Monday, January 16, 2012

Pressure

Weekend ni weekend yang terakhir sebelum start class..tapi dah mula rasa bahang 'pressure' Huhu. Apa taknya langsung tak buat research or study pasal subject semester ni. Hmm nasib class start minggu depan tapi esok sampai jumaat ada research methodology class plak. Tak pe la ada hikmahnya sebab free slot nak pi library cari and pinjam buku. At least dapat intro pon jadilah kn.
So Weekend kalini agak stress. Dgn zahin tak sihatnya, dgn Zafri grumpy nya sebab nak tumbuh gigi dan bla3 sampai tak jadi keje apapon. Dah la ada tetamu, kesian tetamu sebab tuan rumah tade mood maka masak pon lebih kurang je. Sorry sgt. :( (tak la sedap mana masak tp klu ada mood tu mcm2 jenis jgk buat. Ni satu jenis pon bchenta..) mujur la kak Ana or kids callher Mummy Na jemput dinner smlm. Mkn bertambah2 pekena sup ekor kak Ana yg mmg fantastico, ayam honey bbq dan sayur bendi goreng. Wallaaa..! The kids pon enjoy dpt jmp friends, Nafisah and Isha Maryam ank kak Zakiah. (in the pic above)
So cuma malam ni tadi dah plan baik tp biasalah tak ikut schedule jgk. Huhu penat sgt. Lepas masak, makan, tanak bubur zafri stock utk 2 hari (minggu ni nasi+carrot+dates) sambil cuci pinggan sume, kemas dapur dh siap kemas Zahin kata tak puas makan lg (dia kuat mkn!) kene suap dia blk take over fr babah, iris pon tumpang sekaki. Aih masatu sakit belakang dah terasa tp tak bley nk landing ats katil lg. Lepas both dh puas n kenyang naik ats rehat2 dulu smbl blohwalking n nursing zafri n baca kn derg buku smpi derg sume tertido terasa nk update blog plak. ;P Hubby pon dh tido tp sempatla dia ngadap modelling dia dlm lappie. Okla jnj derg sume dh selamat Zzzz. Tapi kita ni nak kene prepare dulu apa yg patut nak bawak ke class RM kul 10am ni..tade idea langsung what n how its gonna be. Huhu tawakkal je la. Then nak prepare school uniform cik zahin kita tu lagi baru boleh tido dgn aman. hopefully. Esok nk kene bgn awal nk Prepare breakfast dgn lunch box zahin. Tatau lagi nak masak apa..huhu pressure, pressure. ;P
Apapun doa je la mudah2an ok sumenya. Hrp by the end of tomorrow dah tak pressure. IYe ker?? Hee. Okla gtg. Happy monday!

10 comments:

Mixed-family in da house.... said...

saya memang salute arrhhh golongan ibu-ibu yg sambung study nih, esp kt oversea....bravo izu !

ishamizu said...

Biasa je Dinnie, tade apa yg nak di salute kn. Hehe. Nway, thanks! ;)

yatispeed said...

izu..bila anak dah mula sekolah..mmg start pressure la. time tu la nak prepare baju sekolah dia, make sure homework siap, pastu makan nak berbekal..balik kelas kat U nak kena masak lagi..mmg tough jadi ibu multitasking ni kan? apa2pun, hanya Allah yang tahu apa dalam hati kita yang sentiasa nak yang terbaik untuk suami dan anak2..

blackcardomompods said...

eh kita sebaya ek?bru pasan.nanti nk add ur lam my fb ok kan?

faisyura said...

izu, jgn stress stress ye... semoga terus kuat smngt smbung study kat sana... you can do it dear... ;) *hugs*

btw, u r not alone dear... zahin n zaim mmg geng... makaannn je kejenye ye.. tak benti mengunyah.. tgh mlm boleh lg mkn roti canai sorg2 dia je.. lapa katanye.. padahal dinner dh 2 kali... kol 6ptg n 8.30mlm....
tp beza kt sini sng nk carik mkn... jd tak stress sgt...

takpelah, sabar ye izu... semoga sume smooth n easy for you... take care!

mommaholicSURI said...

Amin! Semoga Izu kuat semangat! Amin :)

dila~noor said...

wah..zahin dah kuat makan skrg?amazing!!!teringt dl yg die asyik nk mnm air susu stoberi je..hehehe =) selamat berkelas balik ye..bljr rajin2..hehehe

Nadine said...

take care Izu, you can do it!! bila stress je take 5 k..chill out! :)

Frau Azmir said...

mmmmm... I understand pressure ni, insyaAllah things will be much easier later, dun worry ok... :) u can do it!!

ishamizu said...

Thank you ladies for your kind words! Really much appreciated. Sorry tak smpt nk reply komen sorg2 now hehe apapun, May Allah bless you always! Amin. :)