Thursday, August 4, 2011

Strawberry Smoothie


We had strawberry Smoothie for Iftar yesterday. I wanted to finish up the strawberries that we picked ourselves at a farm. Will try to update about it insyaAllah.
Lemme share the recipe! So long since I last shared one eh ;)
Some Strawberries
Two seedless clementines
One third tin of carnation evaporated milk
Some sugar, cool water and ice cubes ( no exact measurements. It's up to you ;))
Then blend all of them together n it's ready to be served. Here it goes my first hommade Smoothie ever.Kesian.. Hihi tp yg ptg Hubby kata sedap!! Yay!! ;D

Tq blackcardomompods for your help! From now I can upload photos n update via mobile.;)

8 comments:

Nadine said...

menarik..first time Nadia dgr buat smoothies guna evaporated milk. slalu Nadia buat pakai fresh milk je. mesti lebey lemak rasanya eh? boleh cuba nnti since fadzil is a fan of smoothies :)

blackcardomompods said...

Waa weeee...sonotnyaa!! Nk lak 3g n wifi uk lju mg sonok update blog pki ip.fresh smoothie mg sedaappp beto la ur hubby ckp tu.sjk blik ni xberani nk beli strawberry.

ishamizu said...

Nadine

Ye ke? Hihi. Byk sgt tgk resepi jd gituler.. Dah confuse fresh milk dgn evap. Milk tp sbb ni kes nk hbskan stok Jgk la ni.. Takut expired susu evap. Tuu hee. Tp sbb ltk satu per tiga jd tak rasa blemak sbb tmbh air n ais lg kn ;)

Oh fadzil Suka ehh rasa mcm igt Nadia ada buat smoothies dulu :)

ishamizu said...

Blacardomompods

Thanks to u hihi..bkobar2 je lbh ni tah2 lmbt Jgk update blog u ;D tp mmg laju kn tenet cni sy je yg tk brp nk laju huhu

Hehe tgh musim kn asek2 stoberi je la. Klu g tesco tu melambak2 skrg tgh nk clear jd Ada promotion, murah sket my doter yg no 2 antu stoberi, semangkuk stoberi dia sorg aje hihihi

blackcardomompods said...

U wat strawberry jam!sedap tau!nnti krg tgl 99p sepeket,rembat la.kdg2,50p.u leh guna silver spoon jam sugar or sugar biasa.mg thn 1 bulan in fridge n mg sedap sb fresh.i dulu mg xpernh ketinggalan wat jam
Ni setiap kali summer.mest hubby n kids suka.resepi ikut silver spoon pun ok

ajumohit said...

salam ramadhan, menariknya tgk air tu..

Alhamdulillah Dah 30 pon

ishamizu said...

Ct

Tu la Ada terfikir Jgk nk buat stoberi jem tp stoberi jem yg Ada tu pon tak hbs2 lg! Hihi. Patu igt nk buat ais krim tp ank2 ni batuk tak baik2 lg hmm last2 jd Smoothie Utk ktrg buka puasa ganti air biasa2 kt sini tade param nk beli air mcm yg best2 tu kn .. Huhu

Nway rajinnya u, bak sini sket mood rajin u tuh hihi

ishamizu said...

Aju

Salam ramadhan to u too! Hmm first time tu buat Smoothie hihi bley la try.. Kacang je! ;D