Wednesday, August 24, 2011

Migrain Attack

Ok honestly i dont know how migrain feels like? But i've been head ached for two days already. Not straight 24 hours though, but it always attack during night in my case. And it s so painful only at the left-side of my head. Adoi berdenyut2! (is it really called migrain?)
I feel like lying on the bed all day when it attacks but that seems impossible as i need to cook for iftar. Hohoho..anyone knows what cause that can trigger migrain? Is it wind?:(
To make it even worse, anak jiran bawah ni datang bertandang ke rumah plak..hihi. Actually, hubby turun sebab nampak van parcelforce or wutever, ingatkan parcel ktrg rupanya parcel derg.
I was cooking lunch for the Eins suddenly hubby told me that bdk2 tu terkunci kt luar while mak derg keluar..(rasa dia biasa buat macam tu) then derg tanya hubby boleh tak derg naik ke rumah?
Ok hubby asked my permission by using his contemplating facial expression hihi. But being me yg jns tak sampai hati ni terus ckp okla ajkla derg naik ats. Kesian ok, yg sulong lelaki baya zahin, patu 2 lg adik dia bwh. Sorang lelaki, sorang perempuan. Mujur yg baby mak dia bawak kalau terkunci dlm rumah tak ke nyaya kan..( ktrg jgk yg ssh.. Ssh hati la ;P)
I have to put aside the eins maggi goreng..as i dont have heart to feed mine in front of them. Bukan tak nak bg derg makan sekali, cuma takutlah kot2 derg ada allergics ke kn. Ada telur i ltk..klu tak pon mmg tak bg laa kang klu sakit takut derg salahkan ktrg plak. Aihh last2 bagi zahin 1 paket oreo suro bg kwn2. Boleh dia kata 'zahin malu lahh, mi' ya Allah pemalu betullah dia ni..mcm sape la agknya..;P
Alhamdulillah, derg mkn oreo, main tak ingat mcm buat rumah sendiri plak. Masuk bilik ikut zahin. Ummi nk bf bb pon nk ikut. Adey, dah derg nak ikut jgk..hiruk pikuk dibuatnya! The eins je dah bingit tmbh lg 3 org haa mcm nk pengsan hubby yg tpaksa keep an eye derg kt luar while i bf bb in our bedroom.
Tak lama tu mak dia blk, kt sini dgr tak leh tgl ank lbh sejam ke 2 jam mcm tu so igt kan mak dia gelabah la tgk ank2 takde dlm rumah. Hmm tade maknanya..ktrg ni kelamkabut nk bgtau ank2 dia kt atas, dia cool aje. Ok lg la, bila dia ajk ank2 dia turun ank2 btuah dia tak nak plak...igtkan dia nak paksa jfk ank2 dia blk rupanyA dia kata ok just dont be naughty. Hohoho.
Cant u imagine? Takkan kita plak nak suro balik kan? Hihi hubby n i just stared to each other n u know la how we made our face rite kikiki. We love to see the eins happy to have friends coming to play with them as that was first time cuma we thought it wud be better if their mommy are around too. Sbb ktrg pon tak cukup tgn dah nk handle ank2 ktrg apatah lg nak cara ank2 org wee2 ke poo2 ke kan. Huhu.
Fortunately, hubby had made an appointment with someone..so we told the kids that we were going out so they should leave for their home which is just downstairs tapi boleh yg sulong tu tanya ktrg boleh ikut tak? Ngeee. Kesian betul, siap nak bwk blk our toy robots n bus..of course la zahin tak bagi kan..SEKALI dia nangis daa..panic kjp nasib mudah pujuk..terpaksa ckp lain kali boleg datang main lg baru dia boleh terima..but obviously not again to us esp hybby, dia pon boleh migrain layan budak2 tu. Hihihi
Okla, nak tidur. Sahur td makan panadol tapi still berdenyut2 kepala ni.:( hopefully, ill be much better when i wake up later. InsyaAllah.
Wassalam









7 comments:

kuizikel said...

kekekek lawak la baca citer ko ni izu, tengah bayang camne korang buat muka semasa sendiri.. hehehe.. slamat hari rayaaaaaaaa.. takut tak dan nak ucap coz bz blk kg..heheeh

mommaholicSURI said...

Owh! Nuurill boleh bayangkan!!!Dahla masa migraine :( Mmg kalau boleh kita tanak hiruk pikuk waktu migraine tapi mesti xsampai hati kan? lucky Hisham ada kat rumah. kalau x.. huhu.. kesian Izu.

Yang Nuurill pelik, beraninya diorang left their kids at home without any adults to monitor them. Gulp! Owh.. ke memang kat sana mmg dah biasa macam tu Izu?

ishamizu said...

Kui

Hihi ko mst dpt bygkn punye la kn..;)
Oit awalnya wish! Hihi bestnya blk kg..hati- hatilah dan slmt hr ry jgk utk ko sekeluarga. Mst byk duit raya iyman!;)

ishamizu said...

Nuurill

Kan? Mmg klu bley nk tgl everything n dok dlm gua glp2 je rasanya! Mmg sakit sgt kpl ni..tp impossible rite hihi

Btw izu rasa tak boleh tgl ank without any adults even klu ank dh bsr mcm 10 thn pon tk leh tgl lbh 2 jam TAPI jiran ktrg ni mcm dh sll buat..Sbb sll tgk mak dia keluar bwk bby je. That means yg lg 3 org tu mmg dia tgl kn je padahal ayah dia pg2 kul 6 dah keluar pg keje n balik pkl 8mlm. Diorang ni berani kn.. Klu kita mst tak sanggup wat camtu..ye tak.

Fadhilah Rozley said...

Salam kak Izu,

drpd pengalaman Dila yang ada migrain since skola rendah lagi, slalunya migrain mula dr kening. sakitnya tuh terasa kat tulang kening. kalau kena tuh, mmg sakit sgt. rasa macam kepala nih kena pijak2 jek. hehe :)

Dila harap akak sentiasa sihatla ya. Taklama lagi da nak raya. Peluk cium untuk The Eins and Zafri ya ;D Selamat Hari Raya!

Nadine said...

Siannya Izu, dahla tgh migrain, dpt plak tetamu mcm tu ye..mmg dugaan sungguh kn. Bagus korang ni sabar melayan kerenah budak2 tu...

dr cara izu cerita nadia rasa the mom tu mcm purposely buat mcm tu so that ada org tlg tgk2kn anak2 dia. ambil kesempatan btolla dia!

yatispeed said...

peninglah kepala layan anak negro..over plak lama2 kat rumah orang. kalu behave takper gak..nak marah kang ada yang mak dia report polis..hahaha..ntah2 mak budak2 tu cam tak heran pun, sapa la nak culik anak2 dia yang notti2 tuh..hehehee..
kakak baru ni pun angin kepala. angin naik kepala sebab perut kosong la tu agaknya izu..jaga diri baik2..sian baby zafri nak nyusu ummi pening yer..sib baik la sham cuti sebulan ni kan? lega..k..take care n get well soon k?
p/s: zahin dah jadi pemalu macam kakak syia ker? hehehe..