleh je..klu la dkt kn..adala derg geng dgn ank2 Rin. :) Uish mmg jenuh kejar bdk2 ni..huhu..patu tukar turn, babah plak jaga, umi tkg amik gambo.. hihi..Zahin manja lg la Rin, sgt manja. Iris pun sama. nk dpt adik mmg camtu kn..:D Mmuah to ur girls..k!;)

dyana "his other half" said...

wah, seronoknya tgk diaorg dapai main kat luar. tak ramai ke main kat situ izu? nampak kosong je. mmg puas la diaorg dapat main semua kan.

comel je iris n zahin. zahin as usual la, aunty loves ur hair :). mmg tahan sejuk eh diaorg. agree with nadia, zhin n iris are born to stay kat oversea. hehe. nanti adik boy mesti lagi terer tahan sejuk ni.

Nieza said...

wah kat sana dah tak ada snow ke?..kat sini masih bertimbun lagi snow ni.

ishamizu said...

CDee

Hihi mmg seronok diorang ni dpt ke situ..haah masa tu tk ramai org pun..tatau la may be sbb tlalu sejuk kot..So apalagi mcm playground tu diorang yg punya lahh..:D

Hihi TQ CDee..tu pun izu tpotong fringe dia pendek sgt. sedey je tgk.

Hmm izu pun heran..izu igt kn tk thn panas kt Msia je..rupanya kt sini sejuk jd kebal lak..hahaha..izu dlm umah still pki stokin, jaket..derg tk muh pki..iris la ni pki pampes je. sabo je la..:D Hihi adik boy nti tatau la mcm mn..tkt tbalik plak..yg lahir kt sini plak tk thn sejuk..:D

ishamizu said...

Nieza

Tade dah..aritu bln Dec snow turun 3 hari je..tatau la ada lg snow ke tk nti..biasa kt UK ni snowing lmbt sket..:)

fa10 said...

salam izu,
sy jenguk dr baytulkifli...
welcome tu UK, snow dah turun ni!!!

fa10 said...

oppss.. sorry, silap id. yg td tu blog peribadi saya.

ishamizu said...

fa10

Wsalam..hihi izu pun jmp blog fa10 kt blog KNani..:D dh lama follow blog fa10 dr blog dulu lg..;) suka baca ur blog n pnh tgl komen 1-2gk..klu fa10 igt lg la..:D

Nway, TQ n TQ for dropping by as well. nti izu wt kunjung bls k..tk msk tghr lg ni. hee.

Nway, Bestnya kt Edinburgh dh trn snow, sini cam tade tanda nk turun snow lg. :)

Nadiah Sidek said...

salam ziarah dari Lincoln, NE :)

faisyura said...

muahuahauh padanla tersedak2 minom milo ni.. hahaah rupenye ade org sebut2 kt sini... hahaha

hahaah tapi memang dekat2 lak name diorg ni.. mmmg mau terbelit jgk sume org kan izu kan.. next kalau kite letak gambar diorg 4 org, mmg kompom confuse sume org hahaah...

tp kagum okeh tgk dua budak comel ni.. menten jeee ligat walopun sejuk... tgk ummi dia kemain bungkus2.. diorg tak heran pun... mmg sesuai duk sane la... sng izu kan...

zura pun kalau bawak gi taman, aduhaiii pening sorg lari kanan, sorg lari kiri... sib baik bibik pun ikut active tangkap sane sini... huhuh kalau berdua je mmg angkat bendera putih jugak... hahahaah.... izu preggy tu pun masih fit lagi nk active ngn diorg eh.. cayalah!

ishamizu said...

Nadiah Sidek

Wsalam..:) TQ sudi visit ke sini. Nanti saya visit ke 'rumah' Nadiah plak ye. :)

ishamizu said...

Zura

hihi sori..nway sedapnya milo..milo kt sini tawar la..tk best. nxt time mak pos nk kirim milo gak la..keke.

Aah kiki. nanti yg ketiga, make sure nama dkt2 lg tau..hihihi..Tu la aritu jumpa tk smpt nk amik gmbo derg 4 org je kn..apa taknya Zhin tgh bad mood masa tu..sabo je la.huhu.. tk pe insya Allah nxt time k.;)

Ala dh tk fit jgk ni sbnrnya..hisham paksa ikut tu..sbnrnya izu tk pegi tiba2 hisham call kata memory card camera ttgl so dia suro izu dtg hantar..sabo je la..br nk rilek sorg2 kt umah..ahaha..

Aah betul, ktrg 2 mmg pancit jgk aritu kejar serg ni..untung Zura ada maid..klu izu ada maid, tk kjr dh la izu..hee.

Fadhilah Rozley said...

Yupp mestilah ingat kak! yea tak yea kan, klo tak silap Dhila, Iris 15hb kan? dah selesai dah entri pasal vacation tuh.. finally...

insyaAllah, akak semua akan baik2 jek kat sana. Semoga Allah sentiasa melindungi akak sekeluarga. Take care yeaa :)

ishamizu said...

Dhila

Iris 16hb dear..hehe. Dah baca dah n3, br smpt blogwalking harini. Bz sket lately.

Ok mekasih dik..Amin. The same goes to u as well. tk care! :)