Wednesday, March 9, 2011

PACKING A HOSPITAL BAG

will be a quick update. :D

This beloved back pack of mine will be my hospital bag! Tehee. Tak feminine langsung kn? tapi dlm dia byk compartment, insya Allah bley letak sekali baby's. so 2 in 1, senang tak payah bawak 2 beg!! :D
Some of mothers essential: my toiletries...tooth paste and brush, body shop lotion, for my tummy's skin..Loreal set for facial care. MAC compact powder, silky girl foundation, siky girl juicy gloss. OMG, my inhaler, i shudn;t forget about it. huhu sure berat beg nanti! tah sempat ke tak nak buat all the routine? T_T

A top, maternity towels n briefs..another are pants, towel, slipper, maternity bras, nursery bras, breast pads (not in the pics..;P) hopefully sekejap je la dok dlm ward lps bersalin..Amin!

Some material reading, magazines, will borrow hubby's pda phone bcoz it got a pocket Al-Quran intalled in it. Senang, portable compared to the book of al-Quran. and camera/video as well!! tapi kena check dulu dgn hospital, hopefully bley la bwk masuk dslr ni..itu je satu2 harapan..huhu....

My newborn's essential: bodysuit, sleepsuit, cardigan, hat and mitten...kene bawak lebih sket la kan bodysuit n sleepsuit tu just in case..huhu. lagi kene bawak newborn nappies, muslin square, towel, sleeping bag, carseat (lum bli lg..:S tp carseat tak leh la pack dlm bag kan..;p) 

Aihh, tak sabar nya nak jumpa baby boy ummi dlm tummy ni..^_^ Hopefully, ur doing fine in there, my lil prince!! Amin. :))

Oh ada lagi nak kene pack macam some food snacks, termos, hubby's essential. But not too many..insya Allah sempat packing by 36 weeks..which will be on next monday. hehe..Ok, gtg. Nak prepare some breakfast n then baru kejut big baby, Zahin. It's about time for her nursery! :D

Credit to Babycenter.co.uk's checklist guideline. ;)

30 comments:

MOMMY NADIA said...

yes!dah ready..

nadia still tgh packing..
tak sabar nak update entry ni jgak!

Fadhilah Rozley said...

hehe hrp sumenya baik2 yea kak! erhh tuh magaine Heat erk? kat sini Hot.. kat sana Heat.. hehe :)

Mummy Nenny said...

really x sabar..me pulak yg excited nk see ur baby boy!..semoga segalanya dipermudahkan olehNya...

ishamizu said...

Nad

not fully ready yet, still in the proces..hihi. Yea, i ada geng..best! chayok dear..tk sbr nk bc u punye lak!! bley la refer u lg mn2 yg tcicir, kn? :D

ishamizu said...

Dhila

hihi kt Msia tk pnh beli pun mag2 mcm tu..mhl! tp tu beli sbb clearance stock, tk slp akk dlm 50p aje 2mags..tu yg grab lgpun sbb ada Posh..akk suka bc ttg Beckham's family. :D

Ok baiklah..insya Allah. TQ dik..xoxo..

dyana "his other half" said...

wahhh, hebatnya izu packing. cd dulu sempoi je izu! ahahaha. even stokin pun tak bawa! tak terpikir langsung. lagi best, bottle and susu tepung pun tak bawa. flask pun tak bawa! sungguh cowboy kitaorg pege hospital. huhu.

ishamizu said...

Nenny

hihi izu laaaagi tk sbr..tp sll pesan diri, sabar, sabar..sakit bsalin tu sakit kan!! :D.

Nway, TQ for ur doa dearie..really appreciate it! *hugs*

ishamizu said...

CDee

hihi hebat apa nya..cuma dh biasa kn before2 ni mmg semangat packing hospital bag..kt sini klu tk packing btul2 lg haru, tade sape nk mtk tlg bwkkan..klu kt Msia pesan aje kt mak, nak apa..kt sini tkt nak suro hisham blk amik brg, i just want him to stay with me..hihi..Hopefully, dia bley teman la sbb insya Allah ada akk kt sini offer nk tlg jagakn the Eins klu izu bsalin nti..so, alhamdulillah! :)

khairul farhan said...

Harap2 semuanya selamat

ishamizu said...

khairul farhan

Amin. terima kasih..n TQ for dropping by..:)

Nadine said...

Wah, its coming soon, ye dear. Nadia plak berdebar2 ni Izu. Owh, Im so excited to see ur first hero!! Mudah2an selamat semuanya k. take care and have a good rest Izu!! :)

Ninie Hanis said...

akak,bila due?semoga selamat semuanya..kalau ada rezeki ke London sy visit nanti.eh tak malu pulak org tak ajak.heheh!

Sy pun xsabar nk tgk baby boy akak.:D

Madame Baron said...

Izu.... so complete ur checklist, I nnti copy u aje hehehe, not ready at all... baju2 baby pun x basuh lagi, bila tgk Izu ready cam ni rasa mcm x sempat lak (me just 2weeks away from u) Insya-Allah will do slowly, tunggu weather ok baru nak basuh baju2 newborn tu.
Bagus Izu buat persediaan awal mcm ni, biasa mmg 36wks kena get ready, baby boleh lahir anytime kan.
Kat sini selalu kalau bersalin normal & takde ape2 serius for both of u, tido semalam je kat Hospital, kadang2 kalau bersalin pagi, petang+malam doc dah boleh discharge lebih2 kalau ward dorang tu busy. Kalau c-section atleast 3-4 mlm jugak lah kena tahan.
Nnti saper dorang girls time Izu gi hospital ?
Take care dear, Assalamualaikum
Niza et Sofia x

YAH said...

Izu,semoga selamat bersalin...jgn lupa upload gambar baby boy ye :)

faisyura said...

wahhhh dah packing! huhu zura lak yg terlebih excited ni... terkenang zaman packing utk aariz... dah dekat kan izu... tak sbr nak tgk adikboy izu... zura doakan semua selamat dan mudah.. keep on updating us okay!

hihih rase nak join je izu packing bag tu... seronok!

ishamizu said...

Nadine

Aah dear..izu pun makin bdebar2 jgk ni! tak lama je lg. ktrg pun tak sbr dh rasanya nk jmp our first hero ni! hihi..Ok! will do..insya Allah. Amin. TQSM dear, really appreciate! *hugs*

ishamizu said...

Ninie

hihi due date 11/4, tataula bler bby nk keluar..hrp sblom tu la..tkt sgt klu overdue lg.huhu.

Eh jmpt la dtg nti, no problem..dtg lps akk hbs pntg pun ok, bley la jamu Ninie..hihi..phm2 je la dlm pntg, pegerakan limited. :D

Nway, TQ dear..akk pun tk sbr. ;)

ishamizu said...

Niza

Hihi tk de la complete..u kene check/refer pd yg pakar k..i punye checklist ni hentam aje..tk de la ikut guideline 100%. i dh biasa serba kekurangan..hihi..

Hmm insya Allah u pun smpt jgk prepare n siapkn ur hosital bag. ;) Aah ada free time i curi2 kemas, klu larat n tgh bsemangat..klu tade mood tu i buat tatau aje..hihi..tu la tkt last minute br nk packing aih nyaya klu tiba2 nk bsalin kan..hopefully, by36 weeks sume dh ready n i nk goyang kaki je..:D

Hmm ada kakak ni husband dia keje ngan Msia hi-Com nk tlg jg kan the Eins. ank2 dia pun dh bsr2, suka main n pndi layan my girls, tu yg i rs lega sket..bleyla my hubby teman i kt labpour room nti insya Allah. Amin. (tkt sorg2. tk biasa kt tpt baru/tpt org..:D)hrp2 smooth n normal delivery, i nk blk umah cpt, nti ssh hati pk my girls kt umah org lelama. hihi

TQSM tauu. n u tk care too, ok! *hugs*

ishamizu said...

Yah

Amin..ok, insya Allah! ;) TQSM dearie..:)

Yah take care too k! ;)

ishamizu said...

Zura

Hihi kene cpt2 packing dr skrg..risau sgt Zura..nk join leh ja sbb ni pun tk finishing lg..:D tkt sgt klu ada yg tcicir..huhu. :) mmg seronok jgk packing hospital bag ni kan..rasa mcm nk pg on trip pun ada. :D

OK Zura, TQVM!! ktrg pn tk sbr nk jmp bby boy ktrg ni. insya Allah free2 izu update k. Zura pun cpt2 la update k!! hihi.

mommaholicSURI said...

waa. dah dekat yer? Good Luck Izu. Moga semuanya berjalan lancar. Amin! :)

ishamizu said...

Nuurill

Amin. TQVM!! :)

Ummu Umar said...

dear..baru jumpa balik blog ni..keh3x lama doh x blogwalking..

chik..seriously take care urself and ur family...

is quite challenging when berpantang without family and u are far2 away kan...moral support is the MOST

time confinement emosi tu kan mcm2...so pray hard to Allah okay...

xsabar nak tgk baby boy from ishamizu...

i'll pray for u...

ishamizu said...

KChu

Yes, ur right..insya Allah will try our best..to be ready emotionally, mentally and physically..amin.

cuak jgk nii..hihi. TQ for ur prayers n wishes..mmuahh..:D

yatispeed said...

elizabeth arden sunflower pun ada? my favorite!!! izu, have a safe delivery k? kitorang kat sini pun risaukan izu dan doakan izu senang bersalin..miss you..

kuizikel said...

mak aih izu, foundation n lip gloss pon bawak.. dahsyat....... hehehehe

ishamizu said...

Kakak

haha tau aje kakak ni! mmg la expert! izu beli pun sbb murah! ;) Ok TQ kakak, dworry, insya Allah i'll be fine..dgn berkat doa kakak sume..miss u too, sis! *hugs*

ishamizu said...

Kui

muahaha plan je tu, blom msk beg lg..tah2 nti aku tk bwk pun..malas aku..dh sakit2 mn pk nk touch up2 dah kn..;p

irradhil said...

wan.....
kejap jer dh nk bersalin...aku pn tumpang berdebar2.hehehe

aku doakan semuanya selamat.

p/s:heavennyer tgk bby stuff.nti mak ko dtg aku nk krm stok baju gegirl utk raya.ok x?hahahaha

ishamizu said...

irra

Hehe Tq lalim..aku pun bdebar2 jgk ni..

p/s: insya Allah. nanti aku email kt fb eh. ;)