Wednesday, December 7, 2011

An Eventful Year

Today already mark one year for us being in London. Boy, Time flies so fast! Scary, uh. There were many things happened, the goods and bads but Alhamdulillah. All of them are precious experience. ;)
Currently, we are in the missing mode. Really miss our home, our family and food in Malaysia. Terasa mau terbang pulang sekarang juga tapi apakan daya..huhuhu. Dulu kt Coventry 8 bulan je dah balik Malaysia kan..rasa tak puas plak kt UK. Sekarang? Dah rindu2an plak..itulah manusia kan..tak reti nak bersyukur. :P
Oleh itu sy harus bersyukur sbb sy masih berada di London. Hihi. Mau nya tak, Kt sini la sy lahirkan Zafri. ;) Sy jg dpt ramai kawan esp Cik Yus kita tp dah nak balik Malaysia dah tak lama lagi. (Yus, nak ikut..! Hihi.) Lagi sy berpeluang smbg master, syukur sgt mpunyai hubby yg mendorong dan memahami. ;) juga, kami telah pindah ke rumah yang lebih baik..yang penting, zahin n iris suka sbb ada garden! Hihi.
Lastly, Syukur alhamdulillah atas satu tahun yang penuh agenda di sini. :)

18 comments:

dila~noor said...

kak izu!!nk tgk gmbar rumah baru...hehehe

dyana "his other half" said...

cepatnya dah setahun. agak2 berapa lama lagi kat sana?

memang rindu kan. cd yang dok setakat KL pun dah rindu over2 ngan penang and specially the food there. apatah lagi izu yg jauh. tp apa2 pun i know ur strong ummi :). mesti boleh punya la.

Nadine said...

setahun dah izu? how time flies! masih ingat lagi time kita jumpa kat Empire, makan2...everytime Nadia pakai scarf izu bagi mesti ingat sgt time tu!

miss u! :)

sitiezahim said...

Besnya ada garten..umah saya balkoni pon takde huhu

Mama said...

setahun dah izu...alahai..cepatnye...

ct dulu pun macam izu..masa fauzan habis master...tak tahu dpt phd ke tidak...rasa sedih nak balik dah...sekejap sgt kat uk....tapi sekali terus sambung phd...macam nak meroyan dok sana lama sgt....every winter je...depress...hahahah

ni dah balik msia...udah rasa nak pergi sna pulak...itu lah...

manusia memang lah...tak reti nak bersyukur....huhuhuh

btw izu...memang awak tak de plan nak balik sekejap ke...ct dulu...3 kali balik...hahaha...itu pun rindu nak balik msia jugak...tah aper2...kalau bukan sebab carboot and kawan2 yg lovely kat sana..memang fauzan buat phd sorang2 aje...hahahah

kiss the kiddos for me..;-)

ishamizu said...

Dila

Ok. InsyaAllah will upload it. Rmh tak hbs unpack lg hihi

ishamizu said...

Cdee

Tu la dh rindu banget nih. Hihi. Nway, insyaAllah ada Lg 2thn sTgh at max..hope hisham could finish on time la. Amin..:)

ishamizu said...

Nadine

Tu la miss u too! Hihi. Nti blk Msia kita gather2 lg k! Ank2 kita sdh even ;D take care k..!

ishamizu said...

Hajar

Alhamdulillah ReZeki derg. Sblom ni rmh kami pon tade garden. ;)

ishamizu said...

Ct

Serius kjp je setahun kan. Huhu. Hihi mmg izu msk winter ni pon sama miserable mcm masa br smpi thn lps..rasa nk blk Msia je tp budget tada!

Takpe la sbr je la kan..dulu nk sgt dtg sini hihihi lgpon skjp je 2thn ni so kena manfaatkn sebaik2nya la kan ;)

TC. Kiss for ur kiddos too k. ;)

blackcardomompods said...

La..sorry pki iphone keliru nk posting commnt.izu,best tau duk sana walaupun perit n sengsara dek rinduan tu tp bila blik mesti terkenang2 kesusahan tu.sb susah tu la kita kuat,masa senang kita lemah.

Izu,umur n gmba ank jadi benchmark tau.masa ct g edin dulu umur ank 9ms,blik at 5yrs abis sume yg jumpe terkjut tgk.

Enjoy every moment ok!esp winter!

ishamizu said...

Ct

Hihi will do, tq for ur kata2 smgt. InsyaAllah we will enjoy our life here as best as we can. Nti dh blk Msia mst rindu dn tkenang2 plaak masa dok sini kan. In the future tatau la dpt peluang mcm ni lg ke tak kan. ;) lps ni will try manfaatkan masa yg tgl kt sini hopefully we can la. Amin! Tq ct!! Amik gmbr n gi jln byk2 yeak hihihi insya Allah klu ada rezeki :)

mommaholicSURI said...

Alahmdulillah!!

seriously rasa macam baru je tau Izu kat UK. Maybe sebab Izu selalu update blog. update gambar kat FB, so. kitorang kat Malaysia ni rasa dekat je dengan izu and family. :)

Berapa lama lagi Izu kat sana dear?

ishamizu said...

Nuurill

Alhamdulillah wpon jauh tp ttp dokat di hati kan hihihi.

Hmm insyaAllah ada lg 2 hingga 2 1/2 thn lg kot. :)

yatispeed said...

macho baby la dia..hahahaa..so handsome!

rindu nasik kerabu ke laksam ke nasik dagang? hahaha..saja je kasi izu terbakar! semalam kakak makan budu raja special..tetttt!!!!

ishamizu said...

Hihi ktrg pon br mkn budu, kawan sham dtg sini bawakkan ;D hmm miss nasi kerabu the most! Nasi dagang tk brapa suka sgt. Aritu raya ada kakak org kelantan buat nasi kerabu tp tak puas mkn dok berasak dgn ank2 yg mengamuk masa tu huhu hihi apapun, klu mkn tu igt2 la kt ktrg kt sini k :)

Frau Azmir said...

bila musim sejuk je mesti rindu malaysia, food kat malaysia and family kan kan kan?? akak pun camtu huhu... sabar lah, x lama dah :)

ishamizu said...

Betul tu kak nana! Jd jom manfaatkan masa yg tgl ni dgn xtvt2 yg besh hihihi..