Monday, August 1, 2011

Ramadhan Mubarak



Doa Malaikat Jibril menjelang Ramadhan,

"Ya Allah tolong abaikan puasa umat Muhammad, apabila sebelum  memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal berikut:

Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua-dua orang tuanya (jika masih ada)

Tidak bermaafan terlebih dahulu antara suami-isteri

Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya

Maka Rasulullah pun mengatakan Amin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdoa adalah Malaikat dan yang meng-aminkan adalah Rasulullah dan para sahabat dan dilakukan pada hari jumaat.
at Bristol Harbour.
Since Ramadhan falls in summer, we'll be fasting as long as 18 hrs. Masya Allah. It will be a real challenge for me but hopefully, i can fast without fail even a single day Insya Allah! Amin.

Teringat kembali Ramadhan 08, masa tu tgh pregnant kan Iris plus Zahin was still BF tapi berjaya puasa penuh. Alhamdulillah. Tapi Ramadhan tahun lepas, pregnant kan Zafri pula plus BF Iris i was so 'lembik' so gagal utk puasa penuh. Sedih sgt. This time around, i will try my best even though i BF Zafri plus 18hrs. Chayok to me!!

So to my dearest blog readers,

Hopefully, its not too late for me  to seek for your forgiveness and wish you all happy fasting! May Ramadhan this time will be better than the previous one and as well will bring more barakah. Insya Allah! Amin.

Lastly, salam Ramadhan al Mubarak again from us here in London. Take care! :)

8 comments:

yatispeed said...

selamat berpuasa izu...jenuh kira 18 jam..

ishamizu said...

Hihi mmg jenuh, sabar je laa. Nway slmt bpuasa kakak n abg azuar n syira!:)

Nadine said...

Salam Ramadhan Al-Mubarak to u and ur family izu. Mohon maaf jika ada salah silap sepanjang kita kenal :) Insyaallah, Nadia doakan izu berjaya berpuasa 18 jam n at the same time bfeed zafri. Ameen!

ishamizu said...

Nadine

Sama la k. :) Nadia miss puasa thn ni ye ? Smpt tak puasa nti? Tingat ramadhan 06 pon izu miss puasa sebulan terus sbb dlm pntg bsalinkn zahin. Hihi.

Ok take care dear! :)

dyana "his other half" said...

Salam ramadhan to u too. Moga boleh la puasa 18hrs n bf zafri. Mmg penat tu but super-ummi can do it :).

mommyNadia said...

Same goes here..
Minta maaf kalau ada terkasar bahasa.
Selamat berpuasa for u and ur family!

MasyaAllah,geramnye tgk Zafri.Macam dah budak 6 bulan kan.Samelah anak kita u, chubby!

ishamizu said...

CDee

Same goes to u dear. InsyaAllah will try my best. Thnks! :)

ishamizu said...

Nad

Sama la k..:)
Mst u bz bln puasa ni kn, dgn keje n babies lg..

Hihi alhamdulillah ank2 kita chubby n sht kn..best kn u ada bby, asek dok layan dia je kn..tk leh nk wat keje lain kita. :)

Take care taw!:)