Tuesday, March 29, 2011

PICNIC AT SOUTHEND ON SEA

Alhamdulillah, finally we had a picnic under the lovely weather after canceling it twice before. Thus last sunday, our family, Yus and Hadzley and K.Ana's family went to Southend on sea after went to car boot sales at Nevendon. Although, it was cloudy and showering lightly in the morning, finally the sun started to shine brightly towards the afternoon. ^_^


Us, at Southend seafront. :)(courtesy pic fr Yus's cammie ;))


Some of the menus were Nasi Lemak, Mee Goreng, Kek Batik, Kek Pisang, Muffins and Kuih pau. :D


Everybody's so hungry until didn;t even care to look at the camera. Haha. So not this mak buyung. ;p


If Afifah's around, my girls won't be clingy to me. They even wanted to be fed by kakak fifah, so ummi had a lil 'me-time' that day. ;)


and Afifah who doesn't have any baby sisters love to attend the Eins everytime they meet each other. =)


and Iris was willing to be carried by Fifah like this all the time..what a very pampered lil girl she was that day..;)


Iris was in action. hihi


here Zahin's in action. happy go lucky girl that day.....:D


Before leaving, we took a family photo. My family..before we become five soon. :D (credit to uncle Hadzley. ;))


Yus and Hadzley, who are soon to be mommy and daddy! :D

Kak Ana's family..they've been living in London for 10 yrs already..;)


lastly, the kiddos...! next week if aunty don't deliver yet, we could go sightseeing again yea? :D

After solat Zuhr, we went to this adventure island..just to kill the time. :)

Zahin was excited to see the crocodile mascot but as usual afraid to go near it. Hmmmm...

not coming to play but to eat an ice-cream! hehehh..After all Mak Buyung was tired already..;p

at 5pm we called it the day..and we managed to snap some photos of us along the seaside.

including this photo of ishamizu. heh just the two of us. credit to our big girl! ;) good job, love! ummi love this pic so much and so does babah! ^_^

Phew, i was having a hard time in updating this entry because there were too many photos to choose. It drove me crazy. :D

Till then, wassalam.

20 comments:

Frau Azmir said...

syok nye piknik! nak jugak, nak jugak, tp tatau nak ajak sape :P takde sape la nak di ajak piknik kat cni, ngan family je bole la.. kawan2 klas deutsch sume dok jauh2, susah nak berpiknik. hehe
Izu dah sarat betul ek.. due 11/4 kan? akak blom post lagi lil something for your baby nih.. klu x sempat this week, next week la akak pos, klu sampai masa izu dah deliver pun ok la kot, bole baby pakai terus hehe.. :)

ishamizu said...

KNana

Ala keciannya..klu dekat bley ajk akk sekali! Mst btmbh meriah dgn 3 org lg ank akk tuh! hihi..

Aah dah sarat, tp baby sdp lg dok dlm perut ni ha..tk ready lg nk keluar..tk pe la ada hikmah-Nya kan. So ni tgh sabar menunggu la ni..lambat-laun dia pst keluar..insya Allah. :D

Ala ssh2 aje akk ni nk pos2 brg bby..hihi it's ok tk ur time k..=)

Nieza said...

wah bestnyer org disana....org disini jeles ler...org disini masih dlm kesejukan snowing belum abis lagi...tak sabar juga nk berpicnic..hehe

ishamizu said...

Nieza

hehe enjoy the snow as long as it's still there dear..nti jd mcm kami, tk puas sguh main snow aritu. huhu.

Wah, tk sbr nk tgk picnic org2 di Helsinki, mst lg meriah food nya! ;)

mommaholicSURI said...

Amboih.. semua yang komen ni duduk obersea yer? Sorang kat Uk, Sorang kat German, Sorang kat Helsinki. Syoknya!! :)

Izu, your place is so so beautiful and happening. Such nice environment and surroundings for the kids to play and have a good time. So did the parents too.

Cemana pun, musti rindu dengan malaysia kan? xpe xpe. Nanti dah settle everything, boleh balik malaysia. Kat sini ade UK jugak. Ulu Kelang. ahaks :)

Nadine said...

Bestnya picnic!! lagi2 dgn angin sepoi2 bahasa, cuaca yg nyaman...aaaah rindu! :)

Izu dear, sarat2 pun looking good there. pheeeewit!! :)

p.s: loooove the last photo. good job Zahin! ;)

ishamizu said...

Nuurill

Ala Nuurill kt Malaysia pun kira oversea gak apa..hihi. ;)

NWay, Southend ni dlm sejam driving dr umah ktrg..tp sbb aritu gi cbs kt Nevendon..so alang2 tu ktrg trus plan picnic ke sana..situ je la laut plg dkt..:D Cuaca cantik tu yg jd cantik tu suasana dia..mood sume org pun baguih. cuba time Winter aritu..hmm so dull. hihihi...

Eei mmg rindu sgt kt Msia..mknn heaven sng dpt..kdg2 rasa nk terbang blk aje..tp apakan daya..huhu..insya Allah settle sume nti blk la ktrg! ke 'UK' Msia sokmo je la nti..:D

BTW, TQ..u tk care k! :)

ishamizu said...

Nadine

hehe itulah haritu cuaca sgt baik, so dpt la picnic..asyik tertangguh aje mgu2 sblom nya. :)

ye ke..hihi. nmpk je good tu hakikatnya..hmm..hihi..btw, TQ! u look good too dear! ;)

Awhh..thnks aunty Nadine..so sweet la u..=)

BTW, u tk care too k..

Mama said...

teringat masa aku pergi blackpool dulu...cam gini2 gak le..:P

izu...nanti dah bersalin jgn lupe update ye....semoga semuanya selamat dan di permudahkan...

besar nampak perut izu...perut ct..alahai..chomel aje..mana tak..ct dah tak lalu mkn now...asyik mkn roti aje..nasik dah tak lalu...jadi macam mengandung haris dulu...itu lah lepas besalin terus kurus...

masa aisyah..mkn tak hingat...itu yg gemuk sikit..now berat izu berapa?...ct baru 64kg...besar masa aisyah lagi dekat2 68kg..:))

tak sabar nak bersalin lah...mesti izu pun rasa cam tu kan...:))

Fadhilah Rozley said...

Salam kak,

wahh seronoknya! hehe comel jek Iris and Zahin. Wahh yg Afifah tuh dah 10 thun kat sana? since kecil laa yea? Seronokkan.. Akak take care yea, hugs n kisses untk Iris and Zahin :)

Ninie Hanis said...

bestnya picnic..stafford masih gloomy lah.kalau picnic mesti kena ada nasi lemak kan?feel gitu..

dah nak dekat dah due akak kan..kuat jugak akak berjalan time2 camni kan.:)

ishamizu said...

Mama@Ct

hihi rasanya picnic kt mana2 pun sama je la kn..;) ni kira laut yg plg dkt la ngan London..lain kali kene pg tepi laut yg lbh cantik, mcm Cornwall ke kan? ^_^ ko dh pg kan? aku lom smpi lg..huhu..

TQ for ur doa' CT..aku doakan yg sama jg utk ko..insya Allah aku akn update bler dh bsalin nti..dworry..ko pun update tau..=)

Hmm so far berat aku dh maintain kt 62kg je..mmg dh vesar perut ni..ko tinggi, kurus 64kg tu cantiklah tu..aku ni dh la rendang, terasa gumuks skali...huhu mudah2an pas deliver nti leh cpt2 turun brt semula la..:D

Ok Ct, do tk care..

ishamizu said...

Dhila

Wsalam! mmg seronok dpt keluar..haha..nti dh bsalin sure bkurung aje dlm umah..huhu..sangap akk dik!

Hmm mmg seronok 2beradik ni lg2 ada kFifah derg tu. Haah Afifah n her family dh 10thn kt cni..ayah dia keje kt kedutaan Msia kt sini, ada lg 5 thn nk pencen..akk dh blk pun nti dia lom blk2 Msia lg..;)

Iris n Zahin give u hugs n kisses as well. tk care dear! ;)

ishamizu said...

Ninie

Ala sama je kt sini dear, kdg gloomy kdg sunny..aihh mood kita pun berubah2 kan? :D

Hihi kira exercise la ni..tah bler nk meletup..selagi tk meletup selagi tu jalaaannn.. nti dh meletup kang tk leh dh jln2 selama 40hr..:D (yo la tu..juz wait n see..:D)

yatispeed said...

izuuuuuuu....so so sooooo comel adik iris n zahin main ngan fifah..pastu bestnya boleh picnic n then gi adventure island..wish i was there too..manjanya iris..suka dia dapat kakak besar, yer?

ishamizu said...

Kakak/Chik

hihi wish u r here too. Nway, Fifah mmg suka layan bdk2 mummy dia kata..tu yg kAna offer nk tlg jg kan Zahin n Iris nti bler2 izu nk bsalin. Lega sketla tgk bdk2 ni nak kt Fifah. tp tu la hrp2 skjp je la kt labour room/ward..kesian kt kAna klu derg ni lama2 kt umah dia..:D

fa10 said...

i kenal yus tu.. kat dunia blog ni la juga. Kalau tak silap orang la.
nanti summer seronok la piknik, panas dan hari panjang.

Ninie Hanis said...

Akak, saya dah add fb Izuan Murat. Ada nak pm akak about something.Nanti tolong check eh.Fb saya Ninie Hanis.Thanks.

ishamizu said...

fa10

Ic, alhamdulillah melalui blog pun bley mengenali ant satu sama lain kn? ;)

Tu la summer mst lg best picnic n lg pjg kaki, kn! ni sejuk lg..hihi..

ishamizu said...

Ninie

TQ. akk dh accept dh ur request..oh ye ke..ok nti akk check inbox..suspennya! ;D