Thursday, March 24, 2011

GUEST FROM SOUTHAMPTON

On saturday last two weeks, my x-classmate during secondary, Sarah and her family had visited us. Sarah is currently doing her PhD in management at Southampton Uni now and she will go back to Malaysia to collect some datas at the end of this month. Bestnya!!

So before that, she and her family came up to London to buy some souvenirs for family and friend in Malaysia at Central London and managed to bring her kids at London Aquarium as well had a luncheon at Malaysian Hall. Hmm, kita bila nak sampai Msian Hall ek, yang? hehe..

But Sarah will only go back with her two kids while her husband who is also my x-schoolmate will stay in Soton since he works permanently now. So tak kan nak apply cuti 2 bulan setengah ye tak. Tapi kalau sy di tempat bro Shaza, sorila mau nanges kene tinggal sorang2! :D

They finally reached at our house just after Isya'. Alhamdulillah, tuan rumah pun dah hampir siap menyediakan makan malam untuk di jamu kepada tetamu jauh ni..Jamu nasi ayam madu, air sirap bandung, hot mango tea, fried potato wedges and some grapes and clementine oranges..that's all yang mak buyung ni terdaya buat..hihi.

anak2 dpn tv..:) Amin, Zahin n Miera. Iris spt biasa dok ats riba umi. Nway, kesian Miera demam (ank sulung Sarah)

candid! mak buyung sibuk nak btul2kan tudung lg tu..;p..Iris plak pandang je Amin yg duduk sblh umi dia. hihi.

self-timer mode. spt biasa tk sempat..babah pun tk smpt tarik iris lg..hehe Zahin plak over taw! ;D

ha finally yang ni baru proper sket..kan? Sarah, in case if u tumble on my humble blog ni..TQ for coming, k ..TQ jg bg Cadbury chocolates. ^_^ we glad to have all of you. Nanti datang lg ok? ;)

haha ni gambar makanan slps tetamu pulang..maklumlah tetamu sampai pun tak siap hidang lg..huhu lps tu tk kan nak sibuk2 ambil gambar mknn dulu mst la nak jamu tetamu dulu, kan? ;) Jadilah kan..Sarah kata sedap. ye ye je Sarah, but TQ dear. ;) tapi tengok derang makan bertambah, air sirap bandung pun laku..Alhamdulillah, lega mak buyung ni. :D
Ok, Wassalam.

8 comments:

Nadine said...

Wah, tabik springlah kat Izu. Dlm sarat2 tu meriah juadah sambut tetamu. Siap buat sirap bandung lagi, currrlast!

ps: gamba x jadi tu sooo funny lah! :))

ishamizu said...

Nadine

haha sirap bandung tu kami yg mengidam! alang2 Sarah nk dtg tu buat skali la utk derg..tk pndi jg buat main hentam je dear. :D Nway, ini 2mgu lps punye citer..skrg tk larat dh..:)

ps: hihi salu ada je gambo funny camtuh ktrg ni..:D

watachiwa said...

happy nak terima tetamu..tu yang gigih masak tu..tp air bandung mmg sedap kan..kalo sejuk2 lagik best

ishamizu said...

Ija

tu la psl..seronok ada tetamu..bknnya sll kt cni..huhu..haha pandai, mmg air sirap bandung sejuk2 lg kaw..tu yg tk baik2 lg batuk aku ni..;p

irradhil said...

sodapppnyer nasi ayam!!!aku penah skali jer buat ngn adik aku.heheheh.hubby siap ckp dh boley bukak kdai n.ayam.LOL!!

sirap bandung taruk ais krim soda lagiii sodap kan....

ishamizu said...

irra

wah, bleyla bukak kedai nasi ayam..hehe..aah mmg ltk pun ais krim soda tp bkn f&n so bg aku tk brp sama la mcm yg mak aku buat. tp bley la..dh mengidam punye psl. hihi..

Kui said...

Nk dtg rasa ns ayam gakkkkkkk...hehhheh

Tere seh, mmbuatkn aku rasa haiii apsal aku tak tau masak langsung,hehe

ishamizu said...

Kui

Ala dear, nasi ayam je..hihi..ko pun sure reti buat punye la..;)

Ala ko ni..ckp ttatau msk lgsg kunun, padahal terer banget kn? ;) aku tingin nk rse masakan ko nti..:)