Tuesday, March 27, 2012

Carboot Datang Lagi!

Hehe carboot sales dah start since three weeks ago. Cuma tak sempat je nak update. But so far ktrg baru pegi carboot kt Marks Gate je every thursday. Carboot ni plg dkt dgn rumah weol. ;)
So lps hntr Zahin to school, ktrg terus pegi. Zahin cuma pesan belikan dia itu atau ini je. Biasanya dia mmg suro beli buku je. Actually, ktrg relax sket pegi without her sbb klu dia ada, cepat je dia ajk balik. Boring betul! Hehe.
Kt carboot ni, mcm2 ada! Dpd latest stuff smpila ke brg antik. New n used. Sellers are either private seller or trader. Tip: brg trader sll nya mahal. So ktrg mmg tak pandangla trader2 ni. ;p. Tapi klu ada brg yg perlu sgt, tpaksa la beli jgk hehe. Still murah lg la dpd kt store. ;)
Kalini, ummi suka cari house deco item je mcm wall painting, flower vase, lamp shades etc. Then, toys n books for kids.. Tapi tak byk kt Marks Gate ni. Novel pon ummi pandang sepi je, sbb tak de yg menarik. Hehe.
Tade yg menarik pon..habis jgk round satu carboot tu hokey. Besar! 3 jam konfem! :D jadi sblom pegi, kasi isi dulu perut n bawak bekal lg esp utk si kecik. Kt carboot adalah bbrp gerai mknn tp tak halal kot. So the best, bring our own food. :)
Ps. Rindu pegi carboot dgn Yus, kdg lps carboot ktrg picnic n bwk potluck.



8 comments:

Nadiah Sidek said...

rasa macam carboot lebih meriah daripada garage sale kat sini

dyana "his other half" said...

bestnyaaaa. cd mmg selalu je angan2 nak g carboot sale ni tau.

Nadine said...

bila malaysia nak adapt this carboot culture besar2an?? nadia ade banyak preloved item to let go ni!! hehe :)

ummi_ziz said...

Nadia

Mmg meriah kot. Mcm2 ada n mcm2 bangsa jg ada! Hehe. Selain kenduri, kt sini la tpt sll ktrg jmp kwn2 Msia yg lain ;)

ummi_ziz said...

Cdee

Hehe nti klu nk dtg UK dtg time spring-summer, baru ada carboot k!;) mmg best dear sbb brg2 baik n branded2 murah gler. Klu org tak kira standard mcm kita tak kisah punye..hehe

ummi_ziz said...

Nadine

Hehe kt Melaka ada carboot tp tak sama taw. Brg2 tak bkualiti tp jual mahal gak! Huhu. Wah, nadia bleyla initiate kt kl, ajk kwn2..boleh apa. ;)

Yus said...

Izu... rindu jugak nak pegi carboot macam dulu2. Seronok kan abis cbs, kite picnic. Yus ada nak kirim brg kat cbs... nanti yus pm izu ye.

ummi_ziz said...

Yus

Nti PM eh. Klu jmp izu belikan dulu. :)