Sunday, August 21, 2011

Day 21

We are much better now. my sore throat healed quite fast this time. Hubby and iris are also recovering from flu..Zahin and Zafri are never better. Alhamdulillah.
Well, Time flies really fast! Its already day 21 of Ramadhan..so sad thinking that i didnt get to perform terawikh every night. :( nevertheless, the fasting and Quran reading are still on track. Alhamdulillah!
Anyway, we dont have much to prepare for the eid this year. (sedih je bunyi :P) i also decided not to make any cookies because our beloved moms ave sent some to us here(they are otw :D) for baju raya, all settled though zafri will not be wearing a baju melayu but that will be fine. ;)
Btw, hubby had already paid zakat earlier last week. It is £5 or almost RM25 per head here..kt malaysia RM7 je eh?.takpelah yang penting dah tunaikan kewajipan.
Lastly, May Allah make easy for us to fully fast, khatam alQuran and beribadah pada 10 malam yang terakhir ni. Mudah2an kita terpilih olehNya utk 'bertemu' lailatul qadar. InsyaAllah! Amin!
Take care!:)



6 comments:

blackcardomompods said...

Izu,jd ibu mg xsama terawih mcm muda2 dulu.kdg2 xde masa,kdg2 tertido kepenatan.sya skrg cuba paksa bgun jam 4am utk terawih sb kalu buat lps isyak letih sgt.janji kita ada niat nk buat insya allah bila ank sh 3-4thn ke atas buleh buat cam biasa.tp sana subuh awal kan,lglh penat nk kejar waktu.duk msia waktu pnjng.

mommyNadia said...

MasyaAllah..geram nye tgk Zafri..
Nadia pun tak buat bj melayu for Ryan..rs kalau beli size boleh dpt, tp malas lah..rimas tgk bdak kecik pakai bj melayu, tkt dia tak selesa..

take care !

ishamizu said...

Ct

So true..tak baik je mengeluh sy ni kn..? Ptt nya blapang dada dan bsyukur dh jd ibu..kn insyaAllah will try my best to manage my time better to beribadah. Amin.

Enjoy urself at KB! Bestnya blk beraya di kampung..:)

yatispeed said...

comelnya zafri ngan iris bergayut kat atas babah!!! yang kelakarnya iris dah macam zahin masa kecik..sebijik2nya! kakak ingatkan zahin dah tadi..comel..nanti rasa la biskut kakak ngan syira buat yer..entah sedap ke keras baling ke dinding..hehehe..teringin sangat nak tengok zafri pakai baju melayu..tau gitu belikan satu utk zafri masa mama nak pos baru ni..semoga tahun depan kita dapat raya sama2 kat UK yer dearies...

ishamizu said...

Nad

Tak selesa satu hal, pakainya skjp je kan! patu sape plak nk pki..;P ala baju tak penting kn.. Klu dah hencem tu pki bju apapun ttp hencem kn ryan.. Hihihi mst raya ni org geram tgk dia kn..mcm i geram kt dia la.. Happy collecting duit raya la to them! Bestnya..:)

ishamizu said...

Kakak

Hihi no worries, may be thn dpn ke bley pki bj mly..masa tu db bsr sket.;) mak izu pon try cr tp tk jmp kt muar may be tk byk tpt jual saiz zafri..:) hmm tq so much, tak sbr dah ni nk mkn biskut raya kakak n syira tuu..dworry mst sdp punye, tgk pun dh tau. Slp2 tak smpt raya dh hbs wakaka!
Ok thn dpn insyaAllah kita ry sama2 k! Baru meriah ry kt sini! Hihi.