Sunday, December 2, 2012

LAND'S END

Assalamualaikum

Rindunya kat blog ni!! Dah mula naik sawang sikit-sikit dah. Kesian dia, tuan dia tak berapa sihat sampai hilang suara dan busy bebenor. Hehe. Apapun alhamdulillah, walaupun tekak masih perit dan demam tetap bersyukur kerana masih bernafas di bumi Allah ini. Syukran, Ya Allah! 

Hari selasa lepas actually adalah majlis convocation i. hihi minggu lepas boleh plak terlupa yang i ada convo hari selasa. Itupon tersedar lepas adik tanya..huhu apa nak jadi tah makin pelupa sekarang ni..nak kata termakan semut banyak, seekor semut pon tak pernah lagi nampak sejak datang ke UK ni. hehe..

Actually, hajat di hati ni nak update terus pasal convo, tapi gambar ada kat dalam iPhone plak so malas lagi lah nak transfer malam-malam buta ni. Hehe. Sekarang nak update blog dengan 'aman' memang kene tunggu anakanda-anakanda tersayang tidur dulu kalau tidak boleh jadi perang saudara..time kita nak type tu lah, sorang ni nak susu, sorang tu nak poo poo dan sebagainya lah. hehe..

Then, browse photos kat dalam memory card ni baru dapat idea nak continue cerita trip Cornwall few months ago. Hehe dah basi tapi tak pe lah nak share jugak sebab tahun-tahun mendatang kami juga yang nak baca. Down memory lane through blog gitu..hehehe.

So lepas visit Minack Theatre, kami pergi Land's End plak. Land's End ini tak jauh daripada Minack Theatre. Dalam 3 miles je kot. Tak ingat dah. At first i sangat sedih sebab tak sempat turun ke Portchurno Beach sebelah Minack Theatre tu aje. Cantik tau beach ni..dulu berangan nak pergi bawa kids mandi-manda kt situ waktu Summer tapi tak ada rezeki..may be next time yang entah bila lah plak kan..Lol.Lagipon haritu dah petang sangat, dah makin sejuk so rasanya memang tak sesuai nak turun ke beach dengan kids. Buatnya depa nak mandi jugak nyaya! Kesian juga kt Zahin sebab dia beriya-iya nak pergi beach. Next time la ye sayang. :)

Anyway, ingat biasa-biasa je tempat ni. But i was wrong! Tempat dia cantik sangat lah, subhanallah! Lautan biru terbentang luas macam kat Minack Theatre jugak tapi punyai tarikan tersendiri. So wajib visit Land's End kalau pergi Cornwall. Macam-macam ada kat situ. Nak shopping, ada butik. nak try cream tea, ada cafe menghadap laut dan toilet pun bersih dan class gitu. Kids nak main pon boleh sebab ada macam theme park. Cuma masa kami sampai tu dah lebih pukul 5pm so semuanya dah tutup..but we still enjoyed the scenery and the sea breeze. Dan yang paling best sekali dapat view sunset. Awesome! Subhanallah! Can't describe the feeling. ;)

Okla, hope you enjoy some of the pictures! :)


The Eins guna telescope, tapi tataulah apa yang depa skodeng kan. Macam ke atas sangat je..hihi

adventurous path for adventurous tourists, definitely not us! :P

mercu tanda. wajib posing kt land mark Land's End ni okeyy..;)

Budak kecik yang suka-suki je duduk mana dia suka..hehehe. Nasib baik comel. ^_^

viewing sunset from the cafe, pergh romantic tak hengat..!!

Poll dance sambil selamatkan adik yang nak terjatuh..:P

En. husben posing solo je ye..hehehe bagi can la..;D

Subhanallah, breathtakingly beautiful picture of sunset. credit to my darling!

group photo just before the sun set :)

mia familia exc. Zahin who always MIA. huhu..

Lastly, baru complete! :) Credit to Fathullah :)

To be continued...

Wassalam

Thank you for reading! :D

14 comments:

rostina76 said...

salam ishamizu & co. congrats for the convo & nice pictures. more?

ishamizu said...

Thanks kak Rostina! :) ok nanti sy update lg eh..:)

sitiezahim said...

cantik2..kat sini takde nye nak jumpa laut..huhuhu

ishamizu said...

Hajar

Aah ye, kt sana kene pergi jauh jgk kan klu nak pergi tepi laut. Huhu senasiblah kita ni..

Miss Anna said...

izu, i instantly fell in love with that sun set haaaaiiiihhhh.. :D
dah besar dah baby yati tu, so cute hehe..
eh sama la bab nak type je ade yg nak susu la, nak poo poo la, nak wie wie la :D

ishamizu said...

Kak Nana

Haha sama eh. Tu la rupanya ibu ank 3 kot..tak cukup tgn dah rasanya nk handle 3-3 sekaligus. Hihi tapi takpelah, tade derg lg tak bmaknalah hidup kita yg jauh di perantauan ni ;)

Yup, love the sunset too kak! Hihi

Isma Liana said...

Kak Chik,

Adoiii... sangat cantik view... jatuh cinta okehh...
btwn Congrats for ur convo dear...
Tgk muka iris tu geram sgt la.. nanti balik malaysia nak berphoto-photo sama Iris... hehehe

~Mami Little Hero~ said...

Kak izu,

farah ada plan nak g sini... tunggu summer je. sebabnya dia tepi pantai kan. so better g time panas2 so that budak2 ada xtvt tepi laut. :)

nur said...

Dah konvo? Tahniah Izu.... turn saya lambat lagi, ekekkeke

Mmg cantik view sunset tu... Gambar last tu pun very adorable :)

ishamizu said...

Kak long

Hi kak long! kan? izu pon jatuh hati jgk sama itu sunset..hihi..Aww, ok nti kita gather2 lg k..boleh amik gmbr dgn iris puas2..dia sporting kot bbanding Zahin..hehe..

ishamizu said...

Farah

Yup dear, pergilah next summer. mst happening n syok dpt mandi laut!! Ktrg pergi dah masuk autumn, sejuknya la hai..huhu...

ishamizu said...

Kak Nur

Dah kak..hihi. alhamdulillah. Thanks!! Ni pon kak nur wajib masukkan dlm list jgk k..kekekeke.

Mama Haraz said...

Congratulations on your convocation! =D

Cantiknye scenery breathtaking! Reminds me of St Claire beach in NZ!


http://ourwonderland.blogspot.com/

ishamizu said...

Mama Haraz

Thank you! ^^

I see, bestnya! i tak sampai lg NZ. hihi