Friday, August 5, 2011

Shopping for Raya


So far we prefer to shop at designer outlet outside London. It's easier because we can go by car compare to shop at designer shops in central London. Susah maa parking, patu tak sesuai la ktrg 5 beranak ni naik tube kang mana nk jg hasil tangkapan dgn mana nk jg anak2 lg Kan..er tak larat!
So last Sunday we went to Braintree designer outlet. This outlet is 1 hour drive from our place but nearer from carboot at Boreham. Alang2 Pegi carboot ajak yus n Hadzley ke outlet lak! Hihi tq yus Hadzley bwk kami..;)
Since the budget was low, I decided to shop for hubby only as he's still not shopping for raya. But as soon as we entered Clarks, my legs wobbled like jelly hihihi!
Memandangkan Ada sales, byk choices n nak pulak yg ummi bkenan tu Ada saiz... Ummi pon rembat je la! Wee dapat sandle raya! Kekeke. Selalu susah betul nak jmp saiz 4 1/2 and as low as £9.90. Mst mok su nanie si hantu kasut tu jeles! :P now I know why kakak2 abg2 yg dtg study kt uk ni Suka kumpul kasut clarks!
I was so rambang mata there! Mark n Spencer Ada clearance sales last2 masuk next clearance sales je beli Baju raya hubby..nak beli jeans tak jadi sbb yg tgl Cuma yg tahape2 cut tah. Hubby Suka straight cut jeans.
That's all. Mujur la kids punye baju raya dah shopping...klu tak kesian derang. Hihi.



6 comments:

mommyNadia said...

sukke sukke..alangkah bestnye kalau diberi peluang shopp kat kota london...;)

ishamizu said...

Nad

Klu budget sedap lg best! Hihi..apalagi nad, dtg la sini..boleh shop til drop! ;)

yatispeed said...

bestnya shopping..tempat2 menarik segar mata memandang pulak tu..bring me there next year, k? miss ishamizu zafris so much!!!

ishamizu said...

Kakak

You're most welcome! Datang nti time2 summer Gini Kan Ada summer sales! Syok ar! InsyaAllah Nanti ktrg bwk Pegi k, bolehla Kita shopping sama2. Hihi. Nway, we miss u too chik!;)

irradhil said...

besnyer soping!!!!!!!

dhla murah2...brg lak sumer yg branded.
isk2...cptla2 bukak blog jual brg.aku nk bli!!!heheheeh

ishamizu said...

Irra

Shopping mmg best heaven brg murah sume bagai tp tu la budget tak best!! Nak byr study fees ni gbp10k tu. Aih Kan best klu duit tu eat shopping! May aku ke gucci skrg lalim! Hehe In my dream only lahh. Hmm.

Adui tak Dan lgsg nk wat biz lalim. Tgu dih klu Ada rezeki nti aku war2 Kan la hihi