Sunday, January 1, 2012

2012

Assalamualaikum.
Ahlan wasahlan. Welcome 2012! Like last year, we just celebrated at home and it's at our new crib. I know, i have not updated on this since we move in. I will try work on it soon k. ;)
As you can see the photo above, i suddenly had a mood and time to bake cookies with my girls last night. Saje test Teddy bear and Heart cutter yg sy beli time boxing day aritu. Nway, mencabarnya baking dgn gurgals ni especially Iris. Sekejap2 jd hulk ummi. Huhu still kecik lg, ummi ni plak kureng sabar. :( Tapi tak pe la, it's a good exposure. ;) BTW, sy guna resepi biskut suji je. Alhamdulillah rasanya not bad walaupon the first batch tu hangus sket. Hehehe.
Hopefully, i can do more activities with them thru this year. I wish i can be a better wife and mother! Thn ni dah nak masuk 31 dah umo ummi, harap2 tahap kesabaran meningkat 31x ganda lah. Hehehe.
Lastly, wish you all happy fantastic new year. ;) Mudah-mudahan semua urusan kita dipermudahkan-Nya. Insya Allah. Amin!

14 comments:

Fadhilah Rozley said...

Salam Kak Izu,

selamat tahun baru ek! Wahh, da pindah rumah ke? Best best! Hehe akak take care ek, insyaAllah akak dapat menjadi ibu&isteri yg baik untuk family. hugs and kisses for the Eins and Zafri.

Ninie Hanis said...

happy new year kak..amboi bake cookies!seronok eh ada gurls tolong kat dapo.takpe janji they had fun..

Nadiah Sidek said...

comel je cookies bentuk tu ^_^

ishamizu said...

Wsalam Dhila :)

Aah dh pindah tp tak hbs kms lg..lps masak, kemas kt dapur layan ank2 mkn terus flat akk hehe. Nway thanks for the doa..lg try nk jd better mother lg byk derg menguji kesabaran ummi derg ni huhu. But i will try my best k insyaAllah. U take care k! :)

ishamizu said...

Ninie

Derg mmg serOnok, nak main2 sepahkn tepung gula esp iris tp ummi dia yg tk serOnok sakit dada tgk hehehe..mujurla sekali sekala je haha

ishamizu said...

Nadiah

Comelkan! ^_^ ada 3 bear tu yg sy beli..sy kata sorg satu, yg plg besar utk alG, yg sdg utk angah dn yg plg kecik utk adik hehe

mommaholicSURI said...

Hihihi.. Nuurill boleh bayangkan kalau Nuurill yg baking cookies with Oman. :p hihihi Oman pun boleh tahan gak idea dia. jap lagi menda lain yg dia buat. Pastu lagi kita cakap No,lagi dia yess kan. ihihihi. Agaknya Iris pun tengah phase yg sama, kan? :)

Happy New Year to Izu and family!! :)

ishamizu said...

Nuurill

Betul tu, lg kita ckp no laagi selamba dia buat kan. Aih sabar je lah. Nasib baik alg dh besar dah boleh hrptlg2 ummi kemas. :) hihi Oman kn sebaya iris, tuyg byk psamaan tu. Tak pe yg penting derg sihat dan gembira kn ;)

Happynew year to u n family too dear! :)

sitiezahim said...

heheh kita sebaya la izu..tuh la harapnye kesabaran akan meningkat seiring ngan usia...huhuhu

Frau Azmir said...

hepi new year jugak utk izu and family... moga2 kita semua dapat bertambah kesabaran berkali ganda haha bersempena tahun baru ni ye :) moga dimudahkan segala urusan jugak.. :)

ishamizu said...

Hajar

Dah agk dah kita sebaya hehe. Tp nmpk hajar lg penyabar dpd sy..;)

ishamizu said...

Kak Nana

Tq. Izu doakn yg sama jgk utk akk. Akk izu tgk sgt2 penyabar..u are one of my inspiration! ;)

faisyura said...

cutenyeeee!!!

hehe gimme 5 la izu... zura mmg memanjang jadi hulk kalau duk dapur dgn boys tu... selalu nye kalau nk bg exposure, babah dia la yg rajin melayan time buat pizza or kek... time mommy duk dapur mmg ampon la.. hahah... tp tula kan tahun baru ni, zura pun nk azam tamo jadi hulk sgt with kids.. hahaha.... mintak2 tercapai la azam ni.. ;P

ishamizu said...

Zura

*high 5*

Hehehe. amin. sama2la kita ye..tp mujur kita dpt husben penyababar kn kn..so we do complete each other hahaha...