Wednesday, August 10, 2011

London Riots

It has been four days since the riot happened! Meaning, it has been four days for us being quarantine at home. Hmm hampeh.
Dunno why they rioters can't get enough. Cukuplah setempat je klu nak buat riot ke apa tanda protes kt polis sbb tembak kawan depa kn tp knp nak prolong Dan menyusahkan tempat Dan orang lain tak pasal2..Tak cukup dgn rompak kedai, bakar bangunan, depa bakar kereta n mbunuh org awam Jgk!! So heartless! Aih tak paham betul! Org sini pon tak paham!! Humph.
So far, we are safe and sound in Stratford. Hopefully, it won't be spread la in our town ni. Stok makanan dah nak kena refill ni..so we plan to go today no matter how worried we are. Doakan ktrg tak apa2 ye! Nak Pegi asda je jap lg..huhuhu.
Also we pray for our friends safety around the uk especially the one whos in London, Birmingham and Manchester. Student Malaysia sorg dah kene, skrg Ada di London royal hospital katanya. Kesian dia!:(
Ok stay safe wherever you're! Kt mana2 pun dah tak selamat!huu!:(


Sent from my iPhone




10 comments:

Ninie Hanis said...

akak kt sana mcm mana?teruskan kuarantin selagi boleh.stock-up food byk2..kitorg pun takde ke mana2 balik keje n weekend just nak duduk rumah je.


Stafford so far is safe & sound as well..hrp2 cepat2lah habis riot2 ni..tak koser melayan.

mommaholicSURI said...

Betul Izu. Sekarang kat mana-mana pun dah x selamat :( Macam-macam dah berlaku and the latest happened in London is horrible. Macam Izu tulis, mula-mula nak tunjuk perasaan sebab that guy yang kene tembak tu, ok fine, but what is then up with all the robbery, vandalism semua tu. Lagi sedih, yang x bersalah jadi mangsa.

Nuurill doakan Izu and family serta mereka yang x bersalah di London dijauhkan dari perkara-perkara buruk. Let's hope this craziness takkan berulang lagi kat mana-mana pun. Manusia patut berhati perut...... Amin

watachiwa said...

careful ye izu

ishamizu said...

Ninie

Td keluar gi asda tgk ok je kt sini alhamdulillah. Still dlm hati tu berdoa jgn la Ada riot lgsg! Lps tu beli stok mcm stok Utk setahun ninie..wakaka kopak. :D

Nway alhamdulillah korg pon ok kt sana. Tak sangka betul nk melarat smpi birmingham n Manchester tuh. Isk. tu la hrp cpt2 la stop riot ni kn..ssh hati Kita dibuatnya!

So take care ye gi keje, blk keje tue ;)

ishamizu said...

Nuurill

Tu la psl..kesian sgt tgk tauke2 kedai tg kene bakar, nangis2derg. Patu Ada bdk primary kt birmingham tbunuh kene langgar dgn rioters. Sedih tgk family nya..hmm tak dpt bygkanla klu ahli keluarga kita yg kena. Nauzubillah!

Tq so much dearie..hope nuurill pon hati2 n fine kt Manila tu..k. :)

ishamizu said...

Ija

Insya Allah, will do dear. U take care too k!

yatispeed said...

izu, jaga diri baik2..risau jugak kalau makanan abis camana nak beli kan?sib baik sham cuti sebulan dan zahin pun masih cuti lagi..so, takleh la nak keluar main2 pulak yer..tapi takperla ..safe n sound kat rumah, ok?

ishamizu said...

Kakak

Itulah.. Mujur hisham n zahin tgh summer break. Ketidak izu lah manusia plg risau di dunia ni. Hihi. Ye lah Kan bimbang klu hisham nk ke uni dia tu bkn ya dkt..kena naik tube n 2 Kali tukar line ish in between tkt jd apa kn mcm Msia student tu eei nauzubillah.

Mostly yg rioting ni tgk cam bdk2 remaja yg tade kesedaran n tak de smgt patriotic lgsg..bkn derg kisah nyawa org Tua ke kanak2 ke dia tak peduli huhu mmg bsyukur la zahin tgh cuti skrg ni ketidak Ada yg ponteng nti! Hihi

Nadine said...

Izu, masa tgk news pasal riot ni teringat kat Izu n family. Wpun it didn't happened at ur place, I hope u still take care ye. Risau. Nadia doakan keselamatan Izu sekeluarga dari sini...

ishamizu said...

Nadine

Awh tq darling! InsyaAllah will be careful here. So far mcm dah reda, tgk berita mlm td tade new riot scene dah. Stymie alhamdulillah tp still kene careful Jgk kn..;) nway uol take care too ok!:)