Wednesday, March 23, 2011

OH SNOW! :D

Sorry eh cerita ni dah basi. Hehe. Dah masuk musim Spring baru teringat tak update2 lagi cerita pasal snow. So sebagai entry penutup musim Winter, saya update pasal snow la! Actually, sepanjang 3 bulan Winter yang lalu, Snow turun dan bertahan cuma untuk 3 hari je kt Stratford ni. huhu itupun in December. Hancur harapan nak wat photoshoot kt park. heh.

Jadi tak ada cerita sangat, gambar pun tak banyak. Lokasinya pun biasa je, kt neighbourhood kami ni je. :D So layan je la gambar-gambar yang tak seberapa ni k. :)

Gurney Road is where we currently live. This photo was taken from our bedroom's window. :) 

The neighbour's car. Masa ni kami belum beli kereta lagi. :D

Corner News. Kalau terdesak like fresh milk tiba-tiba habis ke, hubby berlari kejapla ke kedai ni beli. Hihi.

Second day snow. how our neighbourhood was looked like..This photo taken by hubby from across of our flat.

Our princess Zahin, in front of the flat which we rent but we rent the first floor. :)

Close up sket. Sayang, Snow cap dlm kenangan. Sudah hilang laa..Zahin la ni, cicir kan kt tesco. :S

pokok di seberang jalan. Subhanallah. Cantik, kan?
and then barulah Iris, my lil princess and me turun...Iris baru je bangun tidur masa ni. :D

While waited for hubby to set up our cammie to self timer mode, we enjoyed watching some doves. eat snow, may be. :D

First trial. hubby had set the minimum second but he couldn;t make it lar. hahaha.

Finally, it's our family photo during snow/winter 2010. this is the maximum zoom in that our 70-300mm Tamron lense could go..masa ni kit lense Nikon 18-55mm tak sampai dr HK lg..huhu.

sempat lagi tu beramah mesra ngan one boy..padahal masa ni Zahin n Iris dah merengek2 dah ajak masuk dalam rumah..hihi.

See, that's all. Sikit je gambar, kan? hehe. But at least syukur dapat juga jumpa dan main snow lagi. Eh tapiIni first time experience for Iris! Kami dah kali kedua, first time dulu masa winter tahun 2007 masa hubby wat master kt Coventry UK. :)

Walaupun kt Coventry snow turun dan bertahan sehari je tapi we got to a lot momentous  photos at different interesting places in the town! and it's merrier because pegi beramai-ramai dengan kawan-kawan sepengajian hubby yang juga sama-sama kerja di UTeM. Havoc ok! hehehe really miss that moment! :)

Well, Good bye snow, good bye winter! :D Mudah2an panjang umur, berjumpa lagi pada tahun hadapan. :)

8 comments:

Nadine said...

bestnya snow. teringin sgt nak berguling2 di atas snow. hehehe...stakat ni pernah rasa snow fake kat rumah 4 musim bukit cerakah dulu2 je :P

i looove to see Zahin's attire. very chic! dgn leggings stripesnye, jacket bulu2nya... ;)

Ninie Hanis said...

sweetnya..oh akak kat Stratford rupanya.tringat dulu hubby main bola Easter Cup kt London,Stafford juara tp organizer announce Stratford.tak pernah dengar stafford agaknya..hehe

p/s this sunday kitorang pergi london UKEC sbb i nak try apply scholarship.hari selasa kitorang balik.

ishamizu said...

Nadine

Dulu kt Coventry Hisham pun mcm you, dia kata klu ada snow dia nk guling2 ats snow..tgk2 btul2 buat..kikiki..Aah tingat izu dulu pun main snow fake kt Cameron Highlands je, masa tu rasa punye la best, tp bler dh rasa yg real snow aihh yg fake tu lainnya la, tak sama! :D

Hihi TQ dear, ummi dia tk leh nk look 'chic' dh kn so dpt dress up kn dia ngan iris pun jd la...puas!hihihi..

ishamizu said...

Ninie

la ye ke..? local pun tatau apalagi la org luar kn? tp dkt2 namanya mcm mana..hihi

p.s UKEC tu kt mana? meh la sgah umah akk, tp bgtau la bila eh..bley mak buyung ni prepare apa yg terdaya. hihi..

~Yus~ said...

winter baru2 ni memang tak puas main dgn snow... sbb masa tu tak sihat dan mabuk teruk. takleh nak kuar rumah lame2.

ishhh ni yg rasa berat hati nak balik malaysia... rasa cam nak tunggu winter bulan december ni... dpt main snow dgn baby...

ishamizu said...

~Yus~

Aah kn sian Yus..ktrg pun samala, bdk2 ni tk sht, lgpun tk thn sejuk..igt kn sejuk2 winter aritu nk turun snow lg rupanya tade dah..hihi.

Hmm tk yah la blk, tgu lps snow k..bley kita bwk bby main snow sama2..hihi..sedihnya izu nti klu yus dh blk..tade kawan..:(

yatispeed said...

i missed playing with the snow..last time..25 tahun dulu..isk..nak kena suruh abang zuar apply kerja kat luar negara la kalau camni..

ishamizu said...

hihi tu la nk suro kakak dtg time winter, blum tnt lg masa kakak dtg tu snow turun ke tak..patu kt London ni ssh snow nk turun..aritu pun turun kjp je..rezeki iris. :)

ala kakak/abg azuar pun bley je apply keje kt oversea what, nti ktrg blk msia, bley gi vsisit kakak lak! ;)

p.s: Syira dh 20kg++? hehe semnagat..tp bgs la..ptt la tgk kt blog tu dia dh berisi sket..Zahin pun sblom demam aritu naik 3kg gak sjk Dec, tkejut tgk dia 18kg! sblom ni kn ssh nk capai 15kg. :D tp dh demam ni tk cek lg, turun ke tak berat dia..:(