Saturday, December 17, 2011

Clarks Shoes Clearance

All women love shoes like they love handbags n etc( byk actually ;p). Rite? So do i. But i rarely buy shoes bcoz i cannot afford since i don't work. Once in a while like my birthday or raya hubby will buy me a fine shoes. Since i don't get buy shoes like every month so i thought a pair of fine and comfy and lil bit pricey shoes will do for me. Kaki cinderella ni tak tahan klu kasut tak selesa! ;D
To cut it brief, my friend Yus told me that Clarks Factory Outlet is having a clearance now. Wahh that time i was still busy so i planned to go after the submission. Hubby quickly agreed and can't wait to go. (dah lama tak gi jln2) So we went there by ferry at Woolwich Ferry jetty, just few miles from UEL. It took us only 20mins to across the Thames river. We stayed in the van, not dared to go out. After all, The day was so freezing cold but it did not deter us from going. Shopping punye pasal kan..haruslah. ;)
When we reached n parked the car, it was almost Maghrib prayer though it was still at 3.30pm. That's winter! So we just confirmed the location of the outlet before found way to Woolwich Muslim Center. After had our maghrib prayer, we went back to the outlet. Unluckily, zahin n zafri felt asleep so hubby just stayed in the van keeping an eye of them. So, I just went there with iris. :)
Isshh i had a hard time there. I was rambang mata! Amik, cop..amik lg cop pgg kt tgn..smpi tk ckp tgn..smpi other one customer ni i noticed she kept glancing towards me. So i looked at her and guess what she said.."your shoes are nice, i cant find mine yet" hihi bukan apa, takut klu tak cop konfem lg skali tgk dah hilang. Saiz 3 lak tu..ssh woo cari sy. :) And i took one hour til i finally satisfied with my picks. Yes picks, Hihihihi. Itupon sbb outlet dh nk tutup pukul 5pm. Klu tak mahu lg lama. Huhuhu. Btw, iris mmg sporting la! Next time boleh ikut ummi shopping lg k!
As u can see, i bought clarks active wear 1, 2 high heels( black n metal. Dark burgandy) n 1 flat shoes (light brown). Simple2 je yg ptg try selesa. :)
P/s. kpd en hubby, tq byk2 love n hug u ketat2. Hikhik. Nti boxing day, bley shoping lg kan?;D xoxo!



32 comments:

Nadiah Sidek said...

ikut hati mesti nak borong semua, kan? hihi..

ishamizu said...

Nadiah

betul tu tp apakan daya. Hihi. Kt sana sure lg byk n murah clearance dia kan..sementara ada peluang jgn lps kn ye tak. Hehe.

dyana "his other half" said...

Bestnya. Cantik2 kasut tu semua.

ishamizu said...

CDee

Ada lg cantik2 n fancy2 dear tp yg biasa n simple jgk yg izu pilih hihi lgpun yg ptg selesa kn. Ada yg fesyen baru yg strap senget2 not bad tp bila pki mcm kaki nk t slip out fr the shoe/sandle tu yg fail sket di situ tade harapan nk jd fashionista..hehehe

Lady Lavender said...

waaa...bestnya dpt kasut banyaakkk :-)
kalau saya pun memang sah rambang mata hiihiii..

kuizikel said...

weiiii bykkkkkkkkkkkknyer lawa lak tu

ishamizu said...

Lady Lavender & kui

Best sbb mmg first time beli sekali 4 pairs ni hehe.
Lgpun buy 1 free 1 kan mmg rambang mata! Klu tak beli Nti menyesal lak. Hehe.

Ninie Hanis said...

best kan clarks sini,kalau sale,buy 1 get 1 free..eloklah beli skrg,balik msia nanti ntah ada ke tidak camni..

sitiezahim said...

salam izu..pasal BM tuh, saya nye jenama tefal dan beli 75 euro. tapi saya ada beli 2nd hand kat trodelmarkt (mcn car boot sale) jenama tak gelemer, 8 euro aje..tp saya lagi suka yg murah tuh sbb bilah ada 2 (yg tefal ada 1 je)..so kalau guna yg tefal, saya kene monitor masa awal2 dia pusing sbb kalau tak, bhn2 tuh tak bergaul semua..huhu

rose ~ Ibu Rafiq & Aishah~ said...

sy plak, even keje tapi sy akan pakai kasut satu2 sampai lunyai baru belibaru hahaha..

okla tu..hubby sporting n faham ape kehendak wife..sekali sekala pon ok n ade sale lagi bes kan..

boxing day sure sonot giler kan? shopping sakann!

mommaholicSURI said...

Izu!!
Mesti best kan!! Masa ni memang wajib Grab banyak-banyak!! :) Recently i had a colleague who went for a meeting Hawaii. Kebetulan kat sana mmg ade outlet Clarks.. 7 pasang kasut kerja dia rembat. Ohmai!!! :)

ishamizu said...

Ninie

Betul tue. Kt Msia dh la mahal, rasa klu lps sale pon still mhl lg. Dulu mmg boleh tgk je la klu Clarks ni, sbb husben kata nti gi UK baru borong. Hihihi.

ishamizu said...

Hajar

Ish igt Tefal lg bagus performance dia..aih ni yg sy lg bbelah bagi ni nk beli brg Tefal. Tp mcm periuk n pan yg non stick tu mmg bagus kot ye..? Nway tq for the review hajar! Tatau la bila nk beli BM. May be lps hbs master kot..klubeli skrg takut tak tguna2 lg BM tu ;P

ishamizu said...

Rose

Owh ye ke, baguslah mcm tu. Jimat duit..;)
Sy pin pnh keje tak jg soping kasut sll, sbb utamakan mn yg ptg esp keperluan ank2. Maklumlah brg ank2 pon mhl kn sll mmg hbs utk derg aje. Hehe

Hehe ini pon sbb husben dh janji. Dia kata klu dtg UK dia kasila sy borong Clarks sbb kt sini mmg murah2. Jd sy pon tak mo lps peluang haha..uish boxing day sales dia mmg lg hebat. Bukan clarks je sales sume la smpi 80% discounts! Hehe tak sbr ni..:D

ishamizu said...

Nuurill

Ya Allah mmg heaven dear. Klu boleh nk borong semua. Hehe. Itupon lps beli smpi kt van hisham tny, brp psg beli? Izu cm tkt2 jwb 4 psg dgn harga dia skali tp dia relax n sporting je. Hahaha izu cam ceh menyesal tak amik lg dlm 2 psg ke hahaha dasar betul!;) pendek kata grabla byk2 selagi ada peluang kt sini. Bolehlah start buat collection mcm senior2 yg pnh dok sini dulu2 ;)

Puan Gee said...

ini baru le btl2 shopping kasut!! 4 skaligus... tp mmg tak dpt dinafikan, clark punye kst mmg best. ni tgh berkira2 nak gi johor outlet .. kalau ada murah nak smbr clark utk aina...

ishamizu said...

KGee

Hehe mmg best kan Clarks, comfy!;) o nk pg JPO tu eh? Sure cantikkan? Msia nk buat apa pun sume cantikn n gempak kan ;P nti review eh psl harga kt JPO murah ke tak ? Ni mst nk cr present Aina ni kn ;)

blackcardomompods said...

Izu,jgn abiskn duit lg!!!!26 dec ada lg!!!hihi.kang nyesal kang...kitaorg 26hb kete lekat dgn snow pun sanggup korek.hihi.tp tu la winter pendek kan,outlet lak kul 5 pm dh tutup.xpuas suping

ishamizu said...

Ct

Hihi betul tu. Igt dulu shopping boxing day, dahla smpi sblom outlet bkk boleh shopping smpi kedai tutup. Mmg tak puas soping waktu winter ni.. Huhu

Tp 26hb ni tataula lagumana. Sbb nya cpt pancit shopping dgn 3 small kids ni. Nti takut2 ada yg tk dpt soping sbb kene jg ank lg hihihi aritu sian hubby izu tk dpt beli padahal dia nk cr kasut keje sbb nk present awl thn dpn. But i will make sure he buys his during this coming boxing day!;)

Azrin Hani Abdul Rashid (AHAR) said...

Hamboi2..jeles i tau..:) Dulu aku ada beli 3 pasang kasut masa boxing day, sampai sekarang aku simpan dlm lemari, tak pakai2..Aku jenis tak suka pakai kasut, tp gatai nak beli jugak..waduh..selipar jugak jadi pilihan. Selipar pasar malam pulak tu..

ishamizu said...

Rin

Apa nk jd ni ha tak suka pki kasut? ;P baik bg aku pki..hihihi. Patutnya beli la selipar clarks klu dh tahu suka pki slipar. Aku mmg suka pki shoes, klu pki slipper aku mdh slip..ala aku ni pon beli je tah bila nk pki pon aku tatau lg esp yg high heels tu hahaha. Tp dh murah n bkenan punye psl aku rembat jgk :D

jemy said...

Bestt...nak jugak...(mode:dengki+jeles..)

ishamizu said...

Jemy

Jgn la jeles beb..hehe. Ko nk kirim ke? Aku nk gi boxing day ni..hihi

faisyura said...

izuuuuuu... jeles ahhhhh... siyessss nak jugak byk2 cenggitu... tp bengkok laaa kalau beli kt sini... next time nak kirim boleh? hahahaha..

ishamizu said...

Zura

Hihi boleh. Izu nak gi boxing day mgu dpn ni nak kirim ke? Cari kasut mcm mana? Saiz brp nti bgtau klu jd k :)

yatispeed said...

cantik2 sangat kasut yang izu beli..murah sangat ke sampai beli 3-4 pasang? hehee..agak2 sepasang baper pound tu? kalaulah kakak, sure byk cam izu gak kakak beli..hehehe..

ishamizu said...

Kakak

Tq, tq. Mmg murah nti kakak dtg sini bolehla borong hehe harga kt sini tk dpt la kt msia..;D aritu mak abah izu dtg sini pon borong Clarks jg hehe

Fadhilah Rozley said...

salam kak Izu,

wah2, shopping sakan kak. rambang mata eh? kat JB da buka Johor Premium Outlet. Hehe shopping2 ah. Bila balik kak? hugs and kisses untuk the Eins and Zafri k. take care :)

Azian Elias said...

salam kenal..


YA ALLAHH.. akak yg baru dengar je ni pun dah naik rambang telinga..macam tu sekali ye... ye lah sale kat tempat dia kan.. kat ni nak dapat 5% pun susah.. Warehouse sale pun payah sangat...

ishamizu said...

Dhila

Hihi sakan sbb sekali setahun je. Tu yg terus rembat 4 psg tuh. ;D

Ha mcm mana JPO? Best tak? Seronok dgr kt jhr negeriku sdh ada outlet, blk Msia nti klu rindu outlet kt UK ni bley la visit JPO kan..!;) nway tataula blk Msia bila huhu..

ishamizu said...

Kak Azian

Kan? Mmg betul kt Msia klu sales pon amatla ciput diskaun nya tu..sbb tu dulu Boleh tgk n telan air liur je la..hehe..

Nway, salam kenal jg dr saya..nti sy wat kunjung bls ke 'rumah' akk k ;)

Fadhilah Rozley said...

hehe takpe2, kasi can ah. belum pergi lg, insyaAllah esok Dila dengan makcik pakcik ke sana. ramai yg kata best. hehe yelaa kan, mana tahu rindu2 kat UK ada pengubatnya. haha ohh yeke? takpela, akak take care ek.