Monday, March 26, 2012

Cheeky Zafri

~ bangun2 tdo je trus posing ;D~

Nway this boy is very cheeky nowadays. Ada2 je yg dia buat sampai tak kering gusi weol. Hehe.

Skill baru, dia suka angkat2 bahu. (as if 'tak tahu') hehehe sgt comel, gegham weol. Klu weol suro angkat bahu, dia buat!! Paham lak tu angkat bahu tu apa!! Hehehe. Ada amik video tp upload ikut iPhone ni sll aje error tu yg malas. :( Nak blogging proper guna lappie plak tak sempat..my lappie lak ada prob, klu nak wat assignment kene pinjam hubby's which is kene amik giliran huhu..

Nway, zafri dah kenal orang so dia langsung takmo kt org lain selain weol. Few weeks ago, 2 org cousin hubby dtg London. Both nak dukung Zafri tp Zafri melalak2 takmo hehehe..dgn org sini mcm Mummy Na yg jg dia masa hubby smyg jumaat pon dia takmo..makin clingy skrg ni..sama je mcm the Eins jgk. :)

Selain clingy, he's sooo active! Alhamdulillah. Tp mmg tak reti duduk diam, mana tak slim kan? ;p Hobi baru dia pon exercise! Exercise mcm mana dn kt mana?? Ha Kt bouncing seat dia..bouncing seat dh jd tpt Exercise! Diterbalikkannya seat tu, then dia pgg besi blkg tu, then dia buat ala2 pumping! ;D Video ada tp again tak leh upload lg. Nantilah eh..ummi compile then upload sume video one free day..;D

Last nite, dia 'kejekan' lg b ummi smpi bdarah..huhu sakit..tp tak seteruk aritu smpi lubang kan..huhu hubby pon dah tahu, klu dia asah gigi kt B ummi, cepat2 hubby bwk dia lari..hehe. Gigi Zafri dah ada 3! 2 kt bawah, 1 kt atas. Gigi dia mcm sama mcm gigi angah Iris, besar! ;D

Aihh penangan bby boy..now i know why mommy yg ada boys slim2 ;D selasak-lasak the Eins, Zafri ni super duper lasak..! Ya Allah, sabar je lah..hehehe.

9 comments:

Nadine said...

ouch! can imagine that. Faiqa yg gigi sebatang pun dah buat Nadia scream like mad (sampai dia tergezut :P), inikan 3 sharp teeth! *ngerrrri*

ummi_ziz said...

Nadine

Mmg ngeri..smpi fobia izu tp tpaksa gak bg dia B kan..hehehe..skrg ni klu dia gigit2 manja bley tahan lg, tp klu dia rentap tu..aduss...mmg jerit punye la! tp dia leh hehhh.. sengihh plak. aihh sabo je la..hehe..

iieta said...

chumell zafri..

=)

ummi_ziz said...

Thanks iieta =)

roSebud said...

masyaAllah.comel sangat dak ni.bam bam!izu anak2 izu comel2 subhanaAllah..geram.

Ninie Hanis said...

seramsss...tp excited nak jumpa my lil one.. ;)

ummi_ziz said...

Rosebud

Alhamdulillah, ur kids are cute too dear. Nway tq ! :)

ummi_ziz said...

Ninie

Hehe insyaAllah part tu lmbt lg for u. So dworry too much now k ;)

Frau Azmir said...

hehe, terbalik sungguh la kita ni, akak pulak yg boy sorang ni mmg baik dr day 1, yg girls dua org ni pulak bole tahan active and ragam yg macam2 hehe..
ape pun, children mmg special in their very own way ;)