Wednesday, March 27, 2013

WW: Blackberries Picking

Assalamualaikum


Venue: Crockford Bridge Farm, Surrey. UK.
Summer 2012 ft. sis in law's family. :)

first time experience in picking blackberries



merimbun banyak tapi banyak yg tak masak lagi



hahaha dapat beberapa biji je yang dah masak

yg hitam tu dah masak, yang merah masih belum :)




sampai merah2 tangan :D


my fav model :)


Hubby kene jaga kids hihi


me n my sis in law



nak pegi pettik raspberry plak ;)



best farm ni siap ada playground lg


my niece, Syira dgn papa dia..:)


semua geram kt pipi the only prince ni..hehe


apalah yg the Eins tengah wondering kan. btw, nice shot, babah!


my sis in law's family



lepas bayar for berries, masuk garden centre lak



most of them ialah hasil product Crockford Bridge farm


happy us ^^


Wassalam.

12 comments:

dyana "his other half" said...

izu,
apa rasa blackberries? CD mengidam betul all the berries this time of pregnancy. selalu beli strawberries je for my dinner (lagak cam orang kaya je eh. huhu.) teringin nak beli blackberries and rasberries tp expensive betul. takut CD tak lalu lak.

Yong Is My Name said...

Hi Ishamizu,

wah memang berjalan sungguh,
bukan kat sana snow balik ker?

ps: berries tu buat jelly memang handsome!

nurbijen said...

best nyer.. tak sabar nak tunggu summer for fruit picking :)

roSebud said...

whoa bestnya!suka tengok gegambo kat sana, rasa sejuukkk nyamaaannnn jer....;))

lady lavender said...

Bestkan petik2 berries ni hiihi...syok petik2 tp mkn takde la seberapa sgt. Mcm kami picking stoberi dulu picking tak hingat tup2 timbang 8 kilo! Penuh freezer hahaa..ingatkan yg belum masak tu raspberries. Kat sini tak jumpa pulak blackberries tp raspberry & blueberry belambak tumbuh liar.

Uncle Lee said...

Hello Ishamizu, Wow! You already have blackberries coming out in London?
And we still have snow and ice on the ground here in Canada.
Really nice to see green leaves again.
Kita sini da lup what is the colour of grass, tengok puteh past 3 months!

Here up North bila ada blackberries, kena jaga sikit as they favourite food of bears...And they coming out of hibernation bad tempered too...
Anyway, have a fun weekend....
And keep a song in your heart.
Lee.

ishamizu said...

Cdee

Rasa dia masam2 manis..izu tak brp suka..hehe..oh klu Cdee teringin, belilah sikit try dulu ;)

ishamizu said...

Yong

Alhamdulillah mgu ni dah tade snow..dah start warm..;)

ishamizu said...

Kak Nur

Tu la, sy teringin nak petik apple plak..hehe

ishamizu said...

Rosebud

Nad, sejuk juga wpon time summer, mmg just nice but klu sejuk time winter? huhu tu yg rasa nak blk Msia je tu hehe

ishamizu said...

LL

8kg? wah banyaknya! hehehe..;D Ktrg pon makan strawberry je, yg lain2 berries tak berapa suka jg..:)wah kt sana tumbuh meliar? untung la..kt sini mcm tak pernak npk yg liar..hehe

ishamizu said...

Uncle Lee

Hello..ni entry summer tahun lepas..baru ni nak update..tertinggal keretapi :P