Friday, February 22, 2013

Zafri Likes....

Assalamualaikum

After installing new ios 6.0.2, i have noticed that i can share more than one pic straight from my iphone. Yay! How convenient hence the frequent updates. ;)

So today nak cerita pasal anak bujang. Makin hari makin banyak akal dia. :) Whatever we do, he likes to  copy or do the same, which is good rite. ;)



for example. when we want to puff the Eins with inhaler, he also wants to help! See the way he holds the spacer, really like a doc! Then what do you think? He puts the spacer on him..!! aihh luckily just acting and he's not strong enough to pump the inhaler..hehe. 


Then watching tv is what he loves most. Bangun pagi je terus mintak nk tengok B (tv) or tup-tup (youtube). Luckily, cbeebies tu mmg all educational programme for babies and kids and can really make him sit-still..otherwise, will definitely tag me everywhere..huhu..




Then, another activity yg dia suka and enjoy ialah menconteng..melukis. Kalau dapat pen, marker pen or magic colour pen kt dia habislah. Tengok-tengok dia dah conteng badan dia, muka angah klu angah tidur, tak pon atas cadar dan paling tak tahan semalam dia conteng tingkap! Huwaa nasib baik non-permanent marker. Tp lenguh jugalah bahu ummi menyental dgn wet tissues..tp nasib baik bukan kt dinding..mahu nangis kot ummi! hehe..



Lastly, sgt suka posing. Pantang ummi cakap nak amik gambar cepat2 dia posing. Lps tu dia sekali sibuk nak cek gambar ok ke tak! hehe. Klu ummi tak puas hati and ckp again, cepat2 dia posing balik. Hehehe..


Sometimes it's hard to believe that he's almost two years old. He still looks like a baby..maybe muka kot babyface but he acts like a grown up!! Also until now people have mistakenly think he's a girl hehe..muka je jambu...TAPI super lasak ok! Hihuu..pengsan mak, nak! Tapi as long as you;re healthy, we don't mind..Alhamdulillah.


15 comments:

~Mami Little Hero~ said...

Kak izu

Yabg dia conteng kat tingkap tu dah mcm formula. Ehhehe

Miss Anna said...

Ade girlish look la zafri ni hehe.. Terkenan 2 org kakak die kot ;) anyway cantik lukisan zafri :p aleena pun suke conteng merata2, kena sorok pen dr die, klu bagi kena supervise. Tu pun bnyk yg trlepa, penuh lukisan dah kat dinding, jenuh la nanti nak mengecat balik sblom balik m'sia huhu.. Anyway, x sabar la nak jumpe budak2 ni :)

rostina76 said...

salam izu.....kros pun ingat dia gegirl (hehe, confuse skjp).....btw budak2 yg suka menconteng ni mmg org ckp budak bijak. jgn marah teruk2 but u let him be. kalau u tak nak penat2 (lgpun bukan ada org nak ziarah u all selalu kan). tampal je kertas maajung(kertas putih) keliling dinding (agak2 ketinggian dia la)....yg ni kros belajar masa ambil KPLI dulu. atleast mcm mural le @rumah u all nanti ;)

nurbijen said...

nampaknya sama perangai dgn danish... cuma danish bukan main susah saya nak tangkap gambar....

Yg part confius girl or boy tu pun sama... padahal dah pakaikan jeans and boy tshirt org boleh lagi tanya he or she? hehehe, xpe la, janji sihat walafiat :)

Nastyna said...

huhu handsome boy ;);) I realised kids nowaday too fast la kan. kecit2 dah perangai macam grown ups. its good, and most important they are healthy.

ishamizu said...

Aunt Farah

Ummi kata formula cacing! :D hehehe sakit dada jap tgk, mujur boleh hilang..:)

ishamizu said...

Kak Nana

Hehe mujur perangai tak girlish. Risau ktrg dulu2 hehe. Oh Aleena bleylah geng dgn Zafri mcm tu..nti jmp boleh drawing sama2 hehe..taak sbr nk jmp kan..in shaa Allah tak lama je lg..;) kjp lg izu reply msg akk kt fb k hehe..

ishamizu said...

Kak Rostina

Wsalam kak..sy tak hairan klu akk pon confuse..mmg ramai yg igt dia girl smpi sy dah tak surrprise dah hehe..oh kt kpli buat camtu eh..boleh try nti. Kene cr kertas mahjung dulu..;) tu la bila tkejut tgk tu terjerit la ummi dia marah tp lps tgk muka innocent dia terus tergelak sy..hehe

ishamizu said...

Kak Nur

Wah ni mst lagi aktif ni smpi tak smpt ummi amik gmbr hehehehe..sy pon kdg tak smpt jgk nk amik gmbr time zafri buat sumthing new . Aih rasa nk gantung phone/camera kt leher je hehehe..aah kan janji ank2 sht tu dah syukur alhamdulillah..tp kdg terfikir jgk takkan derg tak perasan pakaian zafri ni sume kejantanan haha tp org still igt dia boy ;D

ishamizu said...

Nastyna

Tq aunty for your compliments..:) anak2 zaman skrg ni mmg advance2 belaka kan..hehe..tu la yg penting derg sht walafiat..klu sakit demam lg kita risau..biarlah aktif dpd tak bermaya kan..:)

sitiezahim said...

ada sorang kawan kami kat sini, anak dia pon jambu. tp bila dengar dia jerit, ok macho ok..hahaha..bukan suara besar tapi kuatlah sangat sore dia...hihihihi

ishamizu said...

Hajar

Haha bolehlah geng dgn Zafri ni..mmg kuat ok sore dia hehe..klu nangis lagiii la kuat. Huhu..sabar je la kan..penangan anak boy ;D

Mama Haraz said...

Baby Zafri so cute! Beautiful lips and mesmerizing eyes, Mama dia kene be careful la sket hi hi hi

Mama Haraz
http://ourwonderland.blogspot.com/

LiYa HaNiF :: said...

hehe sgt shomel... ^_~ budak2 mmg suka ikut apa yg kita buat... qalesya pun gitu ler...

Yong Is My Name said...

Zafri!!
Aunty Yong geram!!

ps: sama kes ngan anak yong 'The Inhaler'