Friday, March 11, 2011

TRAMPOLINE'S LOVER

The Eins always love to 'trampoline' on our bed..No matter how we warn them not to, they just simply ignore us. Aih..lagi kita kata jangan, lagi dibuatnya tau.. I know i should divert them to other activity though but i didn't coz tak larat. Hence yesterday, Iris had ended up knocking her head on the wall! few times ok! Huhu my bad!

as a result, she got two red n swollen spots on her left-side of forehead now.. mula2 ingatkan tade pape..sob2..
Mind you, she cried loudly after knocked her head on the wall, but she still wanted to trampoline again and again! No matter how many times i have reminded her of the incident, she seems doesn't care. Lagi-lagi ada tok guru kan..sape lagi la klu bukan along dia tuh. Dia pun join je la. aihh sabo je la..tak serik2 tau! huhu.

2 orang budak notti tgh trampoline ats katil!!
So just now i had no choice except to let them doing their favourite activity but this time i had watched them very closely by sitting at the edge of the bed. (with my cammie..;p)  n even tho i had put few pillows and a duvet between them and the wall, to prevent them from falling towards the wall, still i could have a heart attack whenever iris tripped herself down.

Haish tengoklah, budak kecik yang tak reti balance kan lg badan dia tuh, aseeeek la terjatuh. mana tak tension umi dia ni ha..aihh.
Katil pun katil la jadi trampoline diorang. Pity them. How we wish to buy them a real trampoline if there would be any at car boot sales (cbs)..but the problem is there is no more space to put in this lil house. huhu. that's why hubby thinks of moving out to a new house as a solution but let's just wait and see..:)

 Till then, wassalam.

26 comments:

Fadhilah Rozley said...

alolo kesian Iris.. hehe still kan kak nak main jgk tuh! hehe Zahin daa nmpk makin besar daa.. hehe.. kejap jek, dulu masa akak nak bersalinkan Iris, akak ada buat entri untk Zahin kan? haha for the first time, Dila nangis baca entri org.. huhu terharu okeh.. hehe :)

ishamizu said...

Dhila

yup, tk serik..padahal lps thantuk tu punye la nanges mcm nk rak..hihi sabo je la..kids are kids right, mana phm lg..yg derg tau nk main2 je..=D

Haah igt lg ehh..akk pun tgh bkira2 nk wat special n3 jgk utk Iris..hrp2 smpt la..nk kasi Dhila nanges lg..ekekeke (just kidding!) kali ni try buat sempoi je la..sbb kang akk skali termenanges..huhu..:D

Nway, TQ sis!! :))

Ahmad Faiezyn said...

yupp, Rayyan pun macam tuh gak kak.. daa terlentang dr katil pun still nak pnjt2 lagi.. aishh kita yg jd seriau kan..

hehe lps nih klo akak buat entri gitu, kena siap siap tisu kat sebelah.. hehe kalah tgok crita hindustan coz nih mmg ikhlas dr hati kan.. hehe lain terharunya! bler mreka bsar nnt, mst mreka pun sebak klo baca.. hehe

Ur welcome, akak take care yea :)

ishamizu said...

Dhila eh ni? guna sape punye id plak ni? hehe..sibbaik akk igt adik Dhila nama Rayyan tau..;)Nway, Rayyan pun sama eh? hihi bdk2 kan biasala..:D

Hihi tk thn nk siap2 tisu tu..;p dhila, dhila..hihi..insya Allah klu smpt ye..! u tk care my dear! :)

fa10 said...

nnti kena cari rumah yg ada laman la.. boleh letak trampoline besar

ishamizu said...

fa10

hihi tu la yg babah derg hrp kan..ada laman bley kids main mcm2 kt situ. tp klu nk pindah pun lmbt lg kot..:)

Rafidah said...

izu - better x yah beli trampoline tu. sebab banyak pengalaman ngeri berlaku pd budak2 sebab main trampoline tu. alangkan depan kita pon bleh jatuh. kat tv pon byak kes patah tgn kaki punca trampoline. bahaya. tapi depend kat izu la. kalau nak beli then bagi main pon kena supervise 24/7

Ninie Hanis said...

comelll je diorang.si kecik iris tu mmg gerammm tawww!

Madame Baron said...

Budak2 mmg suka sgt lompat atas katil, Sofia pun sama.. mmg penat nak tegur, kadang2 tu kalau kawan2 dia dtg pun dia jak ber'trampoline' kat katil..sabar je lah.
Nnti summer ada byk funfair boleh bawak2 budak2 main trampoline, kalau nak beli mmg x boleh lah takde space kat dlm umah & garden hehe. Rumah Izu ada garden tak ?

ishamizu said...

KFidah

Tu la kan..rasa klu beli trampoline pun tk tenang sy ni..hihi..mst nk kene supervise jgk derg 24/7. :D melainkan klu trampoline yg besar n then ada fence tgi keliling dia tu tade la risau sgt, kn? tp tu la, trampoline yg mcm tu of coz lg mhl wpun kt car boot..mmg tk beli la jwb nya..:D TQ akk for the advice, really appreciate! :)

ishamizu said...

Ninie

hehe TQ Ninie..tp klu time derg bgado, menanges tk comey tau! :D

ishamizu said...

Niza

Hehe mmg fav. activity bdk2 kot..lg kita tegur lg dia buat, kn? :)

Hmm tu la tgu summer je la klu ada rezeki, bley la pg fun fair main trampoline..itupun klu derg nak main la, my girls ni kdg2 dpn rmi org malu..takut..hihi.

Oh kt umah ni mn ada garden dear, ktrg kn menyewa level 1. :D

yatispeed said...

izu,
kakak pun sakit jantung tengok gambar iris tergolek camtuh..tapi kids..what do they know? they dont even worry about theirselves..all that they know is play around..kalau syira ada ni,sure roboh katil.
take care girls..be good, sian ummi, tau!rindu sangat kat zahin n iris..zahin ngan mulut laser dia..wakakaka..iris ngan comel dia..

dyana "his other half" said...

ahahaha, hadif tak pandai lompat lagi. but the eins are very cute la. iris mesti cepat melompat sebab ada kak zahin ajar kan. hehe.

sebab entry izu ni la. cd pege kedai survey harga tilam with condition "saya nak tilam yang anak saya tak boleh lompat". ahahahaha.

ishamizu said...

Kakak

tau tak pe, derg bukan tau kita risau kn..lg tgk ummi dia tkt2, lg dia suka nyakat..hihi..

Insya Allah Chik..we'll be good. hihi.

ishamizu said...

CDee

hihi iris ats katil bley la lompat..sbnrnya mcm tk reti lompat lg CDee! hehe..

Wah, untung Hadif, mama dh survey2 tilam yg slmt utk Hadif! ;) tk sbr nk tgk rumah CDee! dh nak pindah kan? happy moving ok! :)

Nieza said...

ala comeinya bebudak tu...pening juga maknya tu yer...nanti ada adik baru tu semua tak melompat dah la...jaga adik pula..:)

ishamizu said...

Nieza

hihi mmg pening Nieza..tp biar kan je la..sbb kesian derg boring tk dpt main kt luar..so main ats katil aje la..:D ada lg sorg adik nti tatau la mcm mn plak..hihi..

faisyura said...

ni dua org comel ni boleh geng ngn anak aunty.. lagi mommy jerit2 no no... lagi kemain tinggi dia lompat... pastu dha jatuh nangis seminit je, pastu sambung balik... mommy jelah yg urut dada tengok melantun2 hahahaha... tapi diorg mmg enjoy doing this kan izu.. kite pun same gak mase kecik2 kan... ;P so taleh nk marah sgt hihihhi...

ishamizu said...

Zura

hihi ur definitely right..mmg sama sebiji..lg kita tegur, lagi ligat dia lompat.saje nk sakat kita..nk marah pun tk smpi hati tgk muka happy derg tuh..tu la kita dulu pun kecik2 mcm tu jgk la kn. hihihi..

Frau Azmir said...

hahahaha! gelak besar utk entry nih.. walaupun cian kat Iris for the bumps, but that part bout x serik tu mmg klakar! kids mmg camni, dun know what culd possibly stop them from doing wat they want ya. :D

ishamizu said...

KNana

memang tau..tk serik! kita ni risaukn dia..dia galak/suka nk buat lg..last2 biarlah..tp kene pantau la..tu yg ada pnt sket..hhihi...jnj deerg happy kn? :)

Ummi Salsabila said...

seronoknya tgk adik beradik ni main trampoline..tak sbr nak tunggu adam besar sikit..boleh main dgn kakak camni..:)

ishamizu said...

hihi tk lama lg bleyla Adam ber'trampoline' ngan kakak dia tu..masa tu ummi kene jaga2 la..klu tak nti jd mcm Iris, benjol2 dahi..:D

Nadine said...

Izu,

Faaz loves trampoline! :) First time dia main trampoline kat rumah cousin Fadzil. They have a huuuge one even adults pun leh main. Sejak haritu asik mintak trampoline je sampai atuk dia belikan yg kecik utk dia satu. ingat nak buat entry x terbuat2 sbb bz :)

ishamizu said...

Nadine

Hehe bestnya Faaz, ada trampoline! mst dh terer balancing nih, kn? Iris tk balance2 lg..hehe..Wah bestnya rumah cousin Fadzil ada yg besar tu..nadia pnh join tak? ;) Sini harapan tgl harapan la nk beli trampoline, since there is no space in this lil house. :)

ala bz yer..tu la izu perasan jgk lama Nadia tk update blog..u tk care k! :)